BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

FC Emmen

Op deze pagina staat alle informatie die je moet weten over de voetbalclub FC Emmen. Denk hierbij aan het programma van FC Emmen, de uitslagen, statistieken en uiteraard de actuele selectie.

Bovenaan zie je direct de eerstvolgende tegenstander in het programma van FC Emmen. Dit duel kun je voorzien van een voorspelling middels een interactieve 1X2 weddenschap, waarna je direct ziet wat andere websitebezoekers hebben ingevuld.

De laatste tien FC Emmen uitslagen geven je een overzichtelijk beeld van de vorm waarin de ploeg verkeert, terwijl je ook kunt zien of de stand FC Emmen gunstig gezind is.

Als volger van de Oost-Nederlandse club wil je vast weten wie bijvoorbeeld de clubtopscorer tijdens het lopende seizoen is. Dit en andere statistieken vind je terug in het venster waarin alle spelers van de FC Emmen selectie zijn opgenomen.

Ben jij ook zo verzot op de nieuwe FC Emmen shirts, dan is er goed nieuws te melden. De actuele tenues van dit seizoen staan rechts onderaan deze pagina, waar je meteen ontdekt hoe je een bestelling kunt plaatsen.

FC Emmen op tv kijken of via een livestream is een koud kunstje, als je tenminste weet hoe. Lees snel verder om te weten te komen waarom jij vanaf vandaag geen enkele live wedstrijd meer gaat missen.

Vergeet niet het clubnieuws door te spitten. Je vind de sectie in de een widget aan de rechterzijde in de balk. Dit overzicht staat bomvol actualiteiten die je voor geen goud mag missen als je serieus wilt gaan wedden.

De wijsheid van het publiek en het volgende FC Emmen duel

FC Emmen speelt sinds dit seizoen haar wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie na enkele jaren op het hoogste niveau actief te zijn geweest. Daarnaast komt de club uit Emmen uit in de KNVB Beker.

Bovenaan de pagina staat direct de volgende FC Emmen wedstrijd aangegeven. Je ziet wie de tegenstander is, wanneer er wordt gespeeld en in welke competitie de twee teams het tegen elkaar gaan opnemen.

Om het extra aantrekkelijk te maken, kun je zelf een voorspelling aanklikken. Zodra je dit hebt gedaan, krijg je de prognoses van overige websitebezoekers te zien in de vorm van percentages.

Dit unique selling point wordt ‘wisdom of the crowd’ genoemd en is uitermate handige informatie om mee te nemen bij je aankomende weddenschappen.

Dat is nog niet alles. Als je namelijk bets wil plaatsen, zoek je naar de hoogste odd die gepaard gaat met jouw voetbal voorspellingen. Voetbal Vandaag vergelijkt bookmakers met elkaar en geeft jou automatisch de beste quotering. Kies je inzet, plaats je weddenschap en wacht op je winst.

De laatste FC Emmen uitslagen van dit seizoen

Het mooie aan voetbaluitslagen, is dat je hier veel kennis mee opdoet. Je ziet de laatste tien uitslagen van FC Emmen op chronologische volgorde, van ouder naar recent.

Naast de eindstanden pak je hier ook informatie mee over het aantal gescoorde doelpunten, welke tegenstanders er op het FC Emmen programma stonden en natuurlijk de vorm waarin het team verkeert.

Wat dit overzicht verder zo uniek maakt, is dat je op elk getoond team afzonderlijk kunt klikken. Daarmee volgt een link naar desbetreffende clubpagina, net zoals je op deze pagina bent beland.

Wil jij meer uitslagen zien van gehele competitierondes? Ga dan naar de Keuken Kampioen Divisie pagina. Daar staan de meest recente eindstanden uit de laatste speelronde. Klik op de pijl naar rechts om van speelronde te wijzigen.

Snelle live uitslagen worden aangeboden door Voetbal Vandaag

Voetbal Vandaag kan met trots vermelden dat alle uitslagen, live direct worden bijgewerkt wanneer gebeurtenissen op het veld daarom vragen. Inderdaad, dat betekent actuele live uitslagen / tussenstanden zonder enige vorm van vertraging.

Dit wordt mogelijk gemaakt door innige samenwerkingsverbanden tussen Voetbal Vandaag en betrouwbare topbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van vliegensvlug dataverkeer.

Voor het programma, kun je terecht op het voetbal programma vandaag. Voor inside information over een wedstrijd die momenteel wordt gespeeld, klik je op de tussenstand. Er klapt een venster op waarin unieke statistieken tevoorschijn komen.

Kom meer te weten over alle spelers van de FC Emmen selectie

In het midden van deze pagina staan alle huidige FC Emmen spelers die onder contract staan. Wanneer FC Emmen transfers doet, wordt dit zo snel mogelijk bijgewerkt, zodat jij altijd een actueel overzicht hebt van wie er voor de club spelen.

