Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging

Welkom op de clubpagina van blauw-zwart, beter bekend als Club Brugge. Naast algemene informatie is dit ook de plek waar je alles kunt vinden over het programma en de wedstrijden van deze Belgische topploeg.

Raadpleeg de uitslagen, zoek naar een trend en bekijk ook de huidige stand van zaken. Is FCB op dit moment aan het spelen? Dan kan je via onze live uitslagen en via een livestream de wedstrijd op de voet volgen. Van het toekennen van de eerste gele kaart tot de penaltyfase met tussenkomst van de VAR. Net zoals op TV hoef je niets van de wedstrijden van Club Brugge te missen.

Supporteren voor je favoriete ploeg doe je niet zonder de clubkleuren te dragen. Voor al wie Club Brugge KV een warm hart toedraagt, stellen we graag de huidige tenues voor en verwijzen we je ook door naar de fanshop waar je deze shirts kunt kopen.

Eindigen doen we met wat leuke FCB-weetjes en interessante feiten.

Voorspel de stand van de volgende wedstrijd van Club Brugge KV

Dankzij het programma van Club Brugge KV weet je meteen welke volgende wedstrijd er op het schema staat. Dit kan niet alleen een live wedstrijd uit de Jupiler Pro League zijn, maar ook een wedstrijd voor de Beker van België of een Europese confrontatie.

Controleer de datum, het uur en tal van andere zaken zodat je zeker de eerstvolgende wedstrijd van je ploeg via live uitslagen of een livestream kunt volgen. Je krijgt ook statistieken van de voorgaande duels van beide ploegen zodat je meteen kunt zien of Club Brugge in “the flow” zit of toch een mindere periode kent.

Trots zijn we op ons “wisdom of the crowd” aspect. Onder het motto “samen weten we meer dan alleen” delen we graag de mening van anderen. Kies voor een overwinning, gelijkspel of verlies van Club Brugge KV en bekijk of anderen jouw mening delen. Het maakt de voorspelling van uitslagen net iets eenvoudiger en meer onderbouwd.

Combineer de mening van anderen met de huidige stand van de ploeg, het programma en de voorafgaande uitslagen en je krijgt een duidelijker beeld van de winstkansen van je ploeg. We voegen er nog graag de beste quoteringen aan toe zodat je meteen kunt zien hoeveel je met jouw inleg kunt winnen.

Live de uitslagen van Club Brugge KV bekijken

Het controleren van uitslagen van Club Brugge KV was nog nooit zo eenvoudig. In één oogopslag zie je meteen live alle uitslagen van blauw-zwart van de afgelopen 10 wedstrijden. Bekijk tegen wie er punten werden behaald en tegen wie er punten te grabbel werden gegooid. Dankzij de handige kleurtjes zie je meteen of de Bruggelingen gewonnen, verloren of gelijkgespeeld hebben.

Onze live uitslagen tonen je meteen wanneer er een doelpunt recht in de winkelhaak wordt geknald. Dichter bij de actie kan je niet zitten.

Live score en tussenstanden

Je wilt als het ware meegezogen worden in de wedstrijden van Club Brugge en dan zijn een live score en tussenstanden cruciaal. Wij begrijpen als geen ander wat het belang is van live uitslagen en beschikken daarom over de snelste live tussenstanden. Scoort jouw ploeg dan wordt dit op een fractie van een seconde live meegedeeld. Snelle beslissingen vragen om snelle updates!

Statistieken over de selectie van Club Brugge

Een ploeg staat of valt met haar spelers. Niets zo belangrijk dan op de hoogte zijn van de huidige selectie om een juiste en weloverwogen betting keuze te maken. Bij Voetbal Vandaag vind je naast het programma en de stand ook alles terug over de huidige selectie van Club Brugge. Van de meest recente bewegingen op de transfermarkt tot de blessures en gedetailleerde statistieken van iedere speler.

Wie is de kampioen in gele kaarten nemen of wie strooit er met assists alsof het een lieve lust is? Wie zat er de laatste wedstrijden op de bank en wie haalde de selectie niet? Met deze informatie kan je gepakt en gezakt de juiste bet maken.

Koop snel en makkelijk jouw Club Brugge shirt

Voor de echte supporters van blauw-zwart gaat er niets boven het dragen van een Club Brugge shirt. Het dragen van een tenue toont je verbondenheid met en je hart voor de club. Onderaan de pagina klik je eenvoudig door naar de meest recente Club Brugge shirts en kan je in een handomdraai de tenue van je favoriete speler aanschaffen.

Club Brugge op TV of via een livestream bekijken

Je hoeft niets van Club Brugge te missen! Is er een wedstrijd op TV dan weet je dit meteen via Voetbal Vandaag. Wij stellen je graag het programma en de wedstrijden op TV voor en verwijzen je meteen door naar de plek waar je de wedstrijden van blauw-zwart live kunt volgen.

Geen TV in de buurt? Niet getreurd! Voetbal Vandaag toont je bovendien of er een Club Brugge livestream ter beschikking is. Zo kan je ook op de laptop, tablet of smartphone live de wedstrijden van Club bekijken.

