Excelsior

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over SBV Excelsior, in de volksmond bekend als Excelsior (zonder voorvoegsel)

Als eerst zie je het volgende duel dat wordt afgewerkt binnen het schema van Excelsior, waarbij je de mogelijkheid hebt voetbal voorspellingen te geven. Daaronder volgt een overzicht van elke Excelsior uitslag in de laatste tien wedstrijden.

In de stand van de Keuken Kampioen Divisie is Excelsior voorzien van een markering, zodat je direct weet op welke plaats de Rotterdamse club staat.

Het kader met de selectie van Excelsior geeft je statistieken over individuele prestaties van spelers, terwijl je met een druk op de knop het officiële Excelsior shirt in huis kunt halen.

Wil jij weten hoe je vanaf nu elke Excelsior wedstrijd op tv of via internet kunt kijken en waarom dit geen geld kost, maar juist geld oplevert? Lees snel verder en ontdek de rol die Voetbal Vandaag hierin speelt.

Tenslotte stuit je op actualiteiten rondom de Kralingse club in het speciaal opgezette nieuwsbulletin.

Voeg een extra dimensie toe aan het Excelsior Rotterdam programma

Het programma van Excelsior bevat jaarlijks vele wedstrijden. Vriendschappelijke potjes, competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie en natuurlijk de KNVB Beker. Je ziet bovenaan deze pagina direct tegen welk team de Kralingers haar volgende wedstrijd spelen.

Wie denk jij dat er gaat winnen?  Toon overige bezoekers jouw kennis en vul je voorspelling in door op de 1, X of 2 te klikken.

Een 1X2 weddenschap is de meest gespeelde bet binnen voetbalwedden. Ben jij nieuw op dit gebied of wil je meer uitleg over welke inzetten er allemaal mogelijk zijn? Op Voetbalweddenschappen uitleg lees je de meest complete uitleg van het gehele wereldwijde web.

Meteen daarna krijg jij exclusief te zien wat overige bezoekers van deze clubpagina hier hebben aangeklikt. Zonder dat jij zelfs een prognose aanklikt, krijg je dit niet te zien. Nog erger is dat ook de hoogste odd die bij jouw prognose hoort dan niet wordt weergegeven. Voorspellen dus!

Tien Excelsior uitslagen die jou alles vertellen over de vorm

Aan de laatste tien eindstanden die de club heeft behaald, kun je mooi afleiden in welke vorm de Kralingers steken. Ook zie je welk team bijvoorbeeld een maatje te groot bleek en waar de meeste punten zijn verzameld: In het Excelsior stadion of juist in uitwedstrijden.

Voetbal Vandaag presenteert live uitslagen sneller dan concurrenten

Op de homepagina van Voetbal Vandaag staan alle live uitslagen van topvoetbal uit binnenlandse en buitenlandse competities.

Uniek hieraan is dat je altijd actuele scores ziet. Uitslagen worden live bijgewerkt zodra een duel daarom vraagt. Daar worden voornamelijk goals, kaarten en corners mee bedoeld. Wil jij gemiddelde seizoensstatistieken over twee ploegen die tegen elkaar strijden? Klik dan live op een uitslag.

Deze informatie haal jij direct uit de SBV Excelsior selectie

In het frame met de selectie van Excelsior, staan alle contractspelers die dit seizoen aan de club zijn verbonden. Bij elk lid van het Excelsior team staan statistieken die je ter kennisgeving kunt aannemen, of kunt gebruiken als onderdeel van je analyse voor voetbalwedden. De volgende data is bijgevoegd:

 • Leeftijd
 • Wedstrijden
 • Doelpunten
 • Assists
 • Kaarten

Support your local met de aankoop van een Excelsior shirt

Aan de rechterzijde van deze pagina zie jij de shirts die dit seizoen worden gedragen door Excelsior spelers. En door supporters natuurlijk, want ook jij kunt zo’n prachtig shirt met trots dragen.

Klik op de knop ‘bestelling plaatsen’ om te belanden in de digitale fanshop van Excelsior, of bij een andere erkende leverancier.

Lees dit om nooit meer een live voetbalwedstrijd te hoeven missen

Helaas zijn er nog steeds veel mensen die geen idee hebben hoe zij live voetbal wedstrijden op televisie of via een livestream kunnen kijken. Door deze uitleg te lezen, weet je welke stappen je moet ondernemen.