Van elk teamlid zie je belangrijke informatie. Zo staan de leeftijd en het aantal gespeelde wedstrijden aangegeven.

Er worden echter ook statistieken aangeboden die een toegevoegde waarde vormen voor weddenschappen. Je ziet binnen een oogopslag hoeveel goals elke speler heeft gemaakt, het aantal assist en de hoeveelheden gele en rode kaarten.

Zo bestel jij een of meerdere shirts van de lokale trots

Voetbal Vandaag gaat voor haar bezoekers graag een stap verder, daar waar anderen stoppen.

Aan de rechterkant van deze pagina zie je de tenues die dit seizoen door de selectiespelers worden gedragen. Als je een shirt van FC Emmen wilt kopen, dan klik je op de knop ‘plaats bestelling’.

De daaropvolgende actie laat zich niet moeilijk raden. Er volgt een link naar de FC Emmen webshop, of je komt terecht in de digitale omgeving van een officieel verkooppunt van een derde partij. Hier kun je jouw order afronden.

Voetbal op tv kijken of onderweg op je mobiel met een livestream

Het beste voetbal kijk je op tv, of via een livestream op een mobiel apparaat. Met dat laatste wordt geen illegale uitzending uit een derdewereldland bedoeld, maar een kraakheldere verbinding met optimaal gebruiksgenot.

FC Emmen live kijken is mogelijk met een abonnement op het optionele zenderpakket ESPN Eredivisie. Als je het een beetje slim aanpakt, en dat doe je via Voetbal Vandaag, betaal je gemiddeld iets meer dan veertig cent per dag.

Ga naar de voetbal op tv pagina, selecteer je provider en klik op de banner om vandaag nog je eerste wedstrijd te kijken.

Over een livestream Keuken Kampioen Divisie waar je FC Emmen kunt volgen gesproken, die kun je geheel kosteloos bekijken via elke willekeurige bookmaker die je ziet staan op de livestream pagina. Kwestie van klikken, gratis account aanmaken, inloggen en waar je maar wil voetbal kijken.

Nog een groot voordeel van voetbal kijken via een Nederlandse bookmaker, is dat je tegelijkertijd geld kunt verdienen door weddenschappen te plaatsen met live betting.

Waarom jij het meest recente FC Emmen nieuws niet mag missen

Als je gaat wedden op voetbal, wil je zo compleet mogelijk geïnformeerd zijn voordat je de bet uiteindelijk plaatst.

De berichten in het nieuwsbulletin gaan je hierbij helpen. Je leest alleen relevante informatie vanuit een betting perspectief. Daar vallen niet alleen statistieken onder, maar bijvoorbeeld ook content die je erop wijst waarom het belangrijk is je emoties onder controle te houden. Essentieel en waardevol tegelijk.

5 weetjes over FC Emmen

  • ⚽ Michel van Oostrum is de clubtopscorer en degene met de meeste wedstrijden voor de club.

  • ⚽ Na de promotie in 2018, zijn alle 5.000 seizoenkaarten voor het eerste Eredivisie-seizoen binnen een uur uitverkocht.

  • ⚽ De KNVB stemt in eerste instantie niet in met shirtsponsor EasyToys, vanwege de branche van het bedrijf.

  • ⚽ De Hondsrugderby gaat tussen FC Emmen en FC Groningen.

  • ⚽ De grootste overwinning boekt FC Emmen op 31 oktober 2014. Uit bij Fortuna Sittard wordt het 1-8.

Waarom VV Emmen de redding is van de voetbalvereniging-loze provincie Drenthe

De geschiedenis van FC Emmen gaat ver terug. Net zoals bij veel clubs het geval, ontstaan ook de Emmenaren uit een fusie.

Het opmerkelijke hieraan is dat het geen samensmelting van bestaande voetbalclubs betreft. Het gaat om een combinatie van het voormalig zelfstandige dorp Noordbarge met met de plaats Emmen zelf.

Dit gebeurt in 1925, nadat er binnen vijftien jaar liefst vijf verenigingen ter ziele gaan in de provincie Drenthe. VIOS en Voorwaarts fuseren in eerste instantie tot SDO, wanneer de club uiteindelijk ophoudt te bestaan. De clubs VEV en EVV worden door de Veenkoloniale Voetbal Bond geroyeerd door het niet tijdig afdragen van de contributie.

Het ontbreken van voetbal in competitieverband steekt hotelhouder Marchienus Groothuis en meester Willem Slik. Daarom richten zij in de zomer van 1925 een nieuwe club op, die de naam Noordbarge-Emmen-Combinatie (NEC) draagt.

