Empoli FC

Empoli FC is een voetbalclub uit Italië, gelegen in de regio Toscane Op deze pagina vind jij onder andere uitgebreide informatie over de volgende wedstrijd binnen het programma van Empoli FC, de laatste 10 uitslagen van de club en natuurlijk de stand van zaken in de Serie A.

Het overzicht met daarin de spelers die behoren tot de Empoli FC selectie, geeft je daarnaast belangrijke statistieken. Dit zijn cijfers over onder meer gescoorde doelpunten en gegeven assists. Daarnaast zie je welke spelers er geblesseerd zijn en welke teamleden een schorsing uitzitten.

Werp een blik op de officiële shirts van Empoli FC en lees alles over de club in de categorie met nieuws. De waarde hiervan schuilt in de content, die zich uitstekend leent voor het plaatsen van weddenschappen op voetbalwedstrijden.

Vraag jij je wel eens af hoe je gratis voetbal kunt kijken, zonder daarbij gebruik te hoeven maken van een illegale livestream? Lees snel verder, want alleen daarmee krijg je een levensveranderend antwoord en bepaal je zelf welke topwedstrijden uit Italië en de rest van Europa je gaat kijken.

Bepaal je eigen winst met wedden op het Empoli FC programma

Serie A, Serie B of de Coppa Italia; De volgende wedstrijd binnen het programma van Empoli FC, vertelt je meteen welke tegenstander er naar het Stadio Carlo Castellani komt. Of misschien staat er wel een uitwedstrijd op het Empoli FC programma.‘ Daarbij wordt ook vermeld wat de speeldatum is en hoe laat er wordt afgetrapt.

Pas echt interessant wordt het wanneer je een voorspelling ingeeft. Dit doe je door onder de wedstrijd op Empoli FC, de naam van de tegenstander of op een gelijkspel (X) t klikken. Met deze zet open je het venster en krijg je drie percentages te zien, die onderdeel uitmaken van het unieke wisdom of the crowd.

De vrije vertaling hiervan is ‘kennis van de massa’. Het stelt je in staat om te zien hoeveel procent van de overige bezoekers een overwinning voor Empoli FC verwacht, of juist een ander resultaat. Deze statistieken kun je perfect gebruiken om een voorspelling voor echt geld te doen, want wat is nu lekkerder dan geld verdienen met je hobby?

Om die reden zie je de hoogste odd staan, als resultaat van een rondgang langs alle bookmakers die deze wedstrijd aanbieden. Om de hoogste uitbetaling te ontvangen, hoef je alleen maar je inzet te bepalen. Lekker man.

Check de laatste tien Empoli FC uitslagen van alle competities

Er worden zoveel voetbalwedstrijden gespeeld, dat het schier onmogelijk is alle uitslagen bij te houden. Als je op je gemak terug wilt kijken naar de laatste tien uitslagen van Empoli FC, pak je het schema er gewoon bij. De gespeelde wedstrijden staan gesorteerd op datum en daardoor wordt er geen onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld de Serie A en de Coppa Italia.

Wil jij meer uitslagen uit de hoogste competitie van Italië? Op de Serie A pagina krijg je een gedetailleerd overzicht van alle speelrondes. Dit is inclusief het programma en natuurlijk de stand, waar Empoli FC ook een plek in heeft.

Waarom live uitslagen bij Voetbal Vandaag het verschil maken

Naast Teletekst 818 bestaan er talloze websites en live scorings apps die allemaal claimen de snelste live uitslagen aan te bieden. Het waarheidsgehalte daarvan laten we gemakshalve maar even in het midden, want in de optiek van Voetbal Vandaag zijn live uitslagen die met vertraging binnenkomen niet live.

En dus krijg je bij Voetbal Vandaag wel uitslagen die live zijn. Wanneer Gli Azzurri een doelpunt maakt, wordt de stand van Empoli FC direct aangepast. De homepage loopt volledig synchroon met de website en het woord ‘vertraging’ komt niet in het woordenboek van Voetbal Vandaag voor.

Peil de Empoli FC selectie uit met individuele betting statistieken

Betting statistieken zijn cijfers en gemiddelden die je kunt gebruiken om weddenschappen mee te plaatsen. Bij de Empoli FC selectie springen er drie punten tussenuit die zich hier uitstekend voor lenen.

 • ⚽ Het aantal gescoorde doelpunten per speler

 • ⚽ De hoeveelheid gegeven assists

 • ⚽ Aantallen gekregen gele en rode kaarten

Denk jij dat een bepaalde speler in de volgende wedstrijd gaat scoren, maar heb je geen idee hoe je daarop kunt inzetten? De voetbalweddenschappen-pagina is jouw ultieme voetbalwedden-encyclopedie. Je vind er naast uitleg over verschillende soorten bets, ook tips van professionals waarmee je op lange termijn winstgevend gaat wedden.

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwste shirts van de club

De widget aan de rechterzijde van deze pagina, geeft het thuis- en uitshirt van dit seizoen weer. Je ziet dus meteen welk Empoli FC shirt er in het Stadio Carlo Castellani wordt gedragen en in welk tenue het team in uitduels verschijnt. Vind je het moeilijk om een van de tenues te weerstaan? Dan bestel het toch gewoon via de levensgrote ‘plaats bestelling’ knop.