Excelsior Rotterdam wedstrijden zijn opgenomen in het ESPN Eredivisie pakket, dat door de gelijknamige zender wordt aangeboden via een tv provider. Volg onderstaand stappenplan om dit pakket te activeren met een lekkere aanbieding van Voetbal Vandaag.

 • Ga naar de voetbal op tv pagina
 • Selecteer je aanbieder
 • Bekijk pakketten en prijzen
 • Klik op de banner
 • Kijk nationaal en internationaal topvoetbal

Wil jij ook onderweg naar voetbal kijken, dan biedt een livestream uitkomst. Met een ESPN pakket heb je daar automatisch recht op.

Je kunt zelfs gratis kijken en wedden tegelijk. Hiervoor ga je naar de livestream pagina. Daar zie je betting sites die deze combinatie aanbieden. De enige tegenprestatie die er van je wordt gevraagd, is het aanmaken van een account. Peanuts.

Volg het actuele Excelsior nieuws vanuit een betting perspectief

Wat er wordt bedoeld met ‘betting perspectief’, is dat je de inhoud van berichten binnen de nieuwssectie kunt gebruiken als leidraad voor voetbalweddenschappen.

Je kunt de artikelen natuurlijk ook gewoon doorlezen omdat deze interessante content bevatten over individuele spelers of het gehele team.

 Vijf interessante weetjes over de Kralingers

 • ⚽ Excelsior is in 1974 de eerste club die tegen de regels een shirtsponsor heeft. Op een mouw staat namelijk de letter A van het bedrijf Akai. De KNVB grijpt vrijwel onmiddellijk is en sommeert de letter te verwijderen van het tricot. Shirtreclame wordt uiteindelijk pas toegestaan vanaf 1982.
 • ⚽ De club is tussen 1997 en 2005 officieel satellietclub van Feyenoord. Spelers die bij stadgenoot uit Zuid op een zijspoor staan, kunnen daarom rijpen bij ‘het kleine broertje’.
 • ⚽ In haar lange historie worden er in totaal drie prijzen gewonnen. Het wint driemaal de Eerste Divisie titel , nu Keuken Kampioen Divisie, in de jaren 1974, 1979 en 2006.
 • ⚽ De grootste overwinning sinds de oprichting van het betaalde voetbal, wordt geboekt in Velsen-Noord. Op 4 april 2014 wordt uitwedstrijd tegen Telstar gewonnen met maar liefst 0-8.
 • ⚽ De hoogste nederlaag wordt daarentegen geleden tegen Ajax in 1972. Op speeldag nummer 14 in dat jaar kennen de Amsterdammers geen genade en winnen met 8-0.

Een korte samenvatting van de geschiedenis van Excelsior Rotterdam

Sportclub Excelsior Rotterdam wordt opgericht op 23 juli 1902 door een vriendengroep uit Kralingen.

Nadat het betaalde voetbal haar intrede doet in het seizoen 1954/1955, wordt de club geplaatst in de Eerste Klasse D. Twee jaargangen later volgt promotie naar de Eerste Divisie.

Wie een blik werpt op eindklasseringen, merkt op dat er meer seizoenen worden afgewerkt op het twee niveau, dan in de Eredivisie. Daarbij moet gezegd worden dat met uitzondering van de periode 1988-2002, men nooit langdurig binnen een van de twee competities verblijft.

Woudestein is geopend op dezelfde datum als toen haar bespeler werd opgericht. Al hebben er in de loop der jaren verschillende renovaties plaatsgevonden. In 1997 werd zelfs besloten alle bestaande tribunes te slopen en deze opnieuw te bouwen. Zo bestaat het stadion dus al lang, maar niet in haar huidige vorm.

De Rotterdamse derby met stadgenoten Feyenoord en Sparta

Vooropgesteld leven de Kralingers niet in onvrede met andere clubs. Er is geen sprake van een aartsrivaal.

Toch zijn onderlinge confrontaties met Sparta en Feyenoord extra spannend, omdat alle drie de clubs afkomstig zijn uit Rotterdam. Dit is trouwens uniek in Nederland. Er is geen andere stad welke drie clubs aflevert die actief zijn in de Eredivisie en/of de Eerste Divisie.

Wanneer het drietal tegelijk actief is in de Eredivisie, worden er elk seizoen dus zes! derby’s gespeeld. Het is wel eens voorgekomen dat spelers van de Kralingers  met de tram, of zelfs op de fiets, naar een de Kuip zijn gegaan voor een uitwedstrijd.