Espanyol

Espanyol is een voetbalclub uit Cornellà de Llobregat, een voorstad van Barcelona. Je kunt hier het programma van Espanyol inzien met daarin de stand in La Liga en uiteraard de volgende wedstrijd van Espanyol.

Als toevoeging zie je hier ook de laatste tien uitslagen van de wedstrijden van Espanyol. Deze kun je namelijk goed gebruiken om je weddenschap voor te bereiden. De uitslagen van Espanyol worden direct live bijgewerkt, zodat je nooit een uitslag mist.

Je bent vast van plan om als echte voetballiefhebber Espanyol op tv te zien. Hoe je deze wedstrijden kunt zien, wordt hier uitgebreid uitgelegd. Daarbij krijg je ook nog een aantal zeer interessante aanbiedingen voor nog meer zenders. Ook lees je hoe je aan een livestream van Espanyol komt.

Een weddenschap winnen, betekent ook dat je goed geïnformeerd bent over het wel en wee van de club. Deze info krijg je hier door het nieuws over Espanyol te lezen dat speciaal gericht is op weddenschap. Daarnaast kun je ook alle statistieken van de selectie van Espanyol gebruiken, want die vind je eveneens op deze website.

Een weddenschap volgen gaat hier ook heel eenvoudig, want bij Voetbal Vandaag krijg je altijd de snelste live score van Espanyol dat dit seizoen uitkomt in La Liga.

Zet in op de volgende wedstrijd van Espanyol

Uit het programma van de club haal je de volgende punten:

 • De volgende tegenstander
 • Hoe laat de wedstrijd begint
 • De plaats waar gespeeld wordt
 • In welke competitie de wedstrijd plaatsvindt

Nu ben jij aan zet om de uitslag van deze wedstrijd te voorspellen. Voetbal Vandaag helpt je door de voorspellingen van alle andere bezoekers van deze pagina weer te geven. Als je het mogelijke resultaat van de volgende wedstrijd aanklikt, opent er een pop up- scherm met de andere voorspellingen.

The wisdom of the crowd (de mening van anderen) is vaak een hele goede raadgever. Het blijkt namelijk dat deze uitkomst vaak dichtbij de werkelijkheid ligt, dus gebruik deze kennis goed. Daarnaast zoekt Voetbal Vandaag ook nog eens voor jou uit welke bookmaker de beste quotering heeft.

Dit betekent dat jij dus ook automatisch ook de beste odds krijgt. Waar wacht je eigenlijk nog op? Voorspel de volgende wedstrijd van Espanyol en win.

Gebruik de laatste tien uitslagen voor jouw weddenschap

Het is altijd handig voor een weddenschap om te weten in welke vorm de club verkeert. Hier kom je achter door naar de laatste tien uitslagen van Espanyol te kijken. Bevindt de club zich in grootse vorm of is er een daling ingezet? Je kunt het zelf analyseren door de uitslagen door te spitten.

De laatste tien uitslagen geven jou de volgende feiten:

 • De tegenstander: zwak, sterk, gemiddeld
 • De competitie: beker, Europees, La Liga
 • Het aantal behaalde punten
 • Het aantal goals voor en tegen

Zoek je nog meer uitslagen? Kijk dan even op de pagina van La Liga. Hier kun je ook het speelprogramma vinden en de stand in de competitie.

Een snelle live score van Espanyol is wel zo prettig

Er zijn veel voetbalwedders die zich dood ergeren aan live scores die traag worden doorgegeven. Het goed kunnen volgen van de tussenstand is namelijk heel belangrijk voor een weddenschap. Wees gerust, bij Voetbal Vandaag krijg je iedere live score van Espanyol zonder vertraging.

Als je niet voor een beeldscherm of in het stadion zit dan kun je de livescore altijd volgen via Voetbal Vandaag. Ook de uitslagen van Espanyol worden direct live in een overzicht vermeld, zodat je hier ook altijd up to date mee bent.

Gebruik de statistieken van de selectie van Espanyol

Op deze pagina vind je de voltallige selectie van de tweede club van Barcelona. De volgende wedstrijdstatistieken zijn hieraan toegevoegd:

 • Leeftijd speler
 • Aantal doelpunten
 • Aantal assists
 • Gespeelde wedstrijden
 • Ontvangen gele en rode kaarten

Deze informatie is heel handig te gebruiken bij de voorbereiding van je volgende weddenschap. Heb je er bijvoorbeeld al wel eens aan gedacht om in te zetten op de exacte doelpuntenmaker? Of op de ontvanger van een kaart? Dit betaalt namelijk lekker uit bij een juiste voorspelling en dat wil jij natuurlijk ook graag.

Daarnaast zie je hier ook welk spelers er geschorst of geblesseerd zijn. Deze zal de trainer sowieso niet opnemen in het team voor de volgende wedstrijd, dus hier hoef jij ook geen rekening mee te houden. Als er transfers plaatsvinden binnen de club dan wordt dit uiteraard zo snel mogelijk bijgewerkt.

