Competities

De competities, toernooien en cups op deze pagina zijn wereldwijd bekend. Hier vind je onder andere de Eredivisie, Premier League en La Liga. Ook de Europa League en de Champions League komen aan bod, met eveneens uitgebreide aandacht voor de KNVB Beker en de FA Cup.

Bij Voetbal Vandaag de beste competities en bekertoernooien

Een voetbalcompetitie is een nationale strijd tussen verschillende teams over een vooraf bepaalde periode, een seizoen. Door het spelen van wedstrijden in competities worden clubs gerangschikt op basis van punten en doelsaldo gerangschikt in een voetbal ranglijst.

Op deze pagina biedt Voetbal Vandaag een perfect overzicht van de meest aansprekende voetbalcompetities, toernooien en cups in Europa, met de Amerikaanse competitie MLS als unieke toevoeging. Deze getoonde competities kunnen wereldwijd op veel belangstelling rekenen in de vorm van (online) toeschouwers.

Uit hoeveel landen vind ik competities en toernooien en welke zijn dit

Voetbal Vandaag presenteert voetbalcompetities, toernooien om bekervoetbal en cups uit maar liefst negen verschillende landen. Daarbij komen de Europese toernooien Champions League, Europa League en Conference League. Klik op elk land om te zien welke competities je hier kunt vinden.

Nederland

De voetbalcompetities Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Tweede Divisie en Eredivisie voor Vrouwen. Als aanvulling hierop de toernooien KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

Engeland

De hoogst aangeschreven Engelse voetbalcompetitie is natuurlijk de Premier League.  Daarnaast vind je op deze pagina de fameuze toernooien FA Cup en League Cup.

België 

De Belgische voetbalcompetitie draagt de naam Jupiler Pro League. Je vindt deze samen met de Beker van België.

Duitsland

De hoogste Duitse voetbalcompetitie Bundesliga en het nationale bekertoernooi DFB Pokal.

Spanje

De wereldwijd bekende Spaanse voetbalcompetitie La Liga en het toernooi Copa del Rey.

Frankrijk 

Frans voetbal wordt aangeboden in de vorm van de  Ligue 1, waarbij ook het bekertoernooi Coupe de France voorradig is.

Italië

De Italiaanse Serie A inclusief Coppa Italia bekervoetbal.

Verenigde Staten

De Amerikaanse competitie MLS en de US Open Cup.

De keuze voor deze competities en het verband met voetbalwedden

Het aanbod op deze pagina bestaat zogezegd uit een prachtige verzameling van de beste competities van Europa. Dit is een weloverwogen keuze van de redactie van Voetbal Vandaag, simpelweg vanwege de wereldwijde aantrekkingskracht.

Waarom er niet is gekozen voor bijvoorbeeld de hoogste voetbalcompetitie van pakweg Iran, is in één zin samen te vatten. Lokale voetballiefhebbers kennen de Champions League en de Premier League, terwijl maar weinig fans uit Engeland de nationale voetbalcompetitie van dat land zullen kennen.

Ook niet onbelangrijk is daarnaast het gedeelte voetbalwedden. Onderzoek wijst uit dat er vanuit alle uithoeken in de wereld weddenschappen worden afgesloten op de getoonde Europese competities. Voetbal Vandaag combineert met de weergegeven competities voor jou het beste van twee werelden. 

Wat krijg ik allemaal te zien wanneer ik op een voetbalcompetitie klik

Wanneer je op een competitie klikt, kom je terecht op een speciale pagina met uitgebreide informatie. Je ziet het voetbal programma met aankomende wedstrijden, waar na afloop meteen de voetbal uitslagen in worden verwerkt. In de competitie stand zie je alle posities van deelnemende clubs.

Aanvullend zie je bij voetbalcompetities statistieken over de vorm van clubs en het aantal verzamelde gele en rode kaarten. Dit laatste aspect wordt zowel in exacte aantallen als in een seizoensgemiddelde weergegeven.

De widgets aan de rechterkant geven je algemene informatie over de voetbalcompetitie. Aansluitend worden ook de laatste vijf kampioenen, gepromoveerde teams en topscorers getoond.

Wat zijn de verschillen tussen een competitie pagina en een toernooi

De structuur van een voetbaltoernooi is afwijkend ten opzichte van competities, maar de essentie is hetzelfde. De pagina’s van bekertoernooien tonen dus eveneens het voetbalprogramma en voetbal uitslagen.

Bij  internationale toernooien zoals bijvoorbeeld de Champions League en de Europa League, vind je tevens de competitiestanden in de groepsfase. De widgets geven je informatie over de laatste vijf winnaars en de topscorers.