BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier
  • Vandaag 24 september
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Eredivisie

  • Vandaag 24 september
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Eredivisie

Eredivisie is de naam van de hoogste betaald voetbalafdeling in Nederland. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Nederlands’ meest bekeken competitie vanuit een betting perspectief. Je ziet alle wedstrijden in het Eredivisie programma, uitslagen van gespeelde wedstrijden en alle posities van alle 18 deelnemende clubs in de Eredivisie stand.

Aan het eind van elk seizoen worden er Eredivisie play offs gespeeld om promotie/degradatie, maar ook om te bepalen welke ploegen er via deze wedstrijden het laatste Europese ticket bemachtigt. Is het voor jou onduidelijk hoe dit systeem precies in elkaar zit en ben je op zoek naar een eenvoudig te begrijpen uitleg? Lees dan snel verder.

Als jij momenteel geen toegang hebt tot live Eredivisie wedstrijden, dan is dit hét moment om in te stappen. Je krijgt uitleg over zenderpakketten voor televisie, maar ook over waar jij gratis kunt kijken naar een Eredivisie live stream.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast de Eredivisie ook andere competities, bekertoernooien en cups.

Bekijk alle wedstrijden van het volledige Eredivisie programma

Wil jij weten wanneer en tegen welke club Feyenoord de volgende wedstrijd speelt, of ben je benieuwd naar de aankomende tegenstander van bijvoorbeeld Vitesse?

Bij Voetbal Vandaag zie je In het programma van de Eredivisie direct welke duels er op de planning staan in de huidige speelronde. Het is mogelijk om het volledige programma te bekijken tot en met de laatste speeldag. Hiervoor klik je op de pijl, links naast de speelronde.

Check alle Eredivisie uitslagen in het handige overzicht

In het overzicht met Eredivisie uitslagen worden alle eindstanden van gespeelde wedstrijden direct na het laatste fluitsignaal toegevoegd. Dit schema is dus altijd up to date. Voor meer informatie over een wedstrijd, zoals doelpuntenmakers en bijvoorbeeld het aantal genomen corners, klik je op de score.

Als jij specifieke uitslagen van bijvoorbeeld AZ Alkmaar of een andere club in eerdere speelrondes wilt weten, dan wijzig je de ronde door ernaast op de rechter pijl te klikken. Je kunt maximaal terugkijken tot het begin van het lopende seizoen.

In de Eredivisie stand zie jij pas echt hoe clubs presteren

Is PSV dit jaar de grote uitdager van titelfavoriet Ajax, of staat ook de andere traditionele top drie club Feyenoord hoog in de ranglijst? Je ziet het eenvoudig in de Eredivisie stand, waaruit ook naar voren komt welke ploegen moeten vrezen voor degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

De stand laat verschillende statistieken zien. Achter elke ploeg staat het aantal gewonnen, verloren en gelijkgespeelde wedstrijden. Ook het doelsaldo en het aantal punten staan weergegeven.

Wat zijn Eredivisie play-offs en welke varianten bestaan er

Na 34 wedstrijden is het seizoen voor de meerderheid van de clubs over. De spelers van deze teams kunnen alvast op vakantie. Voor 5 ploegen is dat niet het geval. Zij spelen Eredivisie play-offs, waarbij er wordt gestreden om het laatste ticket voor Europees voetbal en om handhaving op het hoogste niveau.

Playoffs Europees voetbal

De nummers 5 tot en met 8 spelen onderlinge play-offs tegen elkaar. De opzet bestaat uit halve finale wedstrijden (thuis en uit) en 1 final duel. De winnaar krijgt een ticket voor een (kwalificatie ronde) van een Europees toernooi.

Play-offs promotie-degradatie

Het team dat als nummer 16 eindigt, krijgt de kans op handhaving door het spelen van play-offs. Aan het deelnemersveld worden de nummers 3 tot en met 8 uit de Keuken Kampioen Divisie toegevoegd. Als winnaars van periodetitels lager eindigen dan deze posities, nemen zij de plek in van het laagst geklasseerde team.