Nadat de club zich aanmeldt bij de VVB, krijgt het te horen dat NEC alleen kan worden toegelaten, wanneer de openstaande contributiegelden van voorgangers VEV (10.62 gulden) en EVV (2.88 gulden) voldoet. Dit gebeurt en NEC gaat spelen in de roodzwarte shirts van VEV.

In januari 1927 wijzigt de clubnaam naar Voetbalvereniging Emmen, omdat er in Nijmegen reeds een club bestaat die NEC als naam heeft.

VV Emmen is een betaald voetbalclub met een voorkeur voor amateurvoetbal

Met de komst van betaald voetbal in het seizoen 1954/1955 hebben de Emmenaren de mogelijkheid de overstap te maken vanuit het amateurvoetbal, naar het professionele circuit.

Op de ledenvergadering komt men tot de conclusie dat het beter is hier (tijdelijk) vanaf te zien.

Net als bij de totstandkoming van de club in 1925, zorgt wanbeleid elders uiteindelijk voor een radicale koerswijziging. Het naburige SC Drenthe, van 1966 tot en met 1971 wél actief in het betaalde voetbal, houdt op te bestaan.

Andere tijden breken aan: Profvoetbal wordt alsnog realiteit in FC Emmen

Het zet de Emmenaren aan het denken. Een provincie zonder profvoetbal is niet representatief. Veertien jaar later maakt VV Emmen alsnog de overstap en komt het per 1985 uit in de Eerste Divisie.

Drie jaar later volgt een scheiding tussen de amateurs en de profs. Het eerste elftal van VV Emmen treed toe tot de vierde klasse. De naam van de proftak wijzigt naar Stichting Betaald Voetbal Emmen (BVO). In 2005 volgt de laatste verandering. BVO Emmen wordt omgedoopt naar FC Emmen.

Rood-Wit speelt vanaf haar intrede tot aan zondag 18 mei 2018 in de Eerste Divisie. Een zevende plaats als eindklassering geeft recht op play-offs. In de finale rekent FC Emmen op het Kasteel af met Sparta Rotterdam. Na een 0-0 in eigen huis, eindigt het duel in 1-3 en is Eredivisie een feit.

Daar verblijft de club vervolgens drie seizoenen. In wederom play-offs naar aanleiding van de 16e plaats in het seizoen 2020/2021, blijkt NAC Breda na strafschoppen te sterk. FC Emmen degradeert.

Van een grasveld naar sportparken en de uiteindelijke verhuizing naar De Meerdijk

Vanaf de oprichting in 1925 tot aan 20 november 1932 wordt er gespeeld op een terrein aan de Sterrenkamp. De Drenthenaren verhuizen naar een heus sportpark met de naam Willinge’s Kampen, vernoemd naar de familie Willinge die eigenaren van het stuk grond zijn.

Het veld aan de Sterrenkamp maakt plaats voor de bouw en de latere opening van het Noorder Dierenpark (1935 -2015). Een historisch feit dat niets te maken heeft met voetbal is dat eigenaar Willem Oosting zijn park tijdens de Tweede Wereldoorlog beschikbaar stelt voor onderduikers.

VV Emmen speelt haar thuiswedstrijden slechts vijf jaar op de Willinge’s Kampen, waarna het voor de derde keer verhuist. Het nieuwe complex, met een hoofdtribune en staanplaatsen, bevindt zich aan de Kerkhoflaan. Hier blijft de club spelen totdat het uiteindelijk in 1977 haar intrek neemt in Stadion De Meerdijk.

Het onderkomen biedt in eerste instantie plek aan 12.000 toeschouwers, verdeeld over een zittribune en drie tribunes met staanplaatsen. Tijdens de openingswedstrijd wint VV Emmen voor de ogen van 6.500 fans met 3-1 van CVV Germanicus.

Renovaties in achtereenvolgens 1994, 1996, 1997 en 2001 brengen de capaciteit uiteindelijk terug naar 8.600, waarbij het stadion volledig uit zitplaatsen bestaat.

In Emmen hangt een ongekende wens naar tastbaar zilverwerk

De prijzenkast in Emmen is vooralsnog leeg. Toch is de club een aantal maal enorm dichtbij een tastbare prijs.

In de seizoenen 1995/1996, 1998/1999 en 2002/2003 eindigen de Rood-Witten op een verdienstelijke tweede plaats in de Eerste Divisie. Daartussenin sluit men de competitie in de jaargangen 1996/1997 en 1997/1998 af als derde.

De hoogste prestaties binnen de knock out-competitie van de KNVB Beker bestaan uit het tweemaal bereiken van de kwartfinale. In 1989/1990 is PSV met 0-4 te sterk, terwijl Fortuna Sittard in het seizoen 1998/1999 met 0-3 een eind maakt aan de beker aspiraties.

