FA Cup

De FA Cup is het meest belangrijke bekertoernooi in het Engelse voetbal en bestaat sinds 1871. De initialen FA staan voor Football Association, gelijk aan de naam van de voetbalbond in Engeland. 

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie vanuit een betting perspectief over onder andere het FA Cup programma en uitslagen uit de FA Cup. Je komt te weten welke gedetailleerde statistieken je voor de aftrap van wedstrijden kunt vinden, maar ook welke data er klaar staat tijdens tussenstanden in de FA Cup.

Heb jij je altijd afgevraagd hoe het toernooi wordt opgebouwd en aan welke regels clubs moeten voldoen om deel te mogen nemen? Na het doorlezen van deze pagina weet jij alles over FA Cup kwalificatie en hoeveel teams er bij elke afzonderlijke FA Cup loting in de koker gaan.

Live voetbal kijk je natuurlijk op het grootste beeldscherm dat je thuis kunt vinden. De uitzendrechten van FA Cup duels op de Nederlandse tv zijn in handen van een bepaalde partij. Als jij wilt weten om welke zenders het gaat en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat jij de FA Cup live kunt kijken, lees dan snel verder. Bezoekers van Voetbal Vandaag wacht namelijk een exclusieve aanbieding. 

Dat geldt eveneens voor een legale en gratis FA Cup live stream van elke wedstrijd die jij wilt bekijken. Of het nu gaat om een duel uit een voorronde of om de uiteindelijke finale van de FA Cup: Jij bent er altijd bij.

Voetbal Vandaag heeft naast superspannend FA Cup voetbal, ook andere competities en cups uit Europa die jij tot in de puntjes kunt uitpluizen.

Check alle ingeplande wedstrijden van het FA Cup programma

Met een blik op het programma van de FA Cup zie je direct in welke fase het toernooi verkeert en welke clubs het tegen elkaar opnemen. Sorteren gebeurt op chronologische volgorde van datum. Voetbal Vandaag heeft natuurlijk ook het programma van alle andere belangrijke beker toernooien.

Dit geweldige en enerverende toernooi bevat tijdens elke editie verrassende uitslagen, wat weddenschappen afsluiten enorm interessant maakt. Kun je jezelf een voorstelling maken van de quoteringen die bookmakers geven voor een winstpartij van een ‘kleine club’ versus een grootmacht? Om jezelf maximaal voor te bereiden, zie je door op een duel te klikken de volgende statistieken:

 • ⚽ Een volledig onderbouwde voorspelling door Voetbal Vandaag

 • ⚽ De vijf meest recente resultaten i.c.m. de weddenschappen Both Teams To Score en Over/Under

 • ⚽ Gemiddeld aantal goals en corners tijdens dit seizoen plus gele en rode kaarten

 • ⚽ Diverse weddenschappen met de hoogste odds van bookmakers

 • ⚽ De twee vermoedelijke opstellingen van beide clubs

 • ⚽ Aanvullende informatie over de afwezigheid van geschorste en geblesseerde spelers.

Alle FA Cup uitslagen worden zonder vertraging toegevoegd 

Zodra wedstrijden zijn afgelopen, plaatst Voetbal Vandaag de FA Cup uitslagen in het overzicht. Daardoor is het voor jou direct inzichtelijk uit hoeveel wedstrijden het resterende programma bestaat.

Is het toernooi inmiddels aanbeland in een later stadium dan de eerste kwalificatieronde, dan heb je de mogelijkheid de uitslagen van de FA Cup uit eerdere fases terug te kijken. Dit doe je eenvoudig door rechts bovenaan op de pijl naar rechts te klikken. Je kunt zo ver terugkijken als tot het begin van de huidige editie. 

Haal het maximale uit elke afzonderlijke stand van de FA Cup

Op Voetbal Vandaag kun je terecht voor tussenstanden in de FA Cup. Deze live uitslagen zijn altijd actueel en worden zonder vertraging bijgewerkt wanneer er wordt gescoord. 

Wat er ook voortdurend wordt geupdate, zijn statistieken die je te zien krijgt zodra je op FA Cup live scores klikt. Dit gaat om de volgende data, die verband houden met het wedstrijdverloop:

 • ⚽ De hoogste live quoteringen voor thuiswinst, een gelijkspel en een uitoverwinning 

 • ⚽ Namen van goal scorers, kaartenpakkers en wissels

 • ⚽ Het aantal genomen corners van beide teams

 • ⚽ Statistieken over onder andere balbezit, schoten (op doel) en buitenspel

Met de beschikking over deze cijfers kun je inspringen op volgende gebeurtenissen. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen welk team het volgende doelpunt maakt, of wat de Correcte Score van de wedstrijd wordt. Live betting levert aantrekkelijke odds op, die een snelle winst kunnen opleveren.

De opzet van het toernooi en uitleg over FA Cup kwalificatie

Om het verloop van het toernooi te kunnen begrijpen, is het belangrijk om kennis te hebben over de structuur. Er is aan gedacht om deze alinea volledig met content te vullen. De redactie is echter van mening dat een overzichtelijk schema meer dan duizend woorden zegt.

 • Deelnemers

Er bestaat geen vast aantal deelnemers bij dit bekertoernooi. Behalve recent opgerichte teams, mogen alle clubs (niveaus 1 tot en met 10) in de voetbalpiramide van de Football League deelnemen.

De Premier League is niveau 1, de Championship niveau 2 enzovoort. Bij elkaar genomen doen er bij iedere editie zo’n 750 clubs mee. Dit kan dus jaarlijks iets afwijken.

