BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

Eredivisie wedstrijden

Eredivisie wedstrijden is een verzamelbegrip voor alle denkbare duels die in de meest spannende competitie van Nederland worden gespeeld. Dit zijn wedstrijden met een live score, maar ook confrontaties die vandaag, morgen en deze week op het programma staan.

Op deze pagina staat de meest complete informatie over wedstrijden in de Eredivisie. Zo lees je alles over hoe jij tussenstanden razendsnel op je scherm krijgt en hoe je in het vervolg meteen op de hoogte bent van uitslagen en vooruit geplande wedstrijden.

Om Voetbal Vandaag te laten uitblinken in exclusiviteit, kom jij ook te weten op welke zenders je Eredivisiewedstrijden live kunt kijken, inclusief de resultaten van gespeelde Eredivisie wedstrijden. Dit is informatie je nergens anders kunt vinden.

Heb jij je altijd al afgevraagd hoeveel wedstrijden er in de Eredivisie worden gespeeld tijdens een seizoen? Het antwoord hierop wordt gegeven in de laatste alinea.

Live tussenstanden van alle Eredivisie wedstrijden zonder vertraging

Zodra de scheidsrechter op zijn fluit blaast voor het beginsignaal van een Eredivisie wedstrijd, verandert de wedstrijdstatus van aankomend naar live. Zoals je weet begint elk duel met een 0-0 score.

Zolang er geen doelpunt valt, blijft die tussenstand staan. Dat betekent niet dat er geen andere ontwikkelingen plaatsvinden. Kaarten, corners en (afgekeurde) doelpunten: Voetbal Vandaag verwerkt alle gebeurtenissen razendsnel bij elke live Eredivisie wedstrijd. Zo snel, dat er geen andere website bestaat die daar ook maar enigszins bij in de buurt komt.

Zijn er inmiddels Eredivisie wedstrijden vandaag begonnen? Check het meteen op de live pagina of de homepage van Voetbal Vandaag.

Op welke wijzen kan ik Eredivisie wedstrijden morgen kijken

Wedstrijden binnen de hoogste Nederlandse competitie worden zowel op televisie als via een livestream uitgezonden. Via internet kijken is mogelijk op een computer, tablet en smartphone.

Het is belangrijk om te weten dat alleen het Amerikaanse kabeltelevisienetwerk ESPN wedstrijden Eredivisie als rechtmatige partij mag uitzenden. Het is dus formeel niet mogelijk om dit via een ander kanaal te kunnen kijken.

De kabelgigant biedt op dit moment zenderpakketten aan waarin alle live duels zijn opgenomen. Deze zijn te verkrijgen via je tv provider. Benieuwd naar wat tv providers voor jou kunnen betekenen met betrekking tot nationaal en internationale wedstrijden? Bezoek dan de voetbal op tv pagina.

Als eerst de uitslagen van gespeelde Eredvisie wedstrijden zien

Op zondagavond wordt het nationale voetbalweekend afgesloten. Alle negen wedstrijden zijn gespeeld en de uitslagen zijn bekend. Tijd om alles nog eens even goed te laten inzinken.

Voor het volledige overzicht van alle resultaten per speelronde, bekijk je de uitslagen pagina. Hier staan de duels gerangschikt op datum. Je ziet dus meteen met welk affiche de speelronde werd afgetrapt en welke krachtmeting het weekschema uiteindelijk heeft gecompleteerd.

Natuurlijk kun je voordat alle duels gespeeld zijn, de tot dan toe bekende resultaten tussendoor bekijken.

Hoeveel wedstrijden Eredivisie zijn er in een regulier seizoen

De Eredivisie bestaat uit 18 clubs, waarbij elke club een ander team tweemaal treft. Dat vindt plaats in het eigen stadion en op vreemde bodem.

Omdat je als club natuurlijk niet tegen jezelf kunt spelen, maken we een rekensom van zeventien maal twee. De uitkomst van deze eenvoudige som is 34, waarmee als een paal boven water staat dat elke deelnemende club dit aantal duels zal spelen binnen een seizoen.

Toch moet er nog even doorgerekend worden. Als je het exacte aantal wedstrijden wil weten, dan vermenigvuldig je het aantal clubs met het aantal speelrondes. Die calculatie komt uit op 18 maal 34, waarmee het totale aantal wedstrijden uitkomt op 612 officiële duels.

Wil jij weten welke overige duels er in Nederland worden gespeeld? Bekijk dan de pagina’s van de Eredivisie play offs, de KNVB Beker de Johan Cruijff Schaal.