Croky Cup

De Beker van België, sponsornaam Croky Cup, is het enige en dus ook belangrijkste bekertoernooi van België. De competitie wordt gespeeld sinds 1908 en er nemen jaarlijks meer dan 300 clubs deel.

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de Croky Cup vanuit een betting perspectief. Je komt te weten welke statistieken je kunt vinden bij alle ingeplande wedstrijden in het Beker van België programma en uitslagen in de Croky Cup. Natuurlijk komen ook live scores en de Croky Cup stand in the picture.

Heb jij je altijd afgevraagd hoe het zit met Croky Cup kwalificatie en wat een Beker van België voorronde precies betekent? Je leest de volledige uitleg verderop deze pagina. Er wordt ook ingegaan op de regels die kleven aan de loting van de Croky Cup, terwijl informatie over de Croky Cup finale een onmisbaar onderdeel vormt.

Last but not least is de Croky Cup op tv kijken een uitstekend idee. Dat idee wordt versterkt door een exclusieve aanbieding van Voetbal Vandaag. Ook wanneer je liever kijkt naar een Croky Cup live stream, is deze pagina jouw houvast. Met volledige uitleg over waar je een stream kunt vinden, waarom dit gratis is en hoe je zelfs geld kunt winnen met voetbal kijken.

Het aanbod van cups en competities is uitgebreiden dan alleen Belgie of Nederland, Voetbal Vandaag heeft de beste competities op een rij gezet.

Bekijk alle wedstrijden in het Croky Cup programma 

In het overzicht met het beker van België programma staan alle aankomende wedstrijden voor je klaar. Binnen een oogopslag zie je daarmee welke teams elkaar treffen in de huidige speelronde.

De Beker van België is een aantrekkelijk toernooi om op te voetbalwedden. Hiervoor kunnen verschillende redenen worden aangedragen. Een daarvan er soms een aannemelijk krachtsverschil tussen ploegen bestaat, waardoor Belgische bookmakers hoge odds toekennen aan underdogs.

Voordat je echter blind gaat inzetten, is het verstandig om Croky Cup wedstrijden goed te analyseren. Dat doe je door in statistieken te duiken. Klik in het Croky Cup programma op een wedstrijd en bekijk de volgende specifieke data.

  • ⚽ Een met cijfers onderbouwde prognose van de hand van Voetbal Vandaag

  • ⚽ De laatste vijf resultaten, waarbij de bets Both Teams To Score en Over/Under zijn meegenomen

  • ⚽ Gemiddelde hoeveelheden doelpunten en corners, gele en rode kaarten

  • ⚽ Een lijst met mogelijke weddenschappen inclusief de beste odds bij bookmakers

  • ⚽ Vermoedelijke opstellingen met informatie over geblesseerde en geschorste spelers

Check alle Beker van België uitslagen uit het gehele toernooi

Uitslagen in de Croky Cup bekijk je als eerst op deze pagina. Je ziet eenvoudig welke clubs tegen elkaar hebben gespeeld, welk team het thuisvoordeel had en hoeveel doelpunten er zijn gescoord. 

Afhankelijk van de fase waarin de het toernooi om de Croky Cup verkeert, kun je terugkijken tot aan de eerste Beker van België voorronde. Het is mogelijk om rondes te bekijken binnen de huidige editie. 

Voetbal Vandaag geeft je live elke Croky Cup stand zonder vertraging

Er bestaan talloze live scorings apps en websites die claimen van elke wedstrijd, de meest snelle tussenstand in de Beker van België door te geven. Toch zie je vaak dat dit gepaard gaat met vertraging. 

Daardoor is de Croky Cup stand feitelijk niet live, naar de definitie van dit woord. Om de maximale service te kunnen bieden, heeft Voetbal Vandaag samenwerkingen opgetuigd met betrouwbare databedrijven. 

