FC Eindhoven

Op deze pagina vind je allerlei informatie over de Brabantse voetbalclub FC Eindhoven. Dit is enerzijds informatief voor jou als voetbalfan, terwijl je de weergegeven data eveneens kunt gebruik als steuntje om te voetbalwedden.

Bovenaan zie je meteen de eerstvolgende wedstrijd die op het programma van FC Eindhoven staat. In het kader daaronder, kijk je naar de vorm van de club middels de laatste tien FC Eindhoven uitslagen.

Op welke plek FC Eindhoven in de stand staat, is natuurlijk eveneens belangrijk in verband met mogelijke promotie en/of play offs. Welke spelers er een groot aandeel hebben gehad in het behalen van die (tijdelijke) plaats, zie je terug aan specifieke data over de FC Eindhoven selectie.

Ben jij helemaal gek van de lokale FC, dan mag je absoluut geen FC Eindhoven nieuws missen. Als je graag shirts verzamelt, bestel je via deze pagina een FC Eindhoven shirt voor jezelf of iemand anders.

Voorzien van een clubshirt, ga je naar het stadion van FC Eindhoven. Als dat niet lukt, staat er voor jou een exclusieve aanbieding klaar om de ploeg live op televisie te volgen. Wil jij weten hoe je dat voordeel kunt claimen? Je enige optie is tevens het advies: doorlezen tot het einde.

Voorspel het volgende duel, jouw mening wordt gewaardeerd

FC Eindhoven is een betaald voetbalclub welke in Nederland uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie (Eerste Divisie) en KNVB Beker.

Op deze pagina vind je dus alles over FC Eindhoven maar het belangrijkste is misschien nog wel de volgende wedstrijd tegen wie FC Eindhoven het moet opnemen.

Voorspel tevens de volgende wedstrijd door de poll in te vullen en zodoende bij te dragen aan de Wisdom of the Crowd voorspellingen op Voetbal Vandaag.

Het voorspellen van het duel geeft namelijk een extra dimensie. Met het unieke wisdom of the crowd-principe wordt het zelfs nog interessanter. Nadat je een uitkomst heb aangeklikt, wordt er middels percentages getoond wat andere bezoekers aan uitkomsten hebben ingevuld.

Met die kennis tot je beschikking, kun je het voor echt geld gaan proberen. Voetbal Vandaag geeft je de hoogste en dus de beste odd. Jouw taken? Een inzetbedrag invoeren, je winst bekijken en de weddenschap plaatsen.

De laatste tien eindstanden vertellen veel over de vorm

Binnen het venster met recent gespeelde wedstrijden zie je de bijbehorende tien uitslagen. Hieraan kun je zien tegen welke teams er punten zijn gepakt of juist verloren. Aan de scores lees je het aantal doelpunten voor en tegen af.

Als je benieuwd bent naar uitslagen uit een volledige competitieronde, ga dan naar de Keuken Kampioen Divisie pagina. Om speelrondes te wijzigen, klik je bovenaan op de pijl naar rechts.

Live uitslagen van FC Eindhoven als eerst op jouw scherm

Een van de gebieden waarop Voetbal Vandaag uitblinkt, is het zonder vertraging doorgeven van live uitslagen.

Wanneer de selectie van FC Eindhoven een wedstrijd speelt, zie je bij live uitslagen direct wat de score is. Uitslagen worden live bijgewerkt zodra er een noemenswaardige gebeurtenis plaatsvindt.

Ga dieper in op individuele prestaties van contractspelers

Het kader met spelers uit de selectie van FC Eindhoven geeft waardevolle informatie over hoe heren voetballers presteren. Het gaat hierbij niet om hoogstaande video-analyses die looplijnen weergeven, aangezien je daar bij voetbalwedden niets aan hebt. Wat je wel ziet van elk teamlid:

 • De exacte leeftijd
 • Het aantal gespeelde wedstrijden
 • Gescoorde doelpunten
 • Gegeven assists
 • Ontvangen gele en rode kaarten

Als rasechte supporter mag een FC Eindhoven shirt niet ontbreken

Op veel websites vind je informatie over een club, terwijl je er weer andere sites bij moet pakken om te weten te komen in welk shirt er wordt gespeeld. Niet bij voetbal vandaag.

Bij iedere club zie je de actuele shirts ziet staan die je meteen kunt bestellen. Hoe vet is dat? Door op de knop ‘bestelling plaatsen’ te rammen, volgt er een link naar de officiele FC Eindhoven fanshop of naar een derde partij die is aangemerkt als verkooppunt.