Koop het nieuwste tenue van Espanyol via Voetbal Vandaag

Sinds 1909 speelt Espanyol in het shirt met de kenmerkende blauwwitte verticale strepen. Daarnaast heeft de club ook een uitshirt en een derde tenue in afwijkende kleuren. De nieuwste tenues van ‘Los Pericos’ (de parkieten) kun je allemaal aanschaffen via Voetbal Vandaag.

Als je in de widget drukt op ‘bestel nu’, kom je automatisch uit bij de fanshop of een ander officieel verkoopkanaal van de club. Hier kun je het shirt van jouw keuze gemakkelijk bestellen. Het is ook altijd leuk om een tenue van Espanyol voor iemand anders te bestellen en cadeau te geven.

Kijk naar Espanyol op tv of via een livestream

Als je niet in het stadion aanwezig kunt zijn, is er altijd de mogelijkheid om de wedstrijd op tv te volgen of via een livestream. Wil je de wedstrijden van Espanyol op tv zien dan heb je het zenderpakket Ziggo Sport nodig. De website ‘voetbal op tv’ geeft alle benodigde informatie over hoe je een dergelijk pakket aanschaft.

Als je toch op deze site bent, klik dan direct even op jouw tv- aanbieder en de banner van Voetbal Vandaag. Zo krijg je namelijk een exclusieve aanbieding te zien waarmee je nog meer voetbalzenders kunt ontvangen. Een andere (en goedkopere) mogelijkheid om de wedstrijden in La Liga te volgen is via een livestream.

Verschillende bookmakers bieden een livestream van Espanyol aan. Voetbal Vandaag heeft dit voor jou al uitgezocht. Het enige wat jij nog hoeft te doen is op deze pagina de betting sites aan te klikken die de stream doorgeeft.

Het actuele clubnieuws vanuit een weddenschap perspectief

Rechts onderaan deze pagina vind je alle nieuwsberichten over Espanyol. Deze kun je puur ter informatie gebruiken, maar nog handiger is het om het nieuws te gebruiken voor je weddenschap. Voetbal Vandaag brengt namelijk uitsluitend nieuwsartikelen vanuit een betting perspectief.

Op deze pagina lees je dus niet dat de moeder van de keeper op de tribune zat. Wel lees je dat de topscorer van de club een wereldgoal heeft gescoord en in grootste vorm is. Met deze laatste info kun jij namelijk je voordeel doen als je gaat inzetten op de juiste doelpuntenmaker. Neem alvast eens een kijkje op de nieuwspagina om te zien of je deze artikelen kunt gebruiken.

Vijf interessante weetjes

 • ⚽ De grootste prestatie van Espanyol tot nu toe is het winnen van de Copa del Rey. Deze wordt vier keer binnengesleept, waarvan de laatste keer in 2006.

 

 • ⚽ Twee keer staan ‘Los Pericos’ in de UEFA Cup finale (nu Europa League). Beide keren wordt er verloren na het nemen van strafschoppen.

 

 • ⚽ Het seizoen 2019/ 2020 blijkt een dramatisch jaar te zijn voor de blauwwitten. De ploeg degradeert uit de Primera Divison, maar keert na een seizoen op het tweede niveau alweer terug.

 

 • ⚽ Centrumspits Raúl de Tomás wordt in 2019 voor 22,5 miljoen euro gekocht van Benfica. Hij is de duurste aankoop tot nu toe.

 

 • ⚽ Borja Iglesias is 26 jaar als hij in 2019 de overstap maakt naar Real Betis. Deze club maakt hiervoor 28 miljoen euro over. Dit is de grootste uitgaande transfer van de Catalanen tot nu toe.

Een beknopte historie

RCD Espanyol ziet het levenslicht in 1900 en wordt, als een van de weinige clubs in Spanje, niet opgericht door buitenlanders. Tot aan de oprichting van La Liga speelt het team voornamelijk in regionale competities, waarbij diverse malen het kampioenschap van Catalonie gewonnen wordt.

In 1928 is de club uit Barcelona een van de oprichters van La Liga en wordt er dus op nationaal niveau gespeeld. Op een enkele degradatie na, spelen Los Pericos altijd op het hoogste niveau. De ploeg eindigt meestal in de bovenste helft van de ranglijst.

Tussen 2000 en 2010 beleeft de club zijn succesvolste periode. Twee keer wordt de Spaanse beker gewonnen, daarnaast is de club UEFA Cup finalist in 2007. De jaren daarna ontpopt de club zich als een goede middenmoter in La Liga.

De rivaliteit met FC Barcelona

De rivaliteit met FC Barcelona gaat terug tot begin van de 20e eeuw, omdat bij Barça geen Spaanse voetballers mogen spelen, wat bij Espanyol wel toegestaan is. Op 23 december 1900 vindt eerste ontmoeting tussen beide clubs plaats die in 0-0 eindigt. Na deze wedstrijd zullen er nog veel stadsderby’s volgen, voornamelijk in La Liga, maar ook in de Copa del Rey.

Ondanks dat FC Barcelona een (veel) grotere club is dan Espanyol, is de Catalaanse derby een wedstrijd waar veel supporters al lang naar uitkijken. De winnaar mag zich immers ‘de kampioen van de stad’ noemen.