Coppa Italia

Coppa Italia is het nationale bekertoernooi van Italië en wordt jaarlijks georganiseerd door de Italiaanse voetbalbond Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC). Deze competitie wordt vanwege de sponsornaam ook wel TIM Cup genoemd. Op deze pagina vind je het volledige Coppa Italia programma, alle uitslagen en de Coppa Italia stand van alle wedstrijden die live worden gespeeld. 

Het volledige toernooi kent slechts 44 deelnemers, allen afkomstig uit de drie hoogste competities van Italië. Je krijgt volledige uitleg over de opbouw van het toernooi, dat aanvangt met een Coppa Italia play-offs die feitelijk op hetzelfde neerkomen als Coppa Italia kwalificatie

Om te bepalen welke teams elkaar treffen in de kwalificatieronde ( en welke teams er thuis spelen) inclusief verloop tot aan de finale van de Coppa Italia, vind je belangrijke informatie over de Coppa Italia loting. Hierbij staat eveneens uitleg over welke teams uit de Serie A zijn vrijgeloot voor de eerste ronde.

Deze spannende competitie is live op televisie te volgen, maar ook via Coppa Italia streaming. Wil jij weten hoe je op beide fronten voor een dubbeltje op de eerste (digitale) rij met stoeltjes zit? Lees dan snel verder.

Voetbal Vandaag heeft naar de Coppa Italia ook alle overige belangrijke competities, toernooien en cups binnen Europa en de Verenigde Staten.

Hoe jij kunt voetbalwedden op duels uit het Coppa Italia programma

Het programma van de Coppa Italia laat niets aan het toeval over. Je ziet direct welke wedstrijden er op de planning staan en op welke datums er wordt gespeeld. De eerstgenoemde ploeg speelt uiteraard thuis.

Heb jij je ogen laten vallen op een of meerdere duels waarvan jij op voorhand de winnaar reeds denkt aan te kunnen wijzen? Door op een wedstrijd te klikken, opent er een speciale pagina waar je belangrijke informatie over het duel kunt vinden. Hier vind je onder meer een prognose van Voetbal Vandaag, verschillende statistieken en voetbalweddenschappen inclusief de beste odds.

Zie welke clubs er verder bekeren met de Coppa Italia uitslagen 

In het programmavenster worden alle gespeelde wedstrijden direct na afloop voorzien van de Coppa Italia uitslagen. Daardoor zie je welke resterende wedstrijden er deze speelronde nog moeten worden afgewerkt, maar weet je ook meteen welke ploegen naar de volgende ronde gaan. 

Voetbal Vandaag is de ideale partner voor elke Coppa Italia stand

Als jij niet in de gelegenheid bent om Coppa Italia wedstrijden live te bekijken, dan kun je bij Voetbal Vandaag te allen tijde terecht voor tussenstanden. Live scores worden bijgewerkt zonder vertraging en dat is prettig, want daarmee heb je dus standaard de juiste live uitslagen binnen handbereik.

Hoe werkt de Coppa Italia loting en welke regels zijn er van toepassing

In tegenstelling tot andere bekertoernooien in Europese landen zoals bijvoorbeeld de DFB Pokal in Duitsland, wordt bij de Italiaanse variant het gehele schema alvast ‘voorgeloot’. 

Daardoor weten alle ploegen al voordat er überhaupt een bal is getrapt, welke potentiële tegenstanders zij moeten verslaan op de route naar de eindstrijd. Ook belangrijk is dat clubs dankzij deze bijzondere Coppa Italia loting weten wanneer zij eventueel thuis en uit spelen.

Wat is Coppa Italia kwalificatie en welke clubs nemen hieraan deel

Het toernooi bestaat uit twee fases. De eerste fase bestaat uit een kwalificatieronde, de eerste ronde en de tweede ronde. Alle wedstrijden betreffen Coppa Italia play-offs, waarbij de wedstrijd in een duel beslist wordt. Bij een gelijkspel volgt er een verlenging van tweemaal vijftien minuten en eventueel een strafschoppenreeks.

De kwalificatieronde vindt plaats tussen acht teams, waarvan vier clubs uit de Serie B en vier ploegen uit de Serie C. In vier onderlingen wedstrijden bepalen zij op knock-out basis welke vier clubs er doorstromen naar de eerste ronde.

Uitleg over het verdere verloop van de eerste en tweede ronde

Na de kwalificatieronde is het toernooi aanbeland in de eerste ronde. Bij de vier winnaars uit de ‘play-offs’ voegen zich nu 28 nieuwe clubs. Dit zijn de resterende ploegen uit de Serie B en twaalf Serie A teams die in het voorgaande seizoen op de plaatsen twintig tot en met negen zijn geëindigd in de competitie.

