Royal Charleroi Sporting Club

Welkom op de clubpagina van Royal Charleroi Sporting Club, ook bekend als de Zebra’s, de Carolo’s of kortweg Sporting Charleroi. Deze clubpagina houdt je op de hoogte van alles wat reilt en zeilt binnen deze fanatieke club uit het zuidelijke landsdeel van België. Van het programma over de uitslagen tot het laatste nieuws.

Wedstrijden van Charleroi kan je live volgen, net zoals je in real-time de stand kunt bekijken en de statistieken van de ploeg en haar selectie kunt raadplegen. Analyseer de vorm waarin de ploeg verkeert, kijk en vergelijk aan de hand van de uitslagen van vorige wedstrijden en ga op zoek naar trends. Via livestream, op tv of gewoon live online krijg je alle informatie seconde na seconde mee. Charleroi was nog nooit zo dichtbij.

De club heeft haar bijnaam de Zebra’s natuurlijk niet gestolen. De typische zwart-witte en vaak gestreepte shirts en tenues zijn het handelsmerk van de Carolo’s. Koop makkelijk en snel de meest recente tenues en shirts van Charleroi zodat je met hart en ziel en gekleurd in de clubkleuren Charleroi naar de overwinning kunt roepen.

Met wat interessante Charleroi-weetjes en een blik op de geschiedenis beschik je over alle informatie om een geslaagde weddenschap op de volgende wedstrijd te plaatsen.

De uitslagen voor de volgende wedstrijd van Charleroi voorspellen

Een handig overzicht van het Jupiler Pro League programma toont je wanneer de volgende wedstrijden van Charleroi zullen plaatsvinden. Zodat je live elke actie kunt volgen. Speelt Charleroi Europees? Ook de datum, de locatie en het uur van deze wedstrijden samen met het volledige Europese programma vind je snel terug.

De vorm van het moment bepaalt vaak je keuze van inleg en je keuze voor winst, verlies of een gelijkspel. Cruciale informatie hierbij is welke uitslagen in de vorige wedstrijden werden behaald. Je ziet alle statistieken van de afgelopen 10 wedstrijden van Charleroi zodat je meteen een duidelijk beeld van de vorm krijgt.

“Wisdom of the crowd” is de nieuwste ontwikkeling binnen de wereld van weddenschappen. Dankzij deze functie ben je steeds op de hoogte van wat anderen van de volgende wedstrijd van de Zebra’s verwachten. Kijk live welk percentage voor een gelijkspel, een verlies of een overwinning kiest en plaats dan je eigen bet op de uitslagen.

Live uitslagen, wedstrijden en stand van Charleroi

De uitslagen, de wedstrijden, de stand, de selectie… je wilt natuurlijk alles live kunnen volgen. Dankzij het handige overzicht op Voetbal Vandaag weet je meteen de live uitslagen van alle wedstrijden die op dat moment aan de gang zijn.

Ook kan je de laatste 10 wedstrijden van Charleroi of de tegenstander van de Carolo’s oproepen en analyseren. Meten is weten en verhoogt de kans om je inleg te verzilveren. Verschillende kleuren helpen je bovendien om in één oogopslag winst, verlies en een gelijkspel van elkaar te onderscheiden.

Real-time live updates van alle wedstrijden

Alsof je zelf op het speelveld staat, krijg je seconde na seconde de flitsende acties van Charleroi op je scherm getoverd. Real-time updates maken dat je gekluisterd aan het scherm kunt zitten om de Zebra’s van nabij te volgen. De beste technologieën en infrastructuur worden ingezet zodat je net zoals op TV of via de livestream of zelfs net zoals in het stadion geen seconde van de wedstrijden hoeft te missen.

Bekijk de laatste nieuwtjes over de selectie van Charleroi

Het succes van een team wordt bepaald door de selectie. Dat is bij Charleroi niet anders. Dit betekent ook dat je de Zebra’s op de voet wilt volgen. Wie verhuist er naar een andere ploeg, wie wordt in de A-kern opgenomen, wie krijgt een contract of nog belangrijker wie wordt de nieuwe trainer? Je leest vers van de pers alles wat je over de selectie moet weten. Individuele spelersprofielen voorzien van alle real-time en live statistieken verhogen de kans op een correcte bet.

Alle shirts en volledige tenues van Charleroi

De zwart-witte kleuren worden met trots door de supporters van Charleroi gedragen. Niet voor niets laten ze zich met alle plezier de Zebra’s noemen. De meest recente shirts en tenues liggen nu op slechts enkele muisklikken klaar. Kies voor het rugnummer van jouw favoriete speler of voor het shirt van de topscorer van de Carolo’s. Naast je vocale steun zal een zee van wit en zwart de spelers van Charleroi zonder twijfels vleugels geven tijdens hun volgende wedstrijd.

