FC Köln

FC Köln is de eerste kampioen van de Bundesliga en speelt zijn thuiswedstrijden in het Rhein Energie Stadion. Op deze website vind je het programma van FC Köln en de stand op de ranglijst. Als je klikt op de volgende wedstrijd van FC Köln, zie je direct hoe andere voetballiefhebbers de uitslag inschatten.

De uitslagen van FC Köln worden live bijgewerkt en kun je uitstekend gebruiken als voorbereiding op jouw nieuwe weddenschap. Erg handig is dat je de wedstrijden van FC Köln altijd rechtstreeks kunt volgen in het live score overzicht.

Wat je goed kunt gebruiken als voorbereiding op je weddenschap, is nieuws over FC Köln. Het mooie van deze site is dat je alleen nieuws te zien krijgt vanuit een betting perspectief. Mocht je FC Köln op tv of via een livestream willen volgen dan kun je er hier ook veel informatie en superleuke aanbiedingen over vinden.

Wat ook helpt bij de inzet van je weddenschap zijn de statistieken van de selectie van FC Köln. Allemaal nuttige info die je kunt gebruiken voor een winnende weddenschap. Tot slot kun je hier het nieuwste tenue van FC Köln bestellen en kom je veel te weten over de club zelf.

Tegen wie speelt FC Köln de volgende wedstrijd?

Gelukkig is er in het voetbal altijd weer een volgende wedstrijd in de Bundesliga en dat geldt natuurlijk ook voor FC Köln. Je ziet in een handig schema direct tegen wie, waar en hoe laat de club speelt. Ben jij nieuwsgierig wie de volgende wedstrijd gaat winnen? Als je klikt op een van de clubs zie je direct hoe andere wedders over de uitslag denken.

Het blijkt dat ‘the wisdom of the crowd’ je heel goed kan helpen bij je weddenschap. De ‘voorspelling van menigte’ blijkt heel vaak dichtbij de werkelijkheid te liggen. Door deze info te gebruiken kan je dat veel geld op leveren.

Daarbij krijg je bij hier vanzelfsprekend altijd de scherpste quotering. Deze zoekt Voetbal Vandaag helemaal voor je uit bij de bookmakers. Pak dus deze unieke kans en win.

Kijk naar de laatste tien uitslagen van FC Köln

In plaats van de laatste vijf uitslagen van FC Köln, die je ziet bij de volgende wedstrijd, kun je hier ook de laatste tien uitslagen van de wedstrijden van deze club zien in een handig schema. Met twee keer zoveel uitslagen kun je nog beter analyseren hoe het team ervoor staat. Dat maakt de kans op het winnen van jouw weddenschap alleen maar groter.

Misschien hebben de Keulenaren de weg omhoog gevonden, presteren ze heel constant of staan ze op verlies? Je kunt het allemaal zelf uitspitten. Hier heb je altijd de meest actuele scores in beeld en hoef je zeker niet lang te wachten op een nieuwe uitslag.

Bij Voetbal Vandaag heb je altijd de actuele FC Köln live score

Als je hebt ingezet op een voetbalwedstrijd wil je natuurlijk de live score van FC Köln volgen. Niets is immers vervelender dan moeten wachten op een tussenstand, terwijl je de wedstrijd volgt. Wees gerust, want bij Voetbal Vandaag kun je erop rekenen dat datgene wat er op het veld gebeurt, direct wordt doorgegeven op de website.

Mocht de VAR  een beslissing van de scheidsrechter later terugdraaien dan gebeurt dat op de live score pagina natuurlijk ook. Eveneens worden alle uitslagen van FC Köln live bijgewerkt. Daarnaast kun je alle wedstrijden van FC Köln live volgen op deze website. Zo weet je direct of jouw weddenschap de goede kant opgaat.

Gebruik de statistieken van de selectie bij jouw weddenschap

Op deze website kun je de hele selectie van FC Köln bekijken. Behalve de namen en leeftijden van de spelers, zie je ook wie de doelpunten gescoord hebben en wie de gevers van de assists zijn. Daarnaast zie je ook welke spelers van FC Köln een gele of rode kaart hebben gepakt. Altijd nuttige informatie die je kunt gebruiken.

Ook vind je hier alle blessures en schorsingen, zodat je nog beter kunt voorspellen welk team de trainer de volgende wedstrijd zal opstellen. Mochten er transfers plaatsvinden dan wordt de selectie uiteraard bijgewerkt. Deze gegevens zijn waardevolle informatie voor jouw weddenschap, dus gebruik deze ook.

Bestel hier het nieuwste wit-rode shirt

“Die Geisbocken” spelen thuis altijd in het vertrouwde witte shirt met rode accenten. Bij het uitshirt van FC Köln overheerst het rood. Daarnaast heeft de club ook nog een alternatief tenue en natuurlijk keepershirts.

Wil jij ook een tenue van FC Köln in je collectie hebben? Deze kun je via Voetbal Vandaag heel eenvoudig bestellen. Als je op de button ‘bestel nu’ drukt, word je automatisch doorverwezen naar een officieel verkooppunt van de club. Dit kan bijvoorbeeld de fanshop zijn. Vervolgens kun je hier het shirt van je keuze aanschaffen en wie weet loop jij binnenkort in dit mooie tenue rond.

