KAS Eupen

Welkom op de clubpagina van de Königliche Allgemeine Sportvereinigung Eupen, ook bekend als KAS Eupen of de Panda’s; verwijzend naar de zwart-witte kleuren van de ploeg. Deze pagina geeft je een mooi beeld van deze prachtige club uit de Belgische Oostkantons. Of je nu op zoek bent naar het programma, de uitslagen, livestreams of kanalen waar je Eupen live op TV kunt zien, je vindt het hier allemaal.

Supporters van KAS Eupen, maar ook de voetballiefhebber die de uitslagen en het schema op de voet volgen, kunnen genieten van alle uitslagen, het programma en de volgende wedstrijd van de Panda’s. In real-time krijg je te zien wat er op en naast het veld gebeurt zodat je geen seconde hoeft te missen. Bekijk de profielen van iedere individuele speler of controleer de algemene statistieken en prestaties van Eupen. Je inleg of bet is nog nooit zo onderbouwd geweest dankzij de laatste uitslagen, trends en het up-to-date nieuws van de club en alles errond.

Wie de naam Panda wilt dragen, kan niet anders dan zich in de typische zwart-witte kleuren van de club hullen. Eupen beschikt over enkele prachtig uitziende shirts en tenues die je in de webshop op de kop kunt tikken. De meest recente voetbaloutfits zijn standaard beschikbaar. Laat zien dat je een panda bent!

Geen betere manier om de clubpagina van KAS Eupen af te sluiten dan met een streepje geschiedenis over de club, enkele interessante feiten en een kijkje naar de wedstrijden die er voor de supporters echt toe doen.

Voorspel de uitslag van de volgende wedstrijd van KAS Eupen

Elke week is er wel een wedstrijd van Eupen te bewonderen. Je wilt op de hoogte blijven van het programma en de volgende wedstrijden! Dat kan via een duidelijk overzicht en schema dat alle wedstrijden van KAS Eupen op een rij zet. Zowel de bekerwedstrijden als wedstrijden in de Belgische hoogste competitie kan je hier vinden: inclusief de datum en het uur dat ze plaatsvinden.

Niet alleen de tegenstander in de volgende wedstrijd maar ook de uitslagen in de vorige wedstrijden bepalen mee de keuze van bet en inleg. Omdat dit een zeer belangrijk aspect is, kan je heel snel de uitslagen van de afgelopen 10 wedstrijden raadplegen. Om het nog eenvoudiger te maken, geven enkele kleuren meteen aan hoe Eupen in deze wedstrijden gepresteerd heeft: in één oogopslag zie je hoeveel wedstrijden eindigden in een winst, verlies of gelijkspel.

Toch nog twijfels? Dan zou je ook beroep kunnen doen op de mening van het publiek. Je hoort het goed… de zogenaamde ‘wisdom of the crowd’ geeft je net dat tikkeltje extra om de juiste betkeuze te maken. Ook anderen volgen KAS Eupen en wat zij verwachten van de volgende wedstrijd, kom je te weten dankzij de wisdom of the crowd. Bekijk live wie welke keuze van winst, verlies of gelijkspel maakt.

Live de stand, uitslagen en volgende wedstrijd van Eupen controleren

Live is het toverwoord als je KAS Eupen op de voet wilt volgen. Naast natuurlijk de live score van de wedstrijden van KAS Eupen, krijg je op Voetbal Vandaag ook live uitslagen van alle andere ploegen zodat je niets van het Belgische voetbal moet missen. Je kunt ook terugkijken naar de uitslagen en het programma van de laatste 10 wedstrijden zodat je de prestaties van de Panda’s nog beter kunt inschatten. De kleurtjes helpen je om snel een beeld te vormen van de vorm van de selectie en de spelers. Het afgelopen en komende programma maken het wedstrijdbeeld compleet.

Live score en real-time elke actie van Eupen volgen

Elke fluwelenbaltoets, elke tiki-taka, elke panenka… je wilt als het ware deel uitmaken van het team en niet alleen de live score maar ook elke actie van Eupen live meemaken. Supersonische technologische infrastructuur zorgt ervoor dat je live elke update meekrijgt. Of het nu online, live op TV of via de livestream is, de bal ligt letterlijk en figuurlijk in jouw kamp.

Op de hoogte blijven van de selectie en spelers van KAS Eupen

Een overwinning komt er niet zomaar en is het resultaat van de selectie, het spelsysteem en de vorm van de huidige spelers. Je beschikt over alle data om de juiste bet te maken en winst, verlies of een gelijkspel in te schatten. Van up-to-date spelersprofielen tot statistieken die elke wedstrijd tot in de puntjes analyseren. Een live score en de uitslagen vertellen je meteen of je het bij het rechte eind had. Ook transfers, contractbeëindigingen, blessures en schorsingen hebben geen geheimen meer voor jou.
Steun Eupen in het shirt of de tenue van je club

De kleuren van een panda? Zwart en wit natuurlijk! Toon dat er ook zwart en wit bloed door jouw anderen stroomt door het aanschaffen van de laatste nieuwe tenue of het meest recente shirt van KAS Eupen. In de webshop kan je jezelf volledig laten gaan om jouw liefde voor alles wat met Eupen te maken heeft te tonen. De volgende wedstrijd van Eupen supporteren in het nieuwe shirt van de club… no problemo!