Wedstrijden van FC Eindhoven op televisie kijken is zo geregeld

Er gaat niets boven een lekkere pot voetbal op tv. Als je tenminste niet aanwezig kunt zijn in het stadion van FC Eindhoven. Gelukkig zijn de mogelijkheden hiervoor tegenwoordig eindeloos.

Met een ESPN Eredivisie pakket kijk je wedstrijden uit de volgende competities allemaal live:

Dit pakket kun je afsluiten via je tv provider. Ga naar de voetbal op tv pagina en selecteer de leverancier waar je contractant bent. Elke aanbieder heeft een eigen pagina, waardoor je pakketprijzen natuurlijk simpel met elkaar kunt vergelijken. Het activeren van een zenderpakket doe je als volgt:

 • Klik op de banner van Voetbal Vandaag
 • Volg de stappen
 • Kijk vandaag nog live voetbalwedstrijden

Met dit zenderpakket heb je automatisch recht op een livestream via een computer of mobiel apparaat. Stappen over het eventueel koppelen van je abonnement alsmede het downloaden van een applicatie, zijn eveneens te vinden op de speciale pagina van je tv provider.

Er bestaat echt ook een mogelijkheid om een Keuken Kampioen Divisie livestream van FC Eindhoven te kijken via een betting site. Op de livestream pagina vind je bookmakers waar je gratis streams kunt kijken en tegelijkertijd weddenschappen kunt plaatsen. Gratis kijken en geld winnen. Wat wil je nog meer?

Volg het laatste FC Eindhoven nieuws voor waardevolle updates

Binnen de nieuwssectie, rechts onderaan in een widget, staan berichten die zijn opgesteld vanuit een voetbalwedden insteek. Daar worden artikelen mee bedoeld waarvan de gegeven informatie gebruikt kan worden als onderdeel van een analyse voor voetbalweddenschappen.

Vijf weetjes over FC Eindhoven

 

 • ⚽ De Blauw-witten betaalden in de gehele clubgeschiedenis slechts eenmaal een afkoopsom voor een speler. Die eer valt ten deel aan Ferhat Kaya. De keeper komt in 2008 over van Jong PSV voor 100.000 euro.

 

 • ⚽ Dat er vrijwel nooit betaald wordt, betekent niet dat er geen uitgaande transfers zijn waarmee mooie bedragen zijn gemoeid. Kaj de Rooij verhuist in 2020 voor 500.000 naar NAC Breda.

 

 • ⚽ Wist jij dat FC Eindhoven een keer kampioen van Nederland is geworden (1954) en in 1937 de KNVB Beker heeft gewonnen?

 

 • ⚽ Voor de hoogste overwinning duiken we in de archieven. Op 26 april 1964 wordt VVV Venlo met maar liefst 10-1 geklopt.

 

 • ⚽ Daar staat tegenover dat er helaas ook wel eens met dikke cijfers is verloren. De meest pijnlijke nederlaag stamt uit 2009, notabene in een thuiswedstrijd. FC Dordrecht zegeviert in het Jan Louwers stadion met 0-8.

De geschiedenis van FC Eindhoven in slechts 100 woorden

Op 16 november 1909 wordt de club opgericht, waarmee het dus vier jaar jonger is dan stadgenoot PSV.

Sinds de aanvang van het betaald voetbal per 1954, lukt het de club slechts tweemaal om te promoveren. De langste reeks in de Eredivisie betreft twee seizoenen. Sinds de laatste degradatie in 1977, speelt FCE onafgebroken in de Keuken Kampioen Divisie. Men wacht dus al meer dan veertig jaar op een terugkeer.

Thuisduels worden afgewerkt in het Jan Louwers Stadion, waar plaats is voor 4.200 supporters. Het onderkomen is geopend in 1934 en gedurende de jaren tentoongesteld aan meerdere ingrijpende renovaties.

De Lichtstadderby en spanningen met aartsrivaal Helmond Sport

De stad Eindhoven herbergt met FC Eindhoven, PSV en Jong PSV drie betaald voetbalclubs. Een Lichtstadderby gaat over een confrontatie tussen twee van deze teams. De laatste derby op competitieniveau met PSV dateert van meer dan veertig jaar geleden. Gelukkig is met de entree van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, in ieder geval weer een directe concurrent uit dezelfde stad.

De eeuwige aartsrivaal is echter Helmond Sport. De supporters van beide clubs beschouwen deze duels als ‘de wedstrijden van het jaar’, waarin verliezen zo goed als geen optie is.