De opzet bestaat uit een eerste rondes en halve finales, die beslist worden over twee wedstrijden. De nummer 16 van het hoogste niveau stroomt in tijdens de halve finales. De winnaar van de finale, die in een wedstrijd wordt beslist, speelt het daaropvolgende seizoen in de Eredivisie.

Kijk alle wedstrijden uit de beste Nederlandse competities op tv

De Hollandse school is in het buitenland berucht en als jij de Eredivisie op tv kijkt, dan weet je waarom. Via jouw tv provider kun je een ESPN Eredivisie zenderpakket afsluiten, waarin jij exclusief toegang krijgt tot de beste competities die ons land rijk is.

Zo kun je de verrichten van bijvoorbeeld FC Utrecht volgen, maar heb je ook de mogelijkheid om naar Keuken Kampioen Divisie wedstrijden van bijvoorbeeld Top Oss te kijken. Mocht je nog een gaatje hebben in je agenda, dan geniet je ook van de KNVB Beker, Tweede Divisie en de Vrouwen Eredivisie.

Aansluiten is super simpel en tijdelijk extra voordelig, dankzij een persoonlijk aanbod van Voetbal Vandaag. Via voetbal op tv selecteer je jouw tv provider en lees je de informatie door. Activeren doe je door op de toegevoegde banner van Voetbal Vandaag te klikken en de stappen te volgen.

Waarom jij vanaf nu gratis live streams kijkt bij betting sites

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, hoef je door het slim aan te pakken geen cent te betalen voor een legale Eredivisie live stream. Er bestaan namelijk bookmakers die deze service volledig kosteloos aanbieden. Je maakt een account aan en kunt voor de rest van je leven gratis voetbal kijken.

Wat daarnaast ook een gigantisch voordeel is bij bookies, is dat je er eveneens kunt voetbalwedden. Om wedstrijden nog spannender te maken, zet je geld in op bijvoorbeeld speler specials of de uitkomst na 90 minuten. Er zijn enorm veel weddenschappen mogelijk die jou flinke winst kunnen opleveren.

 

meest gestelde vragen

Wat is de Eredivisie?

De hoogste betaald voetbalafdeling in Nederland heet de Eredivisie. De organisatie van de competitie is de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Wanneer begint de Eredivisie?

In de widget die rechts bovenaan deze pagina staat, zie je op welke datum de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen aanvangt. Je ziet ook wanneer de laatste speelronde aanvangt.

Wie staat er eerste in de Eredivisie?

In de stand vind je de positie van elke eredivisieclub. Hier zie je dus eenvoudig welke club er momenteel eerste staat en met hoeveel punten.

Wie is de huidige kampioen in de Eredivisie?

Aan de rechterkant op deze pagina vind je een widget met daarin de laatste vijf kampioenen in evenzoveel seizoenen.

Wie promoveert er naar de Eredivisie?

De nummers een en twee uit de Keuken Kampioen Divisie promoveren direct naar de Eredivisie. De nummers 3 tot en met 8, winnaars van periodetitels en de nummer 16 van de Eredivisie spelen play offs om te bepalen welk team het daaropvolgende seizoen eveneens op het hoogste niveau speelt.

Via welke stream kan ik de Eredivisie kijken?

Bij Voetbal Vandaag vind je geen livestreams, maar staat wel een lijst met bookmakers die mogelijk streams aanbieden.

Waar wordt de Eredivisie uitgezonden?

Wedstrijden kunnen worden bekeken op televisie, op een computer of via een draagbaar apparaat. Dit kunnen een laptop, tablet en natuurlijk een smartphone zijn.

Wie spelen er play offs in de Eredivisie

Na 34 wedstrijden worden er play offs gespeeld om Europees voetbal (nummers 5 tot en met 8) en om promotie/degradatie (nummer 16 plus de nummers 3 tot en met 8 uit de Keuken Kampioen Divisie met aanvulling van de winnaars van een periodetitel).

Hoe lang duurt een Eredivisie wedstrijd?

Een wedstrijd bestaat uit 2 keer 45 minuten, met de toevoeging van blessuretijd. De scheidsrechter bepaalt hoeveel minuten er in beide helften worden toegevoegd.

Wat zijn de uitslagen van de Eredivisie?

In het overzicht met uitslagen op deze pagina, vind je alle eindstanden van gespeelde wedstrijden.