BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

Eredivisie

Eredivisie is de naam van de hoogste en meest gevolgde Nederlandse competitie. Op deze pagina staat alles wat met de Eredivisie te maken heeft.

Hier staat informatie over de uitslagen, live scores en het programma. Tevens vindt je unieke statistieken over de Eredivisie stand, de vorm in het huidige seizoen en de topscorers. Om te weten waar en op welke manier je de Eredivisie op tv en via een livestream kijkt, is deze pagina het antwoord.

Bekijk de Eredivisie uitslagen van het volledige seizoen

Zoals je weet wordt er wekelijks gevoetbald in de KNVB Eredivisie. Er zijn een aantal uitzonderingen zoals interlandbreaks en natuurlijk de zomer- en winterstop. Bovenaan de pagina zie je alle uitslagen uit de huidige speelronde.

Met uitzondering van de laatste twee rondes, worden de wedstrijden altijd uitgesmeerd over meerdere dagen. Dat zijn voornamelijk vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Het kan weleens voorkomen dat er Eredivisieduels ingehaald moeten worden, die op andere dagen door de KNVB worden ingepland

Historische uitslagen Eredivisie zoek je eenvoudig op, door op het pijltje rechts naast het nummer van de huidige speelronde te klikken.Hiermee ga je terug in de tijd. Let erop dat je net zover terug kunt gaan, als dat het seizoen duurt.

Staat speelronde 16 op het programma, dan kun je met het pijltje de uitslagen terugkijken van de eerdere 15 rondes.

De Eredivisie stand met unieke data toevoegingen

Onder de wedstrijden is de actuele stand weergegeven. Hier zie je meteen hoe jouw favoriete club het er dit Eredivisie seizoen vanaf brengt.

Als extra opties kun je nagaan of het team naar keuze in het eigen stadion de meeste punten pakt, of juist uitermate geschikt is voor uitwedstrijden. Om beide stats te bekijken, klik je eenvoudig op home en away.

Direct geïntegreerd in de ranglijst, is de vorm over de laatste vijf wedstrijden. Je ziet in een oogopslag of het team bezig is aan een stabiele reeks, of gebukt gaat onder een dramatische serie.

Zie wat de Eredivisie vandaag voor jou in petto heeft

Op deze pagina zie je direct wat voetbal Eredivisie in zijn totaliteit bevat. Om te weten te komen welke duels er vandaag worden gespeeld, scroll je naar onder totdat je het aankomende speelschema tegenkomt.

Dit kun je overigens ook direct selecteren met het speciale tabblad. Er verschijnt een opsomming van alle wedstrijden die binnen de huidige speelronde worden afgewerkt. Aan de linkerkant zie je in het overzicht de huidige datum, de clubs die vandaag tegenover elkaar staan en de tijd van aftrappen.

Plan je weekend met het komende Eredivisie programma

Wil jij weten welke wedstrijden er in deze speelronde op het programma staan? Dan hoef je alleen maar te kijken naar het gelijknamige blok, waarin de wedstrijden gesorteerd worden op datum.

In elke volledige speelronde clashen de 18 clubs deelnemende met elkaar in 9 wedstrijden. Je speelt tegen elke club een keer thuis en een keer uit. Het schema in de toekomst bekijken, kan met de pijl naar links. Je vindt deze pijl naast het nummer van huidige speelronde.

Ga dieper in op de vorm tijdens het huidige Eredivisieseizoen

In de stand kan je de recente vorm zien over de laatste vijf wedstrijden. Voetbal Vandaag vindt dat niet voldoende. Met een blik op vorm seizoen, kun je van alle clubs zien hoe er gepresteerd wordt.

Hoe werkt deze tool? Allereerst selecteer je wedstrijd 1 – 17 of 18- 34. Daarmee splijt je het seizoen feitelijk in tweeën. Naast de namen van de clubs staan drie blokjes met de primaire kleuren groen, geel en rood.

Een groen blokje betekent een winstpartij voor de club. Is het vierkantje geel, dan duidt dat op gelijkspel. Rood staat voor een nederlaag. Om het interactief te houden, kun je met je muis over een van de blokjes bewegen.

De uitslag wordt vervolgens weergegeven, alsmede de naam van de club waartegen op dat moment is gespeeld.

Zie meteen wie zich mogen rekenen tot de Eredivisie topscorers

Aan de rechterzijde op de deze pagina staan widgets met een hoop interessante informatie over het hoogste niveau binnen het Nederlands voetbal. Zo staan de vijf laatste kampioenen Eredivisie aangegeven. Daarmee zie je wie de competitie in de meest recente jaren domineert.