Volg Eupen live op TV, via livestream of online

De adrenaline en de spanning van een live wedstrijd valt met niets te vergelijken. Je wordt meegesleurd in elke actie, voelt de bal aan je voet kleven en springt een gat in de lucht als de bal tegen de netten knalt. Ontdek waar je Eupen live op TV, via livestream of online kunt volgen. Je krijgt een overzicht van alle kanalen en zenders die de wedstrijden van KAS Eupen uitzenden. Zo kan je de live score van de volgende wedstrijd van de Panda’s op de voet volgen. Live op tv of via livestream op je laptop of smartphone.

Het laatste nieuws over KAS Eupen

Binnen een club als Eupen valt er altijd wel wat te beleven. Is het niet de komst van een nieuwe speler dan misschien wel een youngster die een contract krijgt, de selectie voor de volgende wedstrijd of het aanstellen van een nieuwe physical coach. Het laatste nieuws over KAS Eupen vertelt je alles wat je wilt weten over Eupen. Verschijnt er ergens een nieuwtje over de club dan ben jij de eerste die het zal weten.

5 feiten over KAS Eupen

  • ⚽ In 2012 nam de Aspire Zone Foundation uit Qatar KAS Eupen over. Het is kijken hoe het nu verder moet met de club want de Foundation besliste om voor het seizoen 2021/22 de geldkraan dicht te draaien.

 

  • ⚽ KAS Eupen is de enige ploeg uit het Duitstalige deel van België die ooit in de eerste klasse heeft gespeeld.

 

  • ⚽ De winterstages van Eupen vinden traditioneel in Doha plaats, de plek waar de spelers van de club ook vaak revalideren in een hypermodern hospitaal.

 

  • ⚽ KAS Eupen wist de afgelopen jaren enkele bekende internationale spelers binnen te halen. Zo speelden twee ex-spelers van FC Barcelona, Adriano Correia en Victor Vazquez, ooit voor KAS Eupen.

 

  • ⚽ Henry Onyekuru is de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. De aanvaller verhuisde tijdens het seizoen 17/18 voor 8 miljoen euro naar het Engelse Everton.

De geschiedenis van KAS Eupen

In tegenstelling tot alle andere Belgische clubs start het verhaal van KAS Eupen niet in België. Het Duitstalige deel van België behoort in 1908 immers nog tot Duitsland.

Opgericht in 1908 vervoegt de club pas in 1920 de Belgische voetbalbond als La Jeunesse d’Eupen. Tot eind jaren 30 is de Derde Klasse het hoogst haalbare voor de club. In 1945 dan smelten twee lokale clubs samen tot Alliance Sportive Eupen met het stamnummer 4276.

Tot de jaren 60 is de club echter geen sportieve hoogvlieger. Eind jaren 60 kent Eupen een betere periode met in 1970 een eerste promotie naar de tweede klasse. Enkele jaren later is het tweede klasse avontuur echter voorbij en volgt een reeks van promoties en degradaties. Eerst tussen tweede en derde klasse en tijdens de jaren 80 en 90 tussen de derde en de vierde klasse. Het enige noemenswaardige tijdens deze periode is het ontstaan van de huidige clubnaam Allgemeine Sportvereinigung Eupen waaraan in 1995 nog een koninklijke titel wordt toegevoegd.

In de jaren 2000 begint het sportieve succesverhaal van KAS Eupen pas echt met een promotie naar tweede klasse in 2002 en een promotie, na winst tegen RAEC Mons in 2010, naar eerste klasse. Het eerste seizoen in eerste klasse liep niet meteen van een leien dakje. Het stadion voldoet niet aan de normen voor eerste klasse en moet grondig vernieuwd en uitgebreid worden. Daarenboven moet de ploeg op het einde van het seizoen ook playdowns spelen en eindigen ze daarin troosteloos laatste met een degradatie naar tweede klasse als gevolg.

Er volgen financieel moeilijke jaren tot de Aspire Zone Foundation uit Qatar in 2012 de club overneemt. Sinds 2016/2017 speelt de club uit de Oostkantons weer in eerste klasse en behalen ze onder meer een halve finale plaats in de beker van België. De vraag is hoe lang ze nog in eerste klasse zullen blijven aangezien Qatar heeft aangegeven de geldkraan dicht te draaien of vindt de club een nieuwe gulle gever?

Waalse derby

Een echte derby zoals we die kennen tussen Antwerp en Beerschot of tussen Cercle Brugge en Club Brugge… neen, dat kennen ze niet in Eupen. De panda’s zijn de enige Duitstalige ploeg die ooit in eerste klasse heeft gespeeld en dat zal zo nog een tijdje blijven. De buren van FC Eupen bijvoorbeeld spelen slechts in 2de provinciale en er zijn zelfs heel wat supporters die voor beide ploegen supporteren.

Als de Eupen supporter dan toch één wedstrijd moet benoemen waar ze naar uitkijken dan is het ongetwijfeld de wedstrijd tegen Standard. De stadions van Eupen en Standard Luik liggen op slechts 45 kilometer van elkaar dus je zou van een Waalse derby kunnen spreken. Supporters van Standard liggen er niet echt wakker van, maar voor de Panda’s is het toch even van dé wedstrijden van het seizoen. De bekendste supportersclub van Eupen, de Zebras, zorgt steevast voor heel wat sfeer en vertier in en rond het stadion.