Het laatste nieuws over Club Brugge KV

Trots zijn we ook op onze nieuwsfunctie. Dankzij deze leuke feature blijf je continu op de hoogte van de laatste nieuwtjes over Club Brugge. Het laatste nieuws wordt continu geüpdatet zodat je als eerste op de hoogte bent van de meest recente ontwikkelingen binnen de club. Een goed geïnformeerd man is er twee waard. Dit principe geldt zeker voor het plaatsen van weddenschappen en het voorspellen van de uitslagen van de volgende wedstrijd van FCB.

5 interessante feiten over Club Brugge KV

  • ⚽ Begin 2021 besloot Club Brugge KV naar de beurs te trekken. De club werd er op maximaal 258 miljoen euro gewaardeerd. Door de beperkte interesse werd de beursgang echter last-minute toch afgeblazen. Het plan is echter niet volledig opgeborgen.

 

  • ⚽ Club Brugge mag dan wel tweede staan, na Anderlecht, in het lijstje van meest behaalde Belgische titels, toch is de club met voorsprong de beste club van de laatste jaren.

 

  • ⚽ Blauw-zwart mocht de afgelopen jaren tientallen miljoenen bijschrijven op hun spaarrekening met onder meer transfers van Wesley Moraes (25 miljoen euro), Krépin Diatta (20 miloen Euro) en Arnaut Danjuma (18 miljoen euro).

 

  • ⚽ De afgelopen 5 jaar wist maar liefst 4 maal een speler van Club Brugge KV de gouden schoen (prijs voor de beste Belgische speler van het afgelopen seizoen) binnen te halen.

 

  • ⚽ De ploeg is volop bezig met plannen voor een fonkelnieuw stadion. Ondanks dat het budget voor de bouw al enkele jaren volledig rond is, stuit de ploeg echter telkens weer op verzet van buurtbewoners.

Club Brugge doorheen de geschiedenis

Club Brugge, bijgenaamd Blauw-Zwart en FCB, werd op 13 november 1891 opgericht en draagt hierdoor het stamnummer 3. Het was onder invloed van Engelse immigranten dat de club haar ontstaan kende en de naam Brugsche Football Club (later FC Brugeois) kreeg. Het duurde echter tot 1909 en na enkele naamsveranderingen voor de typische blauw-zwarte kleuren voor de eerste maal werden gebruikt.

Na enkele moeilijk financiële jaren en een fusie tussen CS Brugeois and FC Brugeois werd in 1920 de eerste landstitel behaald. De club kreeg ook haar koninklijk titel; Royal FC Brugeois. Het succes van de eerste landstitel zette zich echter niet door en tot 1959 stond blauw-zwart bekend als een club die zweefde tussen eerste en tweede klasse.

In 1959 promoveerde Club Brugge vervolgens naar eerste klasse en daar spelen ze sindsdien onafgebroken in. Eind jaren 60 en tijdens de jaren 70 van de vorige eeuw werd dan de weg naar de top ingezet met de aanwezigheid van bekende spelers zoals Raoul Lambert, Henk Houwaart, Rob Rensenbrink en Fernand Boone. In 1972 kreeg de ploeg de naam die het vandaag de dag nog steeds draagt: Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging.

Eind jaren 70 was een ware glorieperiode voor blauw-zwart met onder meer een Europese finale in de Uefa-beker (1976) en de finale van de Champions Cup (Europacup I) in 1978.Tijdens deze periode werd ook 3 maal de landstitel behaald.

De eerste helft van de jaren 80 had de club het even wat moeilijker, maar in de tweede helft scheerde de ploeg weer hoge toppen in Europa. Tijdens de jaren 90, onder meer door de komst van het grote geld en het Bosmanarrest, verloor Club Brugge haar plek aan de Europese top. Wat er echter niet veranderd is, is dat de ploeg tot op de dag van vandaag telkens weer meestrijdt voor de Belgische prijzen. Getuige hiervan zijn onder meer de landstitels tijdens het seizoen 2019/2020 en 2020/2021.

De Brugse Derby

De Brugse derby is de klassieker waar vooral de supporters van kleine broer Cercle Brugge telkens weer naar uitkijken. Geen harde rivaliteit bij deze derby maar wel een verhaal David vs Goliath. Ondanks dat beide ploegen in de hoogste klasse van het Belgische voetbal vertoeven, ligt het budget van Club Brugge K.V. ettelijke malen hoger. Het is dan ook duidelijk wie de favoriet is, maar daarom niet altijd wie de winnaar is. Leuk weetje: Club Brugge en Cercle Brugge delen hetzelfde stadion; namelijk het Jan Breydelstadion.

Wedstrijden die fans van Club Brugge met stip hebben aangeduid op hun voetbalkalender zijn wedstrijden tegen eeuwige concurrent Anderlecht (de ploeg met de meeste landstitels) en tegen Standard Luik en Royal Antwerp Football Club. Vooral tegen deze laatste twee ploegen zijn passie en vuur de sleutelwoorden. Het zijn verhitte wedstrijden op het scherpst van de snee bij zowel de spelers als de supporters.