FC Emmen speelt tot op heden geen Europese wedstrijden. Hopelijk komt hier op termijn verandering in.

De doelpuntenjacht van clubtopscorer én mister Emmen Michel van Oostrum

Aanvaller Michel van Oostrum is een belangrijk onderdeel in de geschiedenis van FC Emmen.

Als clubtopscorer én mister Emmen speelt de geboren Amsterdammer in de periodes 1990-1993 en 1995-2002 in totaal negen seizoenen in het rood-wit. In 2001 wordt hij uitgeleend aan SC Telstar tot zijn contract in 2002 afloopt en hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

Van Oostrum komt voor Emmen tot 274 wedstrijden en scoort daarin 148 doelpunten, een gemiddelde van 0,54 goal per duel.

Tot op heden is er geen andere speler die meer wedstrijden speelt en meer doelpunten weet te maken. De speler die nog het meest in de buurt komt, maar eveneens op respectabele afstand blijft, is ras Emmenaar Joseph Oosting. Deze speelt in 12 seizoenen 231 wedstrijden.

FC Groningen is de tegenstander in de Hondsrugderby

Na het verdwijnen van BV Veendam dankzij een faillissement in 2013, ontbreekt het de Emmenaren aan een streekderby.

Na de promotie in 2018 wordt FC Groningen aangewezen als nieuwe kandidaat voor een Noordelijke derby. Hoewel het vinden van een geschikte naam niet meteen ideeën oproept, bombarderen supporters de clash als Hondsrugderby.

Dat heeft als achterliggende reden dat De Hondsrug bestaat uit zandruggen en stroomdalen die zich strekken van Groningen tot aan Emmen.

Gezocht: Beschikbare plaatsen in De Meerdijk, liefst naast elkaar

De bezettingsgraad in het stadion loopt tot aan het promotiejaar nagenoeg synchroon met de prestaties van het elftal. Dat betekent soms een lage opkomst en op andere momenten een stormloop.

Wanneer FC Emmen promoveert is het dringen geblazen. Iedere Emmenaar wil Eredivisie in De Oude Meerdijk zien. Zodra fans de mogelijkheid krijgen een seizoenkaart aan te schaffen, is er binnen een uur geen kaart meer over.

Gemiddeld is het stadion tijdens wedstrijden op het hoogste niveau voor meer dan 95 procent gevuld.

Fans nemen plaats op de Hoofdtribune, Noordtribune, Oosttribune en de Zuidtribune. Hierbij geldt vak 26 op laatstgenoemde tribune als zogeheten sfeervak. Het is de thuisbasis van de groep Brigata Fanatico.

Op de Noordtribune is het 400 plaatsen tellende uitvak gesitueerd in de vakken 14 en 15. Op de Oosttribune wordt vak 16 uit veiligheidsoverwegingen leeg gehouden.

FC Emmen bezoeken met een losse tickets of een seizoenkaart

Om wedstrijden in de Oude Meerdijk te kunnen bezoeken, dien je lid te zijn van FC Emmen. Dit kun je op de website van club in orde maken en is volledig kosteloos. De aanvraag kan alleen doorgang vinden als je niet in het bezit bent van een club- of seizoenkaart van een andere betaald voetbal in Nederland.

Na goedkeuring door FC Emmen wordt er geen pasje toegestuurd. Met het lidmaatschap kun je drie seizoen lang online kaarten bestellen, mits deze voorradig zijn.

Een seizoenkaart aanvragen is momenteel niet mogelijk. Doordat voetbal zo populair in Emmen is, geldt er een wachtlijst. De prijzen van seizoenkaarten (gebaseerd op Eredivisievoetbal) vallen in een prijsklasse tussen €200,00 en €280,00.

Lid worden van de supportersverenigingen Rood-Wit en Brigata Fanatico

FC Emmen weet zich gesteund door twee officiële supportersverenigingen. Rood-Wit bestaat al sinds 1946 en richt zich tevens op de amateurtak van de club, die nog altijd actief is.

Lid worden van dit supporterscollectief kan middels de website voor een bedrag van slechts €12,00 per jaar. Door het aanbrengen van meerdere gezinsleden krijg je hier zelfs korting op.

De tweede vereniging is Brigata Fanatico, opgericht op 27 januari 2016. Supporters kunnen ook hier lid worden via de website. Je krijgt een ledenpas en onder andere korting op merchandise en busreizen naar uitwedstrijden.

Contactdetails Club

Clubnaam: FC Emmen
Opgericht: 21 augustus 1925
Stadion: De Oude Meerdijk
Capaciteit: 8.600
Website: www.fcemmen.nl
Bezoekadres: Stadionplein 1, 7825 SG, Emmen
Telefoonnummer: 0591 670 670