D.C. United

D.C. United is een voetbalclub uit de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de club. De volgende wedstrijd in het D.C. United programma staat weergegeven, evenals de tien laatste uitslagen van en de D.C. United stand.

In het overzicht met de D.C. United selectie, vind jij alle huidige spelers van de club inclusief interessante statistieken. Achter alle D.C. United spelers staat hoeveel goals zij gescoord hebben, maar ook het aantal gegeven assists en de hoeveelheden gele en rode kaarten.

Bekijk het nieuwe D.C. United shirt dat wordt gedragen in thuis- en uitwedstrijden in de widget op deze pagina. Je kunt beide exemplaren direct bestellen.

Ben jij op zoek naar relevant D.C. United nieuws vanuit een betting perspectief? Lees snel verder als jij jouw kennis over deze fantastische club wilt vergroten.

D.C. United speelt vanwege haar geografische ligging in de Eastern Conference van de Major League Soccer.

Voorspel de volgende wedstrijd in het D.C. United programma

Bovenaan deze pagina staat het volgende duel in het D.C. United programma weergegeven. Hierbij staat ook de competitie vermeld waarin er wordt gespeeld. Naast de MLS, kan dat ook de nationale beker Lamar Hunt US Open Cup zijn.

Bij Voetbal Vandaag kun jij deze wedstrijd exclusief voorspellen. Ga voor winst van D.C. United, de tegenstander of gok op een gelijkspel. Een extra reden om je prognose te geven, is omdat je daarmee exclusief te zien krijgt welke uitkomst de favoriet is onder overige stemmers.

Super interessante informatie, die je op deze pagina ook nog eens kunt omzetten naar een voetbalweddenschap. Je hoeft zelf niet op zoek naar de beste quotering bij bookmakers. Laat odds vergelijken en eventueel odds converteren in dit geval maar over aan Voetbal Vandaag.

Daarmee heb jij de garantie dat je voor jouw inzet de hoogste uitbetaling ontvangt. Bepaal het bedrag dat overeenkomt met jouw voetbalwedden strategie en bevestig de weddenschap. Hoe hoog is de potentiële winst op jouw betslip?

Bekijk in een oogopslag de laatste tien D.C. United uitslagen

In het overzicht met D.C. United uitslagen vind je eindstanden uit de tien laatst gespeelde wedstrijden. Je ziet eenvoudig hoeveel duels er gewonnen, verloren of en gelijk zijn geëindigd.

Ook is het meteen duidelijk welke clubs de tegenstanders waren. Aan de eindstanden lees je daarnaast af  en hoeveel doelpunten D.C. United heeft gescoord en heeft moeten incasseren.

Voetbal Vandaag heeft natuurlijk ook alle uitslagen uit de MLS en de beste competities en toernooien van Europa.

Deze specifieke statistieken vind je bij de D.C. United selectie

Kun jij een of meerdere D.C. United spelers uit je hoofd opnoemen? In het overzicht met de D.C. United selectie staan alle spelers die momenteel voor de club uitkomen. Bij inkomende en uitgaande transfers volgt er een automatische update.

Achter alle spelers vind je een vijftal statistieken, waarvan drie welke je meer informatie geven over individuele prestaties.

  • De huidige leeftijd

  • Het aantal gespeelde wedstrijden tijdens dit seizoen

  • Het aantal gescoorde doelpunten

  • De hoeveelheid assists

  • De aantallen gekregen gele en rode kaarten

Het actuele D.C. United shirt kun jij direct bestellen

In een widget die staat aan de rechterzijde op deze pagina, vind je het nieuwe D.C. shirt waarmee de speler schitteren in het eigen Audi Field Stadium. Ook het uitshirt staat daarnaast weergegeven. Beide exemplaren kun je via de knop ‘bestelling plaatsen’ in huis halen.

Lees actueel D.C. United nieuws vanuit een betting perspectief

Naast alle statistieken cijfers die op deze pagina staan, is er ook een nieuwssectie geplaatst. Dit D.C. United nieuws is vers van de pers en bevat artikelen die door de redactie van Voetbal Vandaag zijn geschreven vanuit een betting perspectief.

Wat betekent dit? In tegenstelling tot bijvoorbeeld VoetbalPrimeur of soortgelijke websites, is de inhoud van elk artikel bij Voetbal Vandaag van serieuze aard. Uit de informatie die jij krijgt, haal je direct en indirect voordeel bij het plaatsen van voetbalweddenschappen.

Vijf interessante weetjes over Black-and-Red

  • ⚽ D.C. United is een van de tien clubs die in de MLS speelt sinds het oprichtingsjaar van de competitie in 1996.
  • ⚽ De club komt uit de hoofdstad van Washington D.C. en is daarmee het enige team in de Major League Soccer dat niet uit een staat, maar uit een federaal district (District of Columbia) afkomstig is.
  • ⚽ Thuiswedstrijden worden gespeeld op Audi Field, alweer zo’n heerlijke stadionnaam die linkt naar een autofabrikant. Andere clubs in de MLS die een automerk als sponsor hebben zijn Atlanta United FC (Mercedes-Benz Stadium) en Philadelphia Union (Subaru Park).
  • ⚽ De hoogste overwinning in de clubhistorie wordt geboekt op 3 juli 2021. Het Canadese Toronto FC wordt naar huis gestuurd met een 7-1 nederlaag.
  • ⚽ De grootste nederlaag in de geschiedenis wordt geleden tegen Sporting Kansas City. In de uitwedstrijd wordt het 6-1.

Een korte samenvatting over de geschiedenis van D.C United

De club ziet het levenslicht in het jaar 1995 en heeft als clubkleuren zwart en rood. Het team debuteert net als negen andere clubs in de Major League Soccer in 1996, tevens het eerste seizoen van de nieuw opgerichte competitie.

In het eerste seizoen grijpt de club de ‘treble’. Zowel de MLS Cup (landskampioenschap) als de Lamar Hunt US Open Cup en de Supporters Shield worden gewonnen. In de jaren erna wint de club deze trofeeën nog veel vaker, waardoor het een van de meest succesvolle clubs uit de MLS is.

Van 1996 tot aan juli 2018 speelde de club in het Robert F. Kennedy (RFK) Stadium, een multifunctioneel complex waar ook de sporten baseball en American Football werden beoefend. Sinds 9 juli 2018 heeft de club een eigen stadion, genaamd Audi Field. Er kunnen 20.000 supporters in.

De jaarlijkse strijd met aartsrivaal New York Red Bulls om de Atlantic Cup

De grootste sportieve vijand van ‘DCU’ is New York Red Bulls. Aan deze rivaliteit is door het bestuur van beide clubs zelfs een prijs verbonden. De Atlantic Cup wordt ieder jaar uitgereikt aan het team dat in onderlinge duels de meeste punten verzamelt.