Copa del Rey

Copa del Rey is het nationale voetbal bekertoernooi van Spanje voor mannenteams. De volledige naam van de competitie luidt Campeonato de España-Copa de Su Majestad el Rey de Fútbol.

Op deze pagina vind je onder meer uitgebreide informatie vanuit een betting perspectief over het Copa del Rey programma en uitslagen uit de Copa del Rey. Je komt te weten op welke manier jij altijd als eerst op de hoogte bent van elke Copa del Rey stand van elke wedstrijd. 

Heb jij je altijd afgevraagd hoeveel rondes er worden gespeeld en wanneer La Liga clubs instromen? Lees dan snel verder. Er wordt namelijk ook deskundige uitleg gegeven over waar rekening mee wordt gehouden tijdens de Copa del Rey loting.

De Copa del Rey is live verreweg het meest aantrekkelijk en het goede nieuws is: Jij kunt vanaf de eerste voorronde in Fase I, tot aan de uiteindelijke Copa del Rey finale live getuige zijn van de mooiste wedstrijden. Dat kan via televisiezenders, maar natuurlijk ook via een Copa del Rey live stream.

Onderaan deze pagina vind je frequente vragen van bezoekers, waar door Voetbal Vandaag antwoorden op worden verstrekt. Daarmee kun je alvast uitsluiten dat je na het doorlezen van de informatie nog resterende vragen over dit fantastische toernooi hebt.  

Wil jij naast de Copa del Rey ook alles weten over andere Europese cups en topcompetities? Voetbal Vandaag heeft het allemaal.

Bekijk direct alle aankomende duels in het Copa del Rey programma

Aan elke editie doen jaarlijks een heleboel teams mee uit verschillende divisies waaronder natuurlijk La Liga. Het toernooi kent daarnaast een aantal fases, waarmee je kunt concluderen dat er enorm veel wedstrijden worden gespeeld. 

Omdat het onmogelijk is alle aankomende duels te onthouden, bekijk je het programma van de Copa del Rey op deze pagina. Hier vind je een actueel overzicht van de eerstvolgende wedstrijden, gesorteerd op datum. 

Een toernooi staat vaak garant voor verrassingen en wedstrijden uit de Copa del Rey vormen hierop allesbehalve een uitzondering. Met die wetenschap in je achterhoofd, is het de perfecte gelegenheid om hierop te voetbalwedden. Hoe je het ook wendt of keert: Elke weddenschap begint met het analyseren van de twee teams die tegenover elkaar staan. 

Voetbal Vandaag biedt statistieken aan die je helpen zoveel mogelijk informatie te vergaren over clubs. Door op een duel te klikken, volgt een link naar de wedstrijdpagina, waar je de volgende data kunt vinden:

  • ⚽ Een gedetailleerde en onderbouwde prognose van Voetbal Vandaag

  • ⚽ De laatste vijf resultaten inclusief de populaire Over/Under bets en Both Teams To Score

  • ⚽ Gemiddeld hoeveelheden goals en corners (voor en tegen) plus gele en rode kaarten

  • ⚽ Een gevarieerd aanbod van weddenschappen inclusief de beste odds

  • ⚽ Vermoedelijke opstellen met informatie over geblesseerde en geschorste spelers

 

Wees als eerst op de hoogte van de laatste Copa del Rey uitslagen

Om direct op de hoogte te zijn van Copa del Rey uitslagen, werp je een blik op het programma. Daar staan niet alleen aankomende duels, maar ook de uitslagen. De resultaten worden direct na het laatste fluitsignaal toegevoegd aan het overzicht met wedstrijden.

Mocht het toernooi al in een latere fase verkeren dan in de voorronde, kun je op je gemak terugkijken naar Copa del Rey uitslagen uit de vorige ronde(s). Dit doe je door rechts bovenaan op de pijl naar rechts te klikken.

Check meteen elke live Copa del Rey stand zonder vertraging

Het spannende toernooi kent geen poulesysteem, waardoor de definitie van een Copa del Rey stand in dit geval wordt gelinkt aan een live score. Gelukkig zijn die er voldoende en op Voetbal Vandaag krijg je live uitslagen zonder vertraging op je scherm.

Dat komt tot stand dankzij exclusieve samenwerkingen met betrouwbare bedrijven. Met de snelheid van updaten en weergeven is de concurrentie inmiddels op een niet meer in te halen achterstand gezet.  

Hoe werkt Copa del Rey kwalificatie en welke divisies nemen deel

Aan de beker doen sowieso alle clubs uit La Liga en de Segunda División mee. Daarnaast is er plek voor een gelimiteerd aantal clubs uit de Segunda División B, de Tercera División RFEF, de vier halve finalisten van de Copa Federacion en de winnaars van 20 regionale competities. Bij elkaar zijn dit meer dan 120 clubs. 

Het toernooi kent feitelijk maar 1 ronde waarin teams middels Copa del Rey kwalificatie deelname aan het hoofdtoernooi afdwingen. Aan deze voorronde doen alleen clubs mee uit regionale competities. 

De voorronde gaat tussen teams uit regionale competities

Het is belangrijk om te weten dat het gehele toernooi uit maar liefst acht rondes bestaat, die worden onderverdeeld in fases. Het Copa del Rey schema ziet er in haar huidige vorm als volgt uit.

  • Voorronde

In de voorronde (Fase I) komen zoals reeds geschreven alleen de 20 winnaars van regionale competities tegen elkaar in actie. Uit de loting van de Copa del Rey rollen tien wedstrijden met evenzoveel winnaars. Deze teams plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.

