Juventus FC

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Juventus Football Club. De club is opgericht op 1 november 1897 en is afkomstig uit Turijn in Italië. Thuiswedstrijden worden gespeeld in het Allianz Stadium.

Bekijk meteen wat de de volgende wedstrijd is die op het programma van FC Juventus staat, of kijk nog eens rustig terug naar de tien meest recente FC Juventus uitslagen binnen alle competities. De ranglijst van de Serie A laat niets aan het toeval over, waarmee je binnen een oogopslag ziet op welke plaats FC Juventus in de stand staat gepositioneerd.

Voor statistieken over gespeelde wedstrijden en cijfers over doelpunten, assists en gepakte gele en rode kaarten, raadpleeg je het overzicht met de FC Juventus selectie. Hier zie je ook welke FC Juventus spelers tijdelijk niet beschikbaar zijn door een schorsing of een blessure.

Een FC Juventus shirt kopen kun je doen via de widget op deze pagina. Vanzelfsprekend staan de actuele tenues weergegeven. Waar eveneens een aparte categorie voor is opgesteld, is het laatste FC Juventus nieuws. Dit nieuws is bevat content vanuit een betting perspectief.

Wil jij alle FC Juventus wedstrijden op tv zien en daarbij profiteren van een gruwelijk voordelige aanbieding? Lees de gehele pagina dan door, of scroll direct naar de alinea waar je informatie vindt over FC Juventus live. Hier komt natuurlijk ook het verkrijgen van een FC Juventus live stream aan bod.

Test je voetbalkennis en voorspel de volgende wedstrijd van Juve

De club uit Turijn speelt elk seizoen enorm veel wedstrijden. Naast de Serie A, is het team tevens actief in de Coppa Italia en op enkele uitzonderingen na eveneens in de UEFA Champions League. Het schema is dus overvol en dat geeft voetballiefhebbers veel mooie duels.

Op deze pagina staat de volgende wedstrijd op het FC Juventus programma genoteerd. Je ziet in welke competitie er wordt gespeeld, welk team de tegenstander is en de datum plus aanvangstijdstip. Welke ploeg denk jij dat er aan het langste eind trekt? Je kunt het laten weten door een team aan te klikken, of te gaan voor een gelijkspel.

Een goede reden om je hieraan te wagen, is omdat jouw prognose wordt verwerkt in het unieke wisdom of the crowd. Dit is een hulpmiddel dat percentages toont van voorspellingen van overige bezoekers.

Met deze informatie bij de hand kun je je gaan wagen aan het echte werk: weddenschappen voor geld. Voetbal Vandaag heeft de best betalende odd die aansluit bij de uitkomst die jij verwacht, al voor je opgezocht. Zo kun je eenvoudig geld winnen met de wedstrijden van het FC Juventus programma.

Bekijk de prestaties van het team met de laatste tien uitslagen

Het schema met daarin FC Juventus uitslagen, geeft je een duidelijk overzicht van de eindstanden van de club binnen Italië en Europa. De uitslagen van FC Juventus staan op datum gesorteerd, waarbij er geen rekening wordt gehouden met in welke competitie of toernooi er wordt gespeeld.

Als de ploeg actief is binnen een Europees toernooi zoals de UEFA Champions League, dan is het mogelijk dat een wedstrijd uit de Serie A, wordt opgevolgd door een duel uit het meest prestigieuze toernooi van Europa.

Wil jij uitslagen zien van alle clubs binnen een volledige speelronde? Ga dan naar de speciale Serie A pagina. Daar kun je ook terecht voor het programma en de stand van de Serie A in Italië.

Voetbal Vandaag garandeert de meest snelle live uitslagen

Op de Voetbal Vandaag vind je live uitslagen van wedstrijden die momenteel worden gespeeld. Uitslagen worden live bijgewerkt zodra er een doelpunt wordt gescoord, waardoor je altijd de beschikking hebt over de meest actuele tussenstanden. Wil jij meer weten over een specifieke wedstrijd, klik dan op de live score. Er volgt een link naar een speciale wedstrijdpagina, waar je enorm veel statistieken kunt vinden.