6 stappen om zelf te bepalen welke topwedstrijden je gaat kijken

Heb jij momenteel slechts toegang tot zenders uit het basispakket van je tv provider, maar heb je er wel eens over nagedacht om daar topcompetities uit Europa en toernooien zoals de UEFA Champions League aan toe te voegen? Nu is je kans, want als bezoeker van Voetbal Vandaag profiteer je tijdelijk van een wel heel voordelig aanbod. Wat moet je hiervoor doen?

 • Ga naar de voetbal op tv pagina

 • Selecteer je televisie provider
 • Bekijk pakketten en de aanbieding
 • Druk op de banner van Voetbal Vandaag
 • Fix je pakket met de aangegeven stappen
 • Kijk vanavond nog live naar het beste voetbal

Naast de mogelijkheid van voetbal op tv kijken, bestaat er ook nog zoiets als livestreams. Daarmee wordt niet bedoeld: illegale haperende verbindingen vol met advertenties, pop-ups, virussen en commentatoren in onverstaanbare talen. Wel aan de orde zijn kwalitatief hoge streams die volledig gratis bekeken kunnen worden.

Dat is mogelijk doordat het hier om een bookmaker gaat. Je maakt even snel een account (ook gratis) aan en verschaft jezelf toegang tot Europese topduels en een Empoli FC live stream. Bovendien kun je tijdens het kijken mooi een weddenschap afsluiten. Geld verdienen, weet je nog?

Volg het laatste nieuws over de club vanuit een betting perspectief

De titel verraadt de inhoud van deze alinea al. Als voetballiefhebber kun je namelijk twee kanten op als het over nieuws gaat. Lees jij graag over de groei van een palmboom voor de koopwoning van de centrale verdediger, of hecht je meer waarde aan statistieken van diezelfde verdediger?

Waar het om gaat, is dat het overzicht met clubnieuws artikelen bevat met inhoud die zich leent voor voetbalwedden. Met andere woorden: De verstrekte informatie komt altijd vanuit een betting perspectief, waarmee jij te allen tijde een streepje voor hebt op mensen die de actualiteiten niet lezen.

Vijf interessante weetjes over Empoli FC uit Italië

 • ⚽ De club behoort tot een select groepje Italiaans clubs dat in de Serie A speelt of heeft gespeeld en niet uit een provinciehoofdstad komt. Empoli, in de Toscaanse provincie Florence, telt zo’n 50.000 inwoners.
 • ⚽ Het stadion van Empoli FC, Stadio Carlo Castellani, dateert uit 1932. Het werd vernoemd naar de clubtopscorer, die in de oorlog in concentratiekamp Mauthausen stierf.
 • ⚽ Empoli FC is sinds 2000 vier keer gedegradeerd naar de Serie B, maar elke keer weet de kleine club weer terug te keren op het hoogste niveau. Zoals in 2021, als de Toscaanse ploeg de titel in de Serie B pakt.
 • ⚽ In het seizoen 2007-2008 mag Empoli FC deelnemen aan de UEFA Cup, nadat de ploeg als zevende is geëindigd in de Serie A. Empoli FC wordt in de eerste ronde, nog voor de groepsfase, uitgeschakeld door FC Zürich.
 • ⚽ Verdediger Kevin Diks wordt begin 2019 door Fiorentina, dat hem overnam van Vitesse, aan Empoli FC uitgeleend. Daar komt hij niet aan spelen toe, waarna hij na een half jaar naar Aarhus verkast.

Een korte en samenvattende greep uit de clubgeschiedenis

In 1920 worden de Football Club Empoli en de voetbalafdeling van de Unione Sportiva Empolese opgericht, die vervolgens samengaan. Na afloop van het seizoen 1955-1956 degradeert de Toscaanse club naar de Serie D, maar weet toch van enkele plaatselijke textielbedrijven financiële steun los te krijgen, een van de eerste gevallen, of misschien wel het eerste geval van sponsoring in het Italiaanse voetbal.

In 1987 promoveert Empoli FC voor de eerste keer in haar bestaan naar de Serie A, waar het zich slechts twee seizoenen weet te handhaven. Vanaf dat moment gaat het op en neer met de club. Tussen 1990 en 1996 speelt Empoli FC in de C1, daarna wisselt het voortdurend af tussen de Serie A en de Serie B, een prestatie van formaat voor een ploeg uit zo’n kleine plaats.

Een van de hoogtepunten in de geschiedenis van de Toscaanse ploeg, is het seizoen 2006-2007, dat Empoli FC als zevende in de eindrangschikking afsluit, met een puntentotaal van 54, een record voor de club. En de deelname aan de UEFA Cup het daaropvolgende seizoen is ook een unicum voor de Toscaners. Ook in 2006-2007 dringt Empoli FC door tot de kwartfinale van de Italiaanse beker, eveneens in dat toernooi hun beste prestatie ooit.

Het seizoen 2020-2021 wordt Empoli FC kampioen in de Serie B, met vier punten voorsprong op nummer twee Salernitana, dat ook direct promoveert naar de hoogste Italiaanse voetbalklasse, de Serie A.

Toscaanse derby days tegen onder meer Fiorentina en Pisa

Voor de eenwording van Italië, eind negentiende eeuw, was het land een lappendeken van stadstaatjes, met de daarbij behorende rivaliteit tussen buursteden. Die rivaliteit is soms tot op heden nog merkbaar.

Toscana kent vele profclubs (Pisa, Livorno, Siena, Fiorentina, Lucchese, Pistoiese), en dus zijn er vele Toscaanse derby’s. In de Serie A trof Empoli FC in de loop der jaren Fiorentina, AS Livorno Calcio, AC Pisa 1909  en Siena FC.