Uitleg over Copa Del Rey knock out rondes en deelnemende clubs

Na de voorronde is het direct tijd voor fase 2 van het het hoofdtoernooi. Bekijk onderstaande bulletpoints voor kennis over de gehele structuur. 

  • Knock out ronde I 

Tijdens deze ronde doen alle clubs mee, met uitzondering van vier teams die deelnemen aan de Supercopa de Espana. Er worden vijf verschillende potten gemaakt en duels worden beslist over een wedstrijd.

Tijdens de loting is de belangrijkste regel dat de tien winnaars uit de voorronde allen een La Liga tegenstander krijgen. Het laagst geklasseerde team mag een thuiswedstrijd spelen. In het geval dat het om twee clubs uit dezelfde divisie gaat, speelt het eerst getrokken team op eigen veld.

  • Knock out ronde II

Ditmaal worden er vier potten gemaakt. Clubs worden ingedeeld op basis van de divisie waarin zij actief waren in het voorgaande seizoen. Regel hierbij is dat overgebleven Tercera Division teams alleen een club uit La Liga kunnen loten. Het laagst geklasseerde team speelt wederom thuis en de wedstrijd wordt beslist in een duel.

  • Knock out ronde III

De derde knock out bestaat wederom uit vier potten, waarbij ook ook de vier deelnemers van de Supercopa de Espana instromen. Als cadeautje kunnen zij alleen loten tegen de laagst geklasseerde overblijvers.

Alle overige La Liga teams krijgen bij de Copa del Rey loting eveneens een team uit een lagere divisie tegenover zich.

Het toernooiverloop vanaf de achtste finale tot aan de eindstrijd

De achtste finale kent 16 overgebleven teams. De geschiedenis wijst uit dat dit voornamelijk clubs uit La Liga betreft. Er worden drie potten gemaakt die worden onderscheiden op basis van competitie. 

Als eerst worden clubs uit lagere divisies aan La Liga clubs gekoppeld, waarbij teams uit lagere divisies thuisvoordeel hebben. Hierna treed een toernooiprimeur in werking: Voor het eerst worden er La Liga teams tegen elkaar geloot. 

In de kwartfinale worden alle resterend ploegen in een pot gestopt. Mocht er nog een club uit een andere divisie in het toernooi zitten dan uit La Liga, dan speelt deze club een thuiswedstrijd. 

De halve finales zijn een uitzondering op het toernooiverloop, omdat deze wedstrijden als enige worden beslist in een thuis- en uitwedstrijd. Twee duels dus. De winnaars kwalificeren zich voor de finale van de Copa del Rey.

De Copa del Rey finale kent geen vast stadion en wisselt dus

In tegenstelling tot de FA Cup finale en de KNVB Beker finale, die vanuit historisch oogpunt al jarenlang worden afgewerkt in respectievelijk Wembley en De Kuip, is het in Spanje anders geregeld.

De Spaanse voetbalbond Real Federación Espanola de futbol bepaalt voor aanvang van een nieuwe editie waar de eindstrijd gespeeld wordt. Daar kunnen overigens uitzonderingen op gemaakt worden in de vorm van het vastleggen van een locatie voor meerdere achtereenvolgende jaargangen.

De beste wedstrijden uit de Copa del Rey live op tv of via streams

Het bekende tiki-taka voetbal is weliswaar bekend van FC Barcelona, maar dat betekent niet dat er geen andere clubs in Spanje zijn die dit tot in de puntjes beheersen. Spaans voetbal is altijd aantrekkelijk en ook in Nederland kun je topvoetbal uit de Copa del Rey live kijken op tv. 

Dat doe je met een voordelig zenderpakket bij de partij die de uitzendrechten heeft verworven. Selecteer jouw tv aanbieder bij voetbal op tv en duik in de verstrekte informatie over pakketten en prijzen. Bezoekers van Voetbal Vandaag wacht een persoonlijk aanbod om tijdelijk extra voordelig naar de beste competities en toernooien van Europa te kijken.

Kijk je liever via een Copa del Rey live stream op je computer of een mobiel apparaat? Op  livestream vind je betrouwbare bookmakers met een vergunning, waar je niet alleen gratis voetbal kunt kijken. Je kunt wedstrijden ook van wat extra spanning voorzien, door er op in te zetten. Dit is een uitgelezen kans om geld te winnen met je hobby.

 

Meest gestelde vragen

Wat is de Copa del Rey?

Copa del Rey is het grootste en daarmee meest vooraanstaande bekertoernooi van Spanje onder mannenteams.

Waar wordt de Copa del Rey uitgezonden?

Wedstrijden kunnen worden bekeken op televisie, op een computer of via een draagbaar apparaat. Dit kunnen een laptop, tablet en natuurlijk een smartphone zijn.

Wie zendt de Copa del Rey uit?

Uitzendingen worden verzorgd door de partij die de uitzendrechten heeft opgekocht. Als je wil weten op welke kanalen de wedstrijden van vandaag worden uitgezonden, kijk dan op voetbal op tv deze week. Via een livestream kijken behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Hoe laat begint de Copa del Rey?

Voor de aanvangstijden van duels uit de Copa del Rey ga je naar voetbal op tv vandaag. Mogelijkheid nummer twee is een blik werpen op het programma.

Waar kun je voetbalwedden op de Copa del Rey?

Voetbalwedden op de Copa del Rey en op andere competities en toernooien, doe je bij legale Nederlandse betting sites met een licentie. Op de bookmaker-pagina tref je een overzicht aan van vergunninghoudende bookies van topkwaliteit. Hier krijg je aantrekkelijke odds en worden je winsten snel uitbetaald.