Wie zijn dit seizoen de uitblinkers in de FC Juventus selectie

Als je veel wedstrijden speelt, heb je veel spelers nodig om overbelasting te voorkomen. Met een blik op de FC Juventus selectie, zie jij meteen welke voetballers er dit seizoen onder contract staan bij het Italiaanse team. Daarbij worden er statistieken weergegeven die je laten zien hoe er op individuele basis gepresteerd wordt.

Dit heeft betrekking op de huidige leeftijd, het aantal gespeelde wedstrijden, gescoorde doelpunten, gegeven assist en de hoeveelheden verzamelde gele en rode kaarten. De getoonde statistieken van FC Juventus spelers kun je goed gebruiken tijdens het analyseren van de club.

Check het nieuwe Juventus FC shirt uit en bestel er direct een

Ben jij benieuwd naar het uiterlijk van het officiële FC Juventus shirt? Het nieuwe logo dat in 2017 werd geïntroduceerd, prijkt in ieder geval fier op de borst. Middels de widget aan de rechterzijde van deze pagina, zie je met welke creaties kledingsponsor Adidas het team dit seizoen laat voetballen. Als bonus kun je meteen een bestelling voor jezelf, of voor iemand anders plaatsen.

Haal live topvoetbal in huis met een exclusieve aanbieding

Zoals gezegd speelt de club in de Serie A, Coppa Italia (TIM Cup) en in Europees verband in toernooien als de UEFA Champions League en als het tegenzit in de UEFA Europa League. Om niets te hoeven missen van live voetbal uit Europese topcompetities, kies je voor een Ziggo Sport Totaal pakket.

Via de voetbal op tv pagina krijg je een overzicht met alle providers die Ziggo Sport Totaal aanbieden in Nederland. Je selecteert jouw leverancier, waarna je terechtkomt op een speciale pagina. Hier vind je allerlei informatie over de leverancier, waaronder aangeboden pakketten en prijzen.

Voor het activeren van een pakket, klik je op de banner van Voetbal Vandaag. Je volgt de stappen en krijgt als cadeau tijdelijk een persoonlijk en dus exclusief aanbod. Dat is nog eens lekker.

FC Juventus wedstrijden zijn natuurlijk ook te bekijken via een FC Juventus live stream. Om direct een bookmaker te vinden die jou gratis de bewegende beelden van Juve aanbiedt, ga je naar de livestream pagina. Bijkomend voordeel van voetbal kijken bij een betting site, is dat je gelijktijdig weddenschappen kunt afsluiten en dus geld kunt verdienen.

Volg het laatste nieuws over de club vanuit betting perspectief

Juve is een club van wereldformaat, daar zal iedereen het over eens zijn. Er is dan ook veel nieuws te melden. Het verschil met overige websites, is dat je bij Voetbal Vandaag alleen nieuws krijgt te zien dat is opgesteld vanuit een betting perspectief. Dat betekent vrij vertaald dat je artikelen vindt welke voornamelijk cijfers en statistieken bevatten. Het FC Juventus nieuws kun je perfect gebruiken bij het analyseren van de Italiaanse grootmacht.

Vijf bijzondere feiten over I Bianconeri

  • ⚽ Juventus is sinds 1923 het dure speeltje van de familie Agnelli. Giovanni Agnelli (1866-1945) was een van de oprichters van FIAT, Fabbrica Italiana Automobili Torino, dat Turijn groot maakte.

 

  • ⚽ Het team draagt als bijnaam La Vecchia Signora, de Oude Dame. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het een van de oudste clubs van Italië is, terwijl het Latijnse woord ‘juventus’ jeugd betekent. Bovendien had de club in de jaren dertig nogal wat oudere spelers in de gelederen.

 

  • ⚽ Het Allianz Stadium, verrijst vanaf 2009 op de plek waar het oude Stadio delle Alpi stond. Het Allianz Stadium wordt in 2011 in gebruik genomen. Capaciteit: 41.507 toeschouwers.

 

  • ⚽ Juve is Italiaans recordkampioen: liefst 36 keer weet de ploeg uit Turijn beslag te leggen op de scudetto. Tussen 2011 en 2020 wordt de club acht keer op rij landskampioen.

 

  • ⚽ Als Edwin van der Sar in 1999 de overstap van Ajax naar Juventus maakt, is hij de allereerste buitenlandse doelman ooit bij die club. Middenvelder Edgar Davids is hem in 1997 voorgegaan. In 2019 verkast Ajax-talent Matthijs de Ligt voor 75 miljoen euro naar Juventus. Daarmee is hij de duurste verdediger uit de geschiedenis van het Italiaanse voetbal.