Voor de duidelijkheid: Bij de eerste ronde zijn dus 32 clubs betrokken. Zij spelen onderling een wedstrijd tegen elkaar, waarna er zestien teams overblijven die zich plaatsen voor de tweede ronde. 

In de laatste ronde van de eerste toernooifase worden er geen clubs toegevoegd. De zestien winnaars uit de eerste ronde gaan onderling bepalen welke acht teams fase twee bereiken.

Fase twee en de reeds bekende weg naar de Finale van de Coppa Italia

In de tweede fase zitten in den beginne slechts acht clubs. Dit zijn de teams die de voorgaande drie rondes hebben overleefd. Het toernooi is inmiddels aanbeland in de achtste finales. 

De nummers een tot en met acht uit het voorgaande Serie A seizoen, stromen nu als laatst in. Daardoor komt het deelnemersveld weer op zestien clubs. Je kunt je voorstellen dat ‘s lands meest succesvolle clubs als Juventus en bijvoorbeeld Internazionale dus standaard in deze ronde instromen. 

De achtste finale en de kwartfinale van de Coppa Italia worden eveneens over een duel beslist. De halve finale gaat voor het eerst over twee duels, een thuis- en een uitwedstrijd. De finale van de Coppa Italia wordt op een enkele uitzondering na, standaard gespeeld in Stadio Olimpico in de Italiaanse hoofdstad Rome.

Hoe jij Italiaans bekervoetbal tijdelijk extra voordelig op televisie kijkt

De TIM Cup heeft die typische charme van bekervoetbal, met een mix van aansprekende affiches en verrassende uitslagen. Denk maar eens aan de 4-5 zege van het vanuit de Serie C gepromoveerde Ternana op Serie A club Bologna FC 1909, op 16 augustus 2021

Als jij niets wilt missen van dit aansprekende toernooi en ook wilt genieten van de mooiste competities uit Europa, dan is nu de uitgelezen kans om een zenderpakket af te sluiten via je tv provider. Via Voetbal Vandaag profiteer je tijdelijk van een exclusieve aanbieding op elk pakket!

Ga naar voetbal op tv en kies voor je eigen tv aanbieder. Op de pagina die opent, vind je provider-specifieke informatie over de inhoud en prijzen van pakketten. Beperk jezelf niet in keuzemogelijkheden en vergelijk het aanbod ook bij andere providers. Een pakket activeren doe je door op de banner van Voetbal Vandaag te klikken en de aangegeven stappen te volgen.

Kijk de Coppa Italia live bij bookies en pak een lekkere welkomstbonus

Wist jij dat sommige bookmakers in Nederland Coppa Italia streaming verzorgen en dat jij deze wedstrijden volledig gratis kunt bekijken? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is supersnel een account aanmaken. Daar staat trouwens regelmatig een heerlijke welkomstbonus tegenover.

Een fraai voorbeeld van zo’n cadeautje is een No Deposit Bonus. Daarmee kun je voor een bepaald bedrag gratis voetbalweddenschappen plaatsen en mag je de winst houden. Ook mogelijk is een Free Bet. Zoals je aan de naam kunt afleiden heeft dit type bonus betrekking op een gratis weddenschap.

 

Meest gestelde vragen

Wat is de Coppa Italia?

De Coppa Italia staat vrij vertaald voor de beker van Italië, die in verschillende sporten wordt uitgereikt en dus ook in het voetbal. Aan deze competitie doen in totaal 44 clubs mee uit de hoogste drie divisies Serie A, Serie B en Serie C.

Waar wordt de Coppa Italia uitgezonden?

Wedstrijden uit deze aansprekende competitie worden door de partij die over de uitzendrechten beschikt, aangeboden via verschillende mediums. Zo kun je live wedstrijden kijken op tv, via een computer, laptop, tablet en een smartphone. Zorg bij mobiele apparaten voor een stabiele internetverbinding voor de meest optimale kwaliteit.

Wie zendt de Coppa Italia uit?

Het opkopen van uitzendrechten is te vergelijken met een veiling; De hoogste bieder gaat er met de buit vandoor. Via voetbal vandaag op tv kom je achter het programma, maar zie je op welke zenders de wedstrijden worden uitgezonden. Daarmee weet je meteen welke partij de uitzendrechten momenteel in beheert heeft.

Op welke zender komt de Coppa Italia finale?

Wordt de finale binnen een paar dagen vanaf nu gespeeld? Kijk dan bij voetbal deze week op tv naar de juiste zender. Het kan zijn dat het om een openbaar kanaal gaat, terwijl ook een zender uit een optioneel pakket tot de mogelijkheden behoort.

Waar kun je voetbalwedden op de Coppa Italia?

Voor het plaatsen van weddenschappen op voetbal zijn legale Nederlandse bookmakers de beste optie. In het overzicht met betting sites zie je alle betrouwbare bookies die beschikken over een vergunning.