Volg alle wedstrijden van FC Köln rechtstreeks op tv of via een livestream

Als je de wedstrijden van ‘die Geissbocken’ rechtstreeks wilt bekijken dan kan dat op twee manieren. Ten eerste kun je FC Köln volgen op tv. Hiervoor heb je ESPN International nodig. Als je de pagina ‘Voetbal op TV’ aanklikt, zie je hoe je deze zender kunt krijgen. Kijk dan ook even direct naar andere interessante aanbiedingen van voetbalzenders die er zijn.

Daarnaast kun je de club ook volgen via een livestream die aangeboden door de bookmakers. Dit is altijd handig als je bijvoorbeeld onderweg bent en de wedstrijd wilt volgen op je smartphone, laptop of tablet. Op deze pagina krijg je veel informatie over hoe je over de beste legale livestream van FC Köln kunt beschikken.

Bekijk hier het laatste nieuws over FC Köln

Op deze pagina krijg je een nieuwsoverzicht over de club uit Keulen. Het nieuws over FC Köln is helemaal gericht op het winnen van weddenschappen. Natuurlijk is het leuk om te lezen dat er een documentaire over de club wordt gemaakt, maar voor het winnen van weddenschappen is het minder interessant.

Wat Voetbal Vandaag doet, is uitsluitend het nieuws brengen dat je kan helpen bij het winnen van jouw weddenschap. Denk hierbij aan nieuws over de nieuwste transfer van de club of welke spelers er geblesseerd zijn. Neem alvast eens een kijkje op de nieuwspagina om jezelf ervan te overtuigen dat hier bijzonder interessante nieuwsfeiten te vinden zijn en doe hier je voordeel mee.

Vijf wetenswaardigheden over ‘die Geissbocken’

  • ⚽ De grootste uitgaande transfer van de club tot nu toe is de verkoop van spits Anthony Modeste. Hij verhuist in 2018 voor 29 miljoen euro naar de Chinese club TJ Tianhai.
  • ⚽ De Colombiaanse spits Jhon Andrés Córdoba wordt in 2017 gekocht van FSV Mainz 05 voor 17 miljoen euro. Dit is de duurste aanwinst van ‘die Geissbocken’ tot nu toe.
  • ⚽ De succesvolste periode kent de club vanaf 1960 tot 1997. De club wordt drie keer landskampioen, wint vier keer de beker en is UEFA- cup finalist in 1986 (nu Europa League).
  • ⚽ FC Köln weet vier keer kampioen te worden van de Tweede Bundesliga. Dit lukt in: 2000, 2005, 2014 en 2019.
  • ⚽ Op de eeuwige ranglijst van de Bundesliga nemen de Keulenaren de negende plaats in.

De historie in een kort overzicht

FC Köln ontstaat in 1948 uit een fusie tussen de Keulse voetbalclubs Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07. De nieuwe fusieclub presteert direct uitstekend in de Oberliga. Vanuit deze competitie weet de ploeg zich regelmatig te plaatsen voor de eindronde van het Duits kampioenschap dat gewonnen wordt in 1962.

Als het betaald voetbal in 1963 zijn intrede doet in Duitsland, is FC Köln direct de eerste kampioen, gevolgd door DFB Pokal bekerwinst in 1968. Eind jaren zeventig tot en met halverwege de jaren tachtig bevindt de club zich in zijn hoogtijdagen met drie bekeroverwinningen en nogmaals een landskampioenschap. Bekende spelers uit die tijd zijn: Klaus Allofs, Harald ‘Toni’ Schumacher en Pierre Littbarski.

In 1998 is er de degradatie naar de Tweede Bundesliga. Vanaf dat moment pendelt FC Köln voortdurend heen en weer tussen het hoogste niveau en een treetje lager. De ploeg promoveert tot nu toe vijf keer naar de Bundesliga en degradeert zes keer.

Rhein- Derbys met Borussia Mönchengladbach en Fortuna Düsseldorf

Vanwege historische en geografische kenmerken is er een sterke rivaliteit tussen FC Köln en twee andere clubs. Er zijn dan ook twee duels die bekend staan als de “Rhein Derby”.

Eerst, en vooral, is er de rivaliteit met Borussia Mönchengladbach. Het duel tussen deze teams is een van de meest traditionele derby’s in het Duitse voetbal. Naast de even grote schare fans bij beide clubs, zijn er veel overeenkomsten in de clubgeschiedenis. Beide clubs behoren van de jaren zestig tot de jaren negentig tot de belangrijkste Duitse voetbalclubs gevolgd door een periode van verval.

Verder is er vooral rivaliteit met Fortuna Düsseldorf, maar dit komt vooral door de eeuwenlange rivaliteit tussen beide steden. Bayer 04 Leverkusen, uit het gelijknamige Leverkusen, is geografisch dichterbij, maar er is nauwelijks rivaliteit. Leverkusen speelde meestal niet op hetzelfde niveau en kleinere aanhang van Bayer Leverkusen is ook een reden dat deze rivaliteit een stuk minder wordt ervaren als die met Mönchengladbach.