Het resultaat hiervan komt tot uiting op de homepage. Hier vind je elke Croky Cup live score. Zodra er een doelpunt valt, wordt de score automatisch geupdate. Je hoeft hiervoor zelf de pagina niet te refreshen.

Een eenvoudige uitleg over de Beker van België kwalificatie

In totaal zijn er maar liefst vijf voorrondes, de zogeheten Beker van België kwalificatie. Het systeem is dusdanig ingericht, dat elke A-ploeg in principe kan meedoen aan het toernooi. Onderstaande bulletpoints geven per ronde weer welke divisies er wanneer instromen tijdens Croky Cup kwalificatie.

  • Ronde 1

Aan de eerste ronde doen clubs mee uit provinciale afdelingen. Daar komen clubs bij uit de Luxemburgse voorronde en teams uit de derde afdeling VV en ACFF. De derde afdeling is feitelijk het vijfde niveau van België, die wordt opgesplitst in de reeksen VV (alleen Nederlandstalige teams) en ACFF (Frans- en Duitstalige teams).

  • Ronde 2

In ronde twee komen er clubs bij uit de 2e afdeling VV en ACFF. Dat is dus een niveau hoger dan de 3e afdeling.

  • Ronde 3

Ook in de derde ronde worden er teams van een hogere klasse toegevoegd, die nu pas instromen. Het gaat om clubs uit de 1e Nationale.

  • Ronde 4

In deze ronde worden er geen nieuwe teams toegevoegd. De wedstrijden gaan puur tussen de winnaars uit ronde 3.

  • Ronde 5

In de laatste voorronde staan de winnaars uit ronde vier. Alle clubs uit de Proximus League 1B nemen eveneens deel, met uitzondering van de beloftenteams.

Optioneel kan er besloten worden om verliezende club van de finalewedstrijd 1B en de nummer laatst uit de Jupiler League Pro toe te voegen om het aantal deelnemers op 32 clubs te krijgen.

De verdere opzet tot en met de Beker van België finale

Ronde zes is feitelijk de start van het hoofdtoernooi. In deze ronde zitten de 16 overgebleven teams uit de vijfde ronde, terwijl er nu ook 16  teams uit de Jupiler League Pro instromen. Dit gaat om de top 15 finishers van het voorgaande seizoen. De laatste club is de winnaar van de finalewedstrijd 1B.

Er worden tijdens deze ronde 16 wedstrijden gespeeld, waaruit 16 winnaars overblijven. Zij gaan door naar de achtste finales. Het deelnemersveld wordt steeds gehalveerd. Dat betekent dat er acht ploegen naar de kwartfinales gaan, vier naar de halve finale van de Beker van België en twee naar de finale.

Speciale regels die komen kijken bij de Croky Cup loting

Het volledige Croky Cup schema hanteert dus 10 rondes. Er zijn een aantal belangrijke aspecten gebonden aan deze competitite. Zo worden Beker van België wedstrijden in de eerste drie rondes bij een gelijkspel direct beslist op basis van een strafschoppenreeks. Er komt dus geen verlenging.

Van de vierde ronde tot aan de halve finales, gaat men bij een gelijke stand wel over tot het spelen van tweemaal vijftien minuten verlenging. Valt er hierin geen beslissing, dan brengen penalty’s uitkomst. De halve finales zijn overigens de enige wedstrijden die over een tweeluik van een thuis- en uitwedstrijd worden gespeeld.

Bij de loting van de Croky Cup worden alleen in de eerste ronde groepen gemaakt op basis van geografische ligging. Tot en met het instromen van clubs uit de Jupiler League Pro, kent men de regel dat teams van het vijfde niveau en hoger niet tegen elkaar kunnen loten in de ronde waarin zij instromen.

Over Jupiler League Pro clubs gesproken, zij krijgen in de zesde ronde direct een beschermde status. Dat betekent dat zij te allen tijde loten tegen een team uit een lagere divisie. 

