Elche CF

Elche is een voetbalclub uit de plaats Elx in het zuidoosten van Spanje in de regio Valencia. Als je het programma van Elche bekijkt, zie je daar direct de eerstvolgende wedstrijd staan. Ook zie je de plek die Elche in de stand van La Liga inneemt.

Als je weddenschappen wilt winnen dan is het van belang dat je vooraf veel gegevens verzamelt. Voetbal Vandaag helpt je hier gelukkig een handje mee. Zo vind je hier de laatste tien uitslagen van Elche. Door deze te analyseren, weet jij direct in welke vorm het team verkeert.

De uitslagen van Elche kun je altijd live bekijken, want je moet wel up to date zijn, natuurlijk. Alle wedstrijden van Elche kun je ook op tv of via een livestream bekijken. Voetbal Vandaag geeft de benodigde informatie over hoe jij de zenders krijgt die Spaans Voetbal uitzenden.

Daarnaast zie je hier ook hoe je aan de beste legale en gratis livestream van Elche komt. Superhandig als je wedstrijd op je pc of een mobiel apparaat wilt volgen. Ook lees je hier het laatste nieuws over Elche. Er worden hier alleen nieuwsartikelen getoond die interessant zijn voor een weddenschap. Dat is wel zo handig, want jij wilt toch ook bij de winnaars horen?

De volgende wedstrijd van Elche is…

Natuurlijk wil jij weten wat de volgende wedstrijd van Elche is, want daar kun je op inzetten. Op deze pagina zie je volgende punten over deze wedstrijd:

 • De tegenstander
 • In welke stadion er gespeeld wordt
 • Hoe laat de wedstrijd begint
 • In welke competitie de wedstrijd plaatsvindt.

Nu is het aan jou om te voorspellen wat het resultaat van deze wedstrijd wordt. Ga je voor een gelijkspel, een nederlaag of een overwinning? Zodra je een resultaat aanklikt, opent er een nieuw scherm. Hier zie je in percentages hoe andere bezoekers van deze site over de uitslag denken.

Gebruik deze gegevens voor jouw inzet, want het blijkt dat deze zogenaamde ‘wisdom of the crowd’ een zeer goede raadgever kan zijn. Vaak ligt de uitkomst van ‘de wijsheid van de menigte’ heel dichtbij de werkelijke uitslag. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen, is het bedrag bepalen dat je in wilt zetten.

Voetbal Vandaag onderzoekt bij alle bookmakers welke odds zij aanbieden. Daardoor krijg jij hier automatisch de beste quotering. Het bedrag dat je inzet, kan dus weleens voor een hele leuke winst gaan zorgen.

Vijf feiten over tien uitslagen

Voetbal Vandaag geeft je de kans om je nog beter op je weddenschap voor te bereiden. Daarom krijg je op deze pagina de laatste tien uitslagen van Elche te zien. Uit deze uitslagen haal je vijf belangrijke punten:

 • De tegenstanders (topclub, middenmoter, degradatiekandidaat).
 • Het aantal behaalde punten
 • Het aantal doelpunten voor
 • Het aantal doelpunten tegen
 • In welke competitie er gespeeld is (La Liga, Copa del Rey, Europees)

Met deze gegevens kun jij nu uit gaan zoeken hoe de vorm van deze club is. Jouw conclusie neem je natuurlijk mee in de voorspelling voor de volgende wedstrijd van Elche. Als je nog meer uitslagen wilt weten, kun je ook altijd even op de pagina van La Liga kijken. Zo heb je nog meer nuttige info tot je beschikking.

De snelste live score? Die krijg je bij Voetbal Vandaag

Niets is irritanter voor een voetbalwedder dan te moeten wachten op een tussenstand die traag wordt doorgegeven. Gelukkig voor jou is dat bij Voetbal Vandaag niet het geval. Hier krijgt je altijd de snelste live score van Elche te zien.

Zodra er belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden in het Estadio Manuel Martínez Valero (of bij een uitwedstrijd), wordt direct doorgegeven. Je gaat hiervoor naar voetbalvandaag.nl/live/. Op deze pagina kun je alle wedstrijden van Elche live volgen.

Ook de uitslagen van Elche worden direct live in het overzicht vermeld. Je ziet dus altijd de laatste uitslag, waardoor je met een nieuwe weddenschap altijd helemaal bij bent. Hoe actueler de gegevens, hoe beter jij voor de dag komt.

Win je weddenschap met de selectie statistieken

De voltallige selectie van Elche is te vinden op deze pagina. Om je te ondersteunen met je weddenschap, is er een aantal wedstrijdstatistieken aan toegevoegd. Dit zijn:

 • Naam speler plus leeftijd
 • Aantal gescoorde goals
 • Aantal gegeven assists
 • Aantal gespeelde wedstrijden
 • Ontvangen gele en rode kaarten

Dit is de perfecte informatie om bijvoorbeeld eens in te gaan zetten op de exacte doelpuntenmaker of de gever van een assist. Door gebruik te maken van deze zogenaamde ‘player specials’ kun je flink verdienen aan een weddenschap. Kijk maar eens op de voetbalweddenschappen pagina voor meer info hierover.

