FC Augsburg

FC Augsburg is een voetbalclub die zich in twee decennia vanuit de amateurs weet op te werken naar de Bundesliga. Op deze website vind je onder meer het programma met de volgende wedstrijd van FC Augsburg. Uiteraard zie je ook welk plek FC Augsburg inneemt in de stand van de Bundesliga.

Naast deze waardevolle informatie krijg je de laatste tien uitslagen van FC Augsburg, zodat je altijd up tot date aan je weddenschap kunt beginnen. Je kunt hier ook de wedstrijden van FC Augsburg volgen via de laatste live score. Kijk je FC Augsburg liever op tv of via een livestream? Bij Voetbal Vandaag vind je alle informatie hierover en ook nog eens zeer interessante aanbiedingen.

Scoor hier ook het nieuwste shirt van FC Augsburg en bekijk de statistieken van de selectie in een overzichtelijk schema. Met de statistieken van de selectie van FC Augsburg, ben je nog beter voorbereid op je weddenschap en ga je zeker scoren.

Laat je hier helemaal informeren door al het nieuws over FC Augsburg. Hier zie je uitsluitend nieuws dat gericht is op weddenschappen. Tot slot krijg je nog vijf interessante weetjes, een beknopt overzicht van de historie en informatie over de rivaliteit met andere teams.

Gaat FC Augsburg zijn volgende wedstrijd winnen?

Op deze pagina zie je de volgende wedstrijd van FC Augsburg in de Bundesliga. Daarnaast zie je direct wanneer, hoe laat, waar en in welke competitie de club de volgende wedstrijd speelt. De vraag is nu of jij denkt dat FCA deze wedstrijd ook gaat winnen.

Alle  voetballiefhebbers die deze site bezoeken vullen hun voorspelling in. Het blijkt namelijk dat de ‘wijsheid van de menigte’ een hele goede voorspeller kan zijn bij het inzetten op weddenschappen. Klik jij dus op een overwinning, een gelijkspel of een nederlaag dan zie je direct de percentages van andere voorspellers.

Wil jij je bankrekening eens flink spekken? Voetbal Vandaag heeft de beste quotering die helemaal aansluit op je voorspelling uitgezocht. Het enige wat jij nog hoeft te doen is, in te zetten.

De uitslagen van de tien meest recente FC Augsburg wedstrijden

Als je gaat inzetten op een wedstrijd, wil je natuurlijk graag weten in welke vorm de club op dit moment verkeert. Dit is niet de stand op de ranglijst, maar de uitslagen van de laatst gespeelde wedstrijden. Je ziet hier niet alleen de laatste vijf, maar zelfs de laatste tien uitslagen van FC Augsburg.

Zo kun jij in dit schema zien of de club slecht, goed of constant presteert en deze informatie kun je vanzelfsprekend weer gebruiken voor je weddenschap. Alle uitslagen van FC Augsburg worden direct bijgewerkt, zodat je altijd het meest actuele overzicht tot je beschikking hebt.

De snelste live score zonder vertraging en gedoe

Het is natuurlijk heel fijn dat je de tussenstand van de wedstrijden van FC Augsburg direct live kunt volgen. Helaas zijn er veel websites waar je lang moet wachten, voordat er een live score in beeld komt. Bij Voetbal Vandaag is dat gelukkig niet het geval, want het is erg vervelend om te moeten wachten op een nieuwe live score van FC Augsburg.

Hier krijg je altijd de actuele tussenstand van een wedstrijd te zien. De tussenstand wordt direct bijgewerkt, zodra er gescoord wordt in de wedstrijd. Je kunt alle wedstrijden van FCA live volgen op de homepage voetbalvandaag.ml/live.

Alle FC Augsburg statistieken van de selectie in een handig schema

Op Voetbal Vandaag staat de hele selectie van FC Augsburg vermeld. Behalve de spelersnamen zie je ook de makers van de goals en de gevers van de assists. Deze informatie is erg handig als je wilt inzetten op de juiste doelpuntenmaker.

Daarnaast zie je ook de spelers die geschorst of geblesseerd zijn. Zo zie jij direct van welke spelers de trainer geen gebruik zal maken bij de volgende wedstrijd. Als bijvoorbeeld de clubtopscorer ontbreekt in het team, kan dat zeker gevolgen hebben voor jouw weddenschap. Uiteraard worden alle transfers die de club uitvoert, bijgewerkt in het overzicht van de selectie.

Bestel het nieuwste van tenue van FC Augsburg via Voetbal Vandaag

Alle thuiswedstrijden speelt de Augsburgers in het vertrouwde shirt met rood-wit-groen: de kleuren van de stad. Ook in het uitshirt van FC Augsburg komen deze kleuren terug. Daarnaast heeft de club nog een alternatief shirt met hele andere kleuren.

Wil jij het nieuwste shirt van FC Augsburg om je schouders hebben of deze gewoon bekijken? Dat kan door deze te bestellen bij Voetbal Vandaag. Als je op de knop ‘bestel nu’ klikt in de widget word je automatisch doorgeleid naar de fanshop of naar een officieel verkoopkanaal van de club. Daar kun je dan het shirt van je keuze bestellen.