Kijk de mooiste wedstrijden uit de spannende Croky Cup op tv

Croky Cup live kijken op televisie brengt de spanning op het veld naar je woonkamer. Daardoor genieten jij en je mogelijke huisgenoten van de mooiste wedstrijden uit dit aansprekende bekertoernooi.

Beschik jij momenteel reeds over een zenderpakket voor het Belgische voetbal, kijk dan eens naar een uitbreiding. Zo kun je ervoor kiezen om per direct niets meer missen van de beste bekertoernooien van Europa. Hierbij kun je denken aan de Engelse FA Cup, of bijvoorbeeld de Coupe de France.

De voetbal op TV pagina toont een overzicht van alle Nederlandse en Belgische tv providers. Selecteer de aanbieder waarmee jij een contract hebt en bekijk de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook rondkijken, een en ander met elkaar vergelijken en zelfs een overstap realiseren.

Belangrijker is echter dat je als bezoeker van Voetbal Vandaag een ware VIP-behandeling ontvangt in de vorm van een exclusieve aanbieding. Laat dit voordeel niet schieten en activeer een willekeurig voetbalpakket, door op de toegevoegde banner van Voetbal Vandaag te klikken.

Dankzij deze tip kijk jij gratis naar elke Croky Cup live stream

Je kunt de Croky Cup op tv kijken, maar dat zou betekenen dat je altijd thuis moet zijn om voetbal te kunnen kijken. Een Croky Cup live stream is daarom net zo handig. Het geeft je behoorlijke bewegingsvrijheid en je hebt toegang tot de juiste zenders in zowel België als in de gehele Europese Unie.

Wist jij dat je bij bookmakers terecht kunt voor een Croky Cup live stream van uitzonderlijke kwaliteit? Een betting site stelt haar diensten gratis beschikbaar, waarbij er enkel wordt gevraagd om een account aan te maken. Dit supersnelle proces is natuurlijk ook geheel kosteloos.

Het absolute voordeel van Croky Cup live kijken bij een bookie, is dat je er tegelijkertijd op kunt voetbalwedden. Kies voor een pre match weddenschap, of spring in op gebeurtenissen en stort je op live betting. Geld winnen met voetbal kijken is een combinatie van het mooiste uit twee werelden. 

 

Meest gestelde vragen

Wat is de Croky Cup?

De Croky Cup ofwel Beker van België is het nationale voetbal bekertoernooi in België, waaraan slechts mannenteams deelnemen.

Waar wordt de Beker van België uitgezonden?

De rechtmatige eigenaar van de live rechten zendt wedstrijden uit op televisie. Daarnaast kun je streams bekijken via een computer, laptop, tablet en zelfs een smartphone.

Op welke zender kan ik Croky Cup kijken?

De partij die de uitzendrechten van de Croky Cup heeft verworven, mag exclusief live wedstrijden op televisie en via live streams aanbieden. Al hebben bookmakers speciale afspraken met deze aanbieder, zodat ook zij een stream kunnen verzorgen.

Om erachter te komen welke partij de rechten momenteel in beheer heeft, ga je naar de voetbal op tv vandaag pagina. Hier kun je de aankomende wedstrijden van vandaag vinden, maar kun je ook alvast vooruitkijken naar wedstrijden die morgen op tv komen en de rest van deze week.

Wie wint de Beker van België?

Het team dat de Croky Cup finale in het Koning Boudewijnstadion winnend afsluit, mag zich de winnaar van het toernooi noemen. Bekijk snel het programma om uit te vinden in welke ronde de Beker van België momenteel verkeert.

Hoe kan ik voetbalwedden op de Beker van België?

Voetbalwedden op de Belgische competitie en de Croky Cup doe je bij een legale betting site in Nederland of België. Op de bookmaker-pagina vind je een overzicht van bookies in Nederland en België, die over een vergunning beschikken. Hier vind je tevens de meest aantrekkelijke odds.