Ook zie je de nieuwkomers binnen de competitie staan, het gaat hierbij specifiek om teams die na afloop van het voorgaande seizoen vanuit de Keuken Kampioen Divisie zijn gepromoveerd.

Binnen een oogopslag zie je welke spelers het voetbal in Nederland domineren met goals. Om het extra overzichtelijk te maken, staan het aantal gespeelde wedstrijden aangegeven evenals de hoeveelheid assists.

Welke soorten Eredivisie wedstrijden zijn er in een seizoen

Ondanks dat er wel eens gekscherend over de ‘Mickey Mouse Competitie’ wordt gesproken, is nationaal voetbal elk jaar spannend. Bovendien maken er geregeld spelers de overstap naar een internationale topcompetitie.

Sommige zondagen staan bekend als Super Sundays. Op deze dagen staan er duels op het programma tussen klassieke rivalen, zoals Feyenoord – Ajax, of streek- en stadsderby’s die enorm beladen zijn.

Het standaardprogramma binnen de hoogste mannenafdeling bestaat uit 34 competitierondes. Alle 18 clubs komen hierbij tweemaal (thuis en uit) tegen elkaar uit. Aan het eind van het seizoen worden er extra wedstrijden toegevoegd.

Deze duels bepalen bovenaan de ranglijst welk team zich als laatste plaatst voor Europees voetbal. In de onderste regionen is lijfsbehoud de insteek in onderlinge duels met teams die dankzij de eindklassering in de Keuken Kampioen Divisie in aanmerking komen voor promotie.

Zo mis jij niets van de Eredivisie op tv

Eredivisie wedstrijden worden altijd live op televisie uitgezonden door ESPN. De opvolger van Fox Sports heeft de uitzendrechten hiertoe in handen. Wanneer je een contract hebt met een televisieprovider, dan is het bij sommigen zo dat er een ‘open kanaal’ te ontvangen is.

Dit gratis kanaal maakt onderdeel uit van je basispakket, waarvoor je niets extra’s betaalt. Het nadeel hieraan is dat de zenderbaas bepaalt, welke wedstrijden er worden uitgezonden.

Je hebt de optie om alle Eredivisie wedstrijden te bekijken op tv. Via Voetbal Vandaag krijg je een exclusieve korting om een ESPN zenderpakket toe te voegen aan jouw huidige abonnement.

Aan de rechterkant op deze pagina, staat een lijst met tv providers. Je selecteert degene bij wie jij bent aangesloten en bekijkt het aanbod dat je te wachten staat. Natuurlijk kun je ook de andere tv providers bekijken, zodat je het aanbod met de prijzen kunt vergelijken.

Een Eredivisie live stream kijken bij een tv provider of bookmaker

Voor een kwalitatief hoge Eredivisie live stream ben je niet alleen aangewezen op je televisie, maar kun je ook kijken via je computer en mobiele apparaten. Om het jou zo simpel mogelijk te maken, zie je rechts een overzicht met bookmakers die een live stream Eredivisie bieden.

De tweede mogelijkheid van een gratis Eredivisie live stream is afkomstig van tv providers. Wanneer je de beschikking hebt over een zenderpakket van ESPN, kun je op je computer kijken zonder daarvoor software te downloaden.

Via een tablet of smartphone is een download en installatie van de ESPN app nodig. Afhankelijk van de provider waarbij je bent aangesloten, is tevens het maken van een koppeling vereist. Dit is een eenmalig proces dat niet langer dan een minuut in beslag neemt.

Daarna kun je direct alle Eredivisie livestreams bekijken. Dit geschiedt in hoge kwaliteit en natuurlijk zonder vervelende reclames.

Wat betekent Eredivisie kwalificatie Europees Voetbal

Zoals reeds vermeldt worden er na afloop van de laatste speelronde, extra wedstrijden toegevoegd aan het schema. wedstrijden met als doel het kwalificeren voor Europees voetbal.

De nummer zestien speelt om Eredivisie degradatie te voorkomen

Naast de strijd om Europees voetbal, wordt er in de staart van de ranglijst gestreden om lijfsbehoud. Sinds het seizoen 2020/2021 is dat lot bezegeld voor de nummer zestien. De ploegen die als 17e en 18e eindigen, degraderen rechtstreeks.

De club die boven de degradatiestreep eindigt, zal minimaal één en maximaal twee play off wedstrijden moeten spelen om een volgend jaar op het hoogste niveau te kunnen realiseren.