Een blik op de geschiedenis van de Oude Dame

Als leerlingen van het Massimo d’Azeglio Lyceum in Turijn in 1897 besluiten om een sportclub op te richten, noemen ze die Sport Club Juventus. Twee jaar later volgt een naamsverandering: Football Club Juventus. Dat de club – tot op heden – in de kleuren zwartwit speelt, is een speling van het toeval: in 1903 wordt een zending zwartwitte shirts in Turijn afgeleverd die eigenlijk voor Notts County FC is bedoeld.

In 1906 kent Football Club Juventus een schisma: na onenigheid over het aantal buitenlandse spelers bij de club, wordt een nieuwe vereniging opgericht: FBC Torino. Het betekent het begin van de Derby della Mole (zie hieronder).

Na de oorlog wordt Giovanni Agnelli voorzitter – tot op heden heeft FIAT-familie Agnelli het voor het zeggen bij de club. Onder het bewind van trainer Giovanni Trapattoni en met legendarische spelers als Dino Zoff, Marco Tardelli en Gaetano Scirea groeit de club in de tweede helft van de jaren zeventig uit tot een topclub. Maar ondanks het vele geld van de Agnelli’s weet Juventus één trofee niet te bemachtigen, de Europacup I.

Als dat uiteindelijk wel lukt, is het onder dramatische omstandigheden. In 1985 treedt Juventus in de finale van dat toernooi in het Brusselse Heizelstadion aan tegen Liverpool. Voor de wedstrijd bestormen Engelse hooligans een vak met Juve-supporters; in het gedrang laten 39 mensen het leven, onder wie 32 Italianen, en zijn er zo’n 400 gewonden. Het Heizeldrama is het grote litteken op de geschiedenis van de club.

In het eerste decennium van de nieuwe eeuw wordt de club het middelpunt van een omkoopschandaal, waarbij sportief directeur Luciano Moggi een hoofdrol speelt. Juventus wordt veroordeeld tot terugzetting naar de Serie B (de enige keer in haar geschiedenis dat Juve ‘degradeert’), waar het één seizoen figureert: 2006-2007. De club uit Turijn promoveert meteen weer en eindigt het daaropvolgende seizoen als derde in de Serie A.

Het seizoen 2011-2012 wordt de club kampioen, en de ploeg blijft acht seizoenen op rij de sterkste in de Serie A. Na het succesvolle bewind van trainer Massimo Allegri, van 2014 tot 2019, eindigt een tijdperk van ongekende stabiliteit bij de club: Maurizio Sarri en Juventus-legende Andrea Pirlo na hem houden het één seizoen uit. Waarna voor het seizoen 2021-2022 weer een beroep wordt gedaan op de man met het toverstafje: Massimo Allegri. Voor Matthijs de Ligt, die in 2019 van Ajax overkomt, is het al de derde trainer.

Extreme spanningen met aartsrivaal en stadgenoot Torino FC

Behalve Juve kent de Piemontese hoofdstad Turijn nog een profclub: Torino FC. Hun onderlinge duels staan bekend als de Derby della Mole, naar de Mole Antonelliana, het 167 meter hoge gebouw dat zo prominent is in de skyline van Turijn. Torino is de club van de regio, Juventus kent veel supporters tot in het diepe zuiden van het land, én onder de diaspora van arme Italianen die in de loop der tijd hun heil in het buitenland hebben gezocht.

De Derby della Mole is de eerste stadsderby in de geschiedenis van het Italiaanse voetbal. En zoals vaker bij derby’s, gaat het hier ook om een sociale animositeit: Juventus, opgericht door leerlingen van een prestigieuze school, is de club van de bourgeoisie, Torino wordt gesteund door de arbeidersklasse. Daar komt verandering in als er in de jaren zestig veel arme Zuid-Italianen naar Turijn trekken om bij Fiat te gaan werken en Juventus als hun favoriete club kiezen.

Daar waar Juve een topclub is met internationale ambities, is Torino op zijn best een middenmoter: de afgelopen tien jaar was de hoogste positie van Torino in de eindrangschikking van de Serie A de zevende plaats.