De trainer kan uiteraard niet beschikken over spelers die geblesseerd of geschorst zijn. Hierdoor zal de opstelling van het team wijzigen. Aangezien je op deze pagina ook kunt zien welke spelers er niet bij zijn, is dit voor jou ook relevante informatie. Mochten er transfers binnen de club plaatsvinden dan wordt de selectie van Elche uiteraard bijgewerkt.

Bestel het nieuwste tenue via een officieel verkoopkanaal

Het shirt van Elche is wit met een groene streep. Deze kleurencombinatie symboliseert de stad met zijn witte huizen en daarboven een groene strook palmbomen. De bijnaam “Los Franjiverdes” (de groene strepen) is hier dan ook van afkomstig.

Als jij ook zo’n kenmerken shirt van Elche wil hebben dan kun je deze bestellen via Voetbal Vandaag. Uiteraard kun je ook het uitshirt van de club bestellen. Druk in de widget op ‘bestel nu’ en je wordt direct doorverwezen naar een officieel verkoopkanaal van de club waar je het tenue van Elche kunt aanschaffen.

Kijk alle wedstrijden van Elche op tv of via een livestream

Uiteraard wil jij als liefhebber van Spaans voetbal en voetbalwedder de wedstrijden in La Liga live zien. Dat kan als je het zenderpakket Ziggo Sport hebt. Hoe je aan dit pakket komt, lees je op de website ‘voetbal op tv’.

Als je daar toch bent, kijk dan direct even naar interessante aanbiedingen van Voetbal Vandaag. Hiermee kun je namelijk nog meer voetbalzenders ontvangen. Daarbij kun je de wedstrijden in La Liga uiteraard ook volgen via een livestream.

Voetbal Vandaag heeft al voor je uitgezocht welke bookmakers een livestream van Elche aanbieden. Het enige wat jij nog moet doen, is een account aanmaken en je kijkt helemaal gratis naar de wedstrijd.

Volg het laatste nieuws over Elche vanuit een betting perspectief.

Rechts onderaan deze pagina vind je nieuwsartikelen die erop gericht zijn om jouw kennis over de club te verbreden. Deze berichten kun je namelijk heel goed gebruiken ter voorbereiding van je weddenschap. Als je bijvoorbeeld leest dat er veel blessures zijn dan weet je dat dit invloed heeft op de sterkte van het team.

Daarom brengt Voetbal Vandaag alleen nieuws dat gericht is op het winnen van een weddenschap. Je leest dus bijvoorbeeld niet dat het clubembleem veranderd is. Op zich is dit interessant nieuws, maar weddenschappen win je er niet mee.

Vijf belangrijke weetjes over “Los Franjiverdes”

 • ⚽ Elche is geen echte prijzenpakker op het hoogste niveau. De beste prestatie van de ploeg tot nu toe is het behalen van de bekerfinale in 1969.

 

 • ⚽ Twee keer wordt het kampioenschap van de Segunda Division (tweede niveau) behaald en acht keer is de club de beste in de Segunda B Division (het derde niveau).

 

 • ⚽ De hoogste klassering van de club is een vijfde plaats in de Primera Division.

 

 • ⚽ Raúl Guti is de duurste speler ooit van Los Franjiverdes. De club betaalt in 2020 vijf miljoen euro voor de middenvelder die afkomstig is van Real Zaragoza.

 

 • ⚽ De Braziliaan Jonathas wordt in 2015 verkocht aan Real Sociedad. Deze Baskische club telt 7,2 miljoen voor hem neer. Nog altijd het hoogste bedrag dat Elche heeft geïncasseerd voor een speler.

De geschiedenis van ‘De Groene Strepen’ in het kort

Elche wordt opgericht in 1922 als in een plaatselijk tijdschrift een oproep wordt gedaan om een voetbalclub op te richten. De bedoeling is om een sterke club op te creëren die zich kan meten met voetbalclubs uit naburige steden. In twee jaar tijd (1957- 1959) promoveert de club naar het hoogste niveau: de Primera Division.

De club speelt, met uitzondering van twee seizoenen, onafgebroken op het hoogste niveau tot 1978. Daarna volgt er degradatie naar het tweede en later ook naar het derde niveau. Het blijkt voor Elche lastig om weer terug te komen op het hoogste niveau. Sinds 1978 weet de club nog slechts vier keer te promoveren naar La Liga, waarvan de laatste keer in 2020.

De rivaliteit met Hércules en Real Murcia

De grootste rivaal van Elche is Hercules uit de nabijgelegen stad Alicante. Al vanaf 1925 wordt deze derby gespeeld om het officieuze kampioenschap van de provincie Alicante. De rivaliteit bestaat vooral uit het feit dat beide plaatsen vlakbij elkaar liggen.

Om geografische redenen is ook de rivaliteit met Real Murcia ontstaan. De stad Murcia ligt namelijk ook niet zo ver van Elx. Ook deze derby vindt al vanaf de jaren twintig plaats en geldt als een van de oudste derby’s van Spanje.