FC Augsburg op tv of via een livestream bewonderen

Mocht je niet zelf in de WWK Arena of bij een uitwedstrijd aanwezig kunnen zijn dan is er altijd nog het alternatief van het beeldscherm. Als je ESPN international in je zenderpakket hebt, kun je alle wedstrijden van FC Augsburg op tv volgen, ook van de DFB Pokal.

Op deze pagina vind je veel informatie hoe je aan een dergelijk zenderpakket komt. Klik op jouw tv-aanbieder en je krijgt alle informatie in beeld. Kijk dan direct ook even welke interessante aanbiedingen van voetbalzenders er nog meer zijn.

Kijk je liever voetbal op een laptop, tablet of smartphone? Dan kun je bij Voetbal Vandaag terecht voor de juiste livestream van FC Augsburg. Kijk maar eens op de live pagina wat de mogelijkheden zijn. Met een livestream of tv-zender kun je direct zien hoe je ervoor staat met je weddenschap.

Het actuele FC Augsburg clubnieuws volg je hier

Bij Voetbal Vandaag krijg je altijd het clubnieuws van FC Augsburg dat je kan helpen bij je weddenschap. Je leest bijvoorbeeld welke speler er van club gaat wisselen of welke speler op de terugweg is van een blessure. Wat je hier niet zal lezen is bijvoorbeeld wat het favoriete drankje is van de spits of in welk restaurant hij het liefst komt.

Uiteraard is de deze informatie ook leuk om te lezen, maar voor weddenschappen is het minder interessant. Zoals je weet, is nuttige informatie over FCA erg handig om te gebruiken bij de inzet van je weddenschap. Kijk gerust eens rechts onderaan de website of er al interessante berichten te vinden zijn.

Vijf FC Augsburg weetjes vanuit betting perspectief

  • ⚽ Het hoogtepunt in de geschiedenis van FC Augsburg tot nu toe is het spelen van Europa League.In het seizoen 2015/ 2016 overleeft de club de groepsfase en verliest in de tweede ronde nipt van Liverpool FC (0-1 na twee duels).
  • ⚽ Verdediger en Oostenrijks international Martin Hinteregger is tot nu toe de duurste aankoop. In 2016 neemt de club hem voor 10,5 miljoen euro over van Red Bull Salzburg.
  • ⚽ De meeste inkomsten aan een transfer verdient FC Augsburg in 2016 door verdediger Abdul Rahman Baba aan Chelsea te verkopen. Hiervoor incasseert de club maar liefst 26 miljoen euro.
  • ⚽ In het seizoen 2018/ 2019 wint FC Augsburg met 6-0 van rivaal VfB Stuttgart. Dit is de hoogste zege in de Bundesliga tot nu toe. Opvallend genoeg verliest FCA vier speeldagen later met 8-1 van VfL Wolfsburg: de hoogste nederlaag tot nu toe.
  • ⚽ De Nederlander Paul Verhaegh komt maar liefst zeven seizoenen uit voor de Augsburgers (2010/ 2017). Hij speelt 207 wedstrijden voor de club en staat daar mee op de vierde plaats van spelers met de meeste wedstrijden voor FCA.

De historie van FC Augsburg in een notendop

De geschiedenis van de club begint officieel in 1907 als een van de voorlopers van de club, BC Augsburg, wordt opgericht. De historie van de huidige club start eigenlijk pas in 1969 als BCA fuseert met TSV Schwaben. Uit deze fusie ontstaat FC Augsburg.

Vanaf 1969 speelt FCA eerst nog op amateurniveau, maar in 1974 wordt de Tweede Bundesliga bereikt. In 1983 volgt er een terugkeer naar de amateurcompetities waar de club tot 2006 zal blijven spelen. Vanaf 2000 is er een groep investeerders rondom de club die FC Augsburg graag omhoog wil helpen en dat lukt.

In 2011 promoveert FC Augsburg namelijk naar het hoogste niveau van Duitsland. Velen zien FCA als de gedoodverfde degradatiekandidaat, maar de club blijft op het hoogste niveau actief. Hoogtepunt is de vijfde plaats in 2015, maar de meeste seizoenen moeten de Augsburgers tegen degradatie vechten. Tot nu toe is die strijd iedere keer gewonnen.

Rivaliteit met TSV 1860 München en VfB Stuttgart

Van oudsher is de rivaliteit tussen FC Augsburg en TSV 1860 München het grootst. Beide ploegen komen uit de deelstaat Beieren wat een groot deel van die rivaliteit verklaart. Daarnaast is er ook de rivaliteit tussen de provinciestad Augsburg en de hoofdstad München.

Op het moment dat FCA naar de (Tweede) Bundesliga promoveert, is het voorlopig gedaan met de rivaliteit met TSV 1860 München dat op een lager niveau uitkomt. Sinds de toetreding tot de Bundesliga heet de nieuwe rivaal VfB Stuttgart. De reden hiervoor is dat beide clubs uit de regio Schwaben komen. De wedstrijden tegen VfB Stuttgart worden dan ook betitelt als “Schwaben Derby”.