 • Opzet

Het toernooi kent verschillende fases, waarbij er maar liefst 14! rondes worden gespeeld. De eerste zes rondes vallen onder de FA Cup kwalificatie. In de eerste ‘extra’ voorronde nemen de laagst geklasseerde clubs van de niveaus 9 en 10 het op basis van een knock-outsysteem tegen elkaar op. Het volledige verloop ziet er als volgt uit:

 

Kwalificatierondes Instromende niveaus
Extra voorronde 9 – 10
Voorronde 8
Eerste ronde 7
Tweede ronde 6
Derde ronde GEEN
Vierde ronde 5

 

Hoofdtoernooi                                 Instromende niveaus
Eerste ronde 3 – 4
Tweede ronde GEEN
Derde ronde Premier League en Championship clubs
Vierde ronde GEEN
Vijfde ronde GEEN
Kwartfinales GEEN
Halve finales GEEN
Finale GEEN

 

De loting wordt in totaal maar tien keer verricht

In feite wordt er voor elke afzonderlijke ronde een FA Cup loting verricht. Er bestaan slechts twee uitzonderingen waarbij er direct voor twee opeenvolgende rondes wordt geloot. Dit heeft betrekking op de:

 • – Extra voorronde en voorronde binnen de kwalificatiereeks

 • – Vierde en vijfde ronde in het hoofdtoernooi.

Nadat er is geloot voor de halve finales, komen uit deze wedstrijden twee teams die in de finale gaan uitmaken wie de beker pakt.

De FA Cup finale is legendarisch in Engeland en omstreken

Wie het FA Cup schema heeft bekeken, kan een voor de hand liggende conclusie trekken. Voor Premier League en Championship clubs bestaat de weg naar Europees voetbal uit een pad van slechts vijf wedstrijden.

De twee clubs die het schoppen tot de finale, gaan spelen in de magische ambiance van Wembley. Dit stadion is al sinds 1923 het decor van de eindstrijd, met uitzondering van een verbouwingsperiode tussen 2001 en 2006. Als tijdelijke plaatsvervanger werd het Millennium Stadium in Cardiff (Wales) aangewezen.

Hoe jij wedstrijden uit de FA Cup op Nederlandse TV kunt kijken

Uitzendingen van het meest vooraanstaande bekertoernooi van Engeland vallen helaas niet onder het basispakket met televisiezenders. Om toegang te krijgen tot de FA cup op tv inclusief FA Cup highlights, zijn de zes kanalen van Ziggo Sport Totaal een absolute must have.

Via voetbal op de tv vind je alle providers in Nederland die deze zenders in pakketvorm aanbieden. Je selecteert de leverancier waarmee jij een contractuele overeenkomst hebt en komt terecht op een speciale pagina die volstaat met relevante informatie. 

Je ziet ook welke andere topcompetities onder de vleugels van dit pakket vallen en dat zijn niet de minste. Wat denk je bijvoorbeeld van de Serie A, de Premier League en de Ligue 1? Het activeren van Ziggo Sport Totaal doe je door op de banner van Voetbal Vandaag te klikken. 

Bookmakers zenden de mooiste wedstrijden live uit

Een perfect alternatief voor de FA Cup op tv is een live stream. Daarmee verwijder je de beperking van thuisblijven voor voetbal en kun je overal in Europa genieten van dit aansprekende toernooi. 

Voor een FA Cup live stream kun je terecht bij een bookmaker, die kostenloze verbindingen aanbiedt in HD-kwaliteit. Hierbij hoef je niet in te zitten over blokkerig of zelfs haperend beeld, vervelende pop-ups en de entree van Trojan Horses in je computer. Via de diensten van een bookmaker kun je bovendien een extra element toevoegen.

Hier worden natuurlijk voetbalwedden bedoeld. Wat is er nu leuker dan gratis voetbal kijken terwijl je ondertussen je bankrekening spekt? Ga snel naar livestream , maak binnen een minuut een account aan verschaf je zelf voor de rest van je leven toegang tot de mooiste wedstrijden ter wereld.

 

Meest gestelde vragen

Wat is de FA Cup?

De FA Cup is het meest belangrijke en aansprekende bekertoernooi van Engeland, dat ook nog de League Cup als toernooi kent.

Wat betekent FA Cup?

De afkorting FA staat voor Football Association, naar de naam van de Engelse voetbalbond.

Waar wordt de FA Cup uitgezonden?

Wedstrijden uit de FA Cup kunnen worden bekeken op televisie, op een computer of via een mobiel apparaat. Dit kan een laptop, tablet en natuurlijk een smartphone zijn.

Wie zendt de FA Cup uit?

De uitzendrechten van de FA Cup worden verkocht aan de hoogste bieder voor een bepaalde periode. Als je wil weten op welke kanalen de wedstrijden van vanavond worden uitgezonden, kijk dan op voetbal op tv vandaag.

Op welke zender komt de FA Cup finale?

Net als bij overige toernooiwedstrijden wordt ook de bekerfinale uitgezonden door de partij die de rechten hiervoor heeft. Het verschil met overige duels is echter dat de FA Cup finale tevens wordt uitgezonden op een kanaal dat onder het basispakket valt.

Waar kun je voetbalwedden op de FA Cup?

Voor het plaatsen van weddenschappen op duels uit de FA Cup, kun je terecht bij een legale en betrouwbare Nederlandse bookmaker. Bovenaan in het menu staat de speciale bookmaker-pagina. Door hierop te klikken krijg je een gedetailleerd overzicht van alle bookies die beschikken over een vergunning in Nederland en België.