Charleroi live op TV of via de livestream

Niets dat natuurlijk een wedstrijd van Charleroi live op TV of via een livestream kan evenaren. Als supporter kan je meteen zien wanneer de volgende wedstrijd van de Zebra’s plaatsvindt en op welke kanalen je deze kunt volgen. Zowel de uren en kanalen live op TV als de plekken waar je een livestream kunt vinden, zijn beschikbaar.
Wie niet de mogelijkheid heeft om live de beelden van Charleroi te volgen, kan nog steeds in real-time de stand bekijken via de laptop, smartphone of tablet. Je hoeft zo niets van Charleroi te missen.

Up-to-date met het laatste nieuws over Charleroi

Dankzij het laatste nieuws over Charleroi word je elke dag ondergedompeld in het reilen en zeilen van de club. Geen nieuwtje gaat aan je voorbij zodat je precies weet hoe het de club, de selectie en de staf vergaat. Het nieuwsoverzicht plaats je als het ware in het kloppende hart van de club waardoor je voor het voorspellen van de uitslagen van de volgende wedstrijden de beste keuze kunt maken.

5 feiten over Royal Charleroi Sporting Club

  • ⚽ Met Mehdi Bayat heeft Charleroi een algemeen directeur die de broer is van Mogi Bayat, een van de meest actieve makelaars binnen het Belgische voetbal.

 

  • ⚽ De Zebra’s spelen de laatste jaren steevast in de subtop van het Belgische voetbal en leggen vaak het vuur aan de schenen van de topclubs.

 

  • ⚽ In 2019 betaalde het Franse Lille 12 miljoen euro voor aanvaller Victor Osimhen. Met een percentage van 20% op een doorverkoop wist de club nogmaals ongeveer 12 miljoen euro binnen te halen toen Osimhen in 2020 naar Napoli verhuisde.

 

  • ⚽ Tot op heden behaalde de ploeg nog geen trofee op nationaal of internationaal niveau. In 1969 werden ze wel een keertje tweede in de eindstand.

 

  • ⚽ Charleroi speelde de afgelopen jaren enkele malen Europees voetbal (Europa League), maar zonder noemenswaardige resultaten te behalen.

De geschiedenis van Royal Charleroi Sporting Club

Charleroi wordt in 1904 opgericht door 3 vrienden. Bedoeling is om met Charleroi Sporting Club een club uit de grond te stampen waar kan worden gevoetbald en geschermd. Tot 1947 vertoeven de Zebra’s in de lagere regionen van het Belgische voetbal en zijn de meest spraakmakende wedstrijden zonder twijfel de regelmatige derby’s tegen stadsgenoot Olympic Charleroi. In 1947 dan stijgt Charleroi voor de eerste maal naar de Belgische eerste klasse.

Moeilijke jaren en degradaties wisselen elkaar af met mooie prestaties en onder meer een 4de (1949/1950) en een 2de plek (1966) in de hoogste afdeling. Eind jaren 60 speelt Charleroi ook voor het eerst Europees met een deelname aan de Jaarbeursstedenbeker.

In de jaren 70 en 80 vertoeft de club nog enkele jaren in tweede klasse om zich in 1985 via de eindronde weer van een plek in eerste klasse te verzekeren. In 1978 wordt nog wel de finale van de Beker van België bereikt waarin nipt van KSK Beveren wordt verloren.
In de jaren 90 van de 20ste eeuw groeit Charleroi uit tot een stabiele middenmoter met als uitschieter een tweede bekerfinale die spijtig genoeg weer wordt verloren. Deze keer van Standard.

De toekomst lijkt rooskleurig waarbij begin 21ste eeuw onder trainer Jacky Mathijssen zelfs 2 maal de 5de plaats wordt behaald, maar niets is minder waar. Vele interne strubbelingen en het in onmin leven met de Belgische voetbalbond leidt uiteindelijk tot de degradatie van de club naar tweede klasse in 2010/2011.

Een jaar later promoveert de club echter weer en de laatste jaren is Charleroi uitgegroeid tot een stabiele subtopper met een sterke thuisreputatie. Wedstrijden tegen de uitgekookte en fysiek sterke Zebra’s zijn nooit eenvoudig.

De Waalse derby & Sporting Charleroi vs Olympic Charleroi

De echte derby tussen Sporting Charleroi en stadsgenoot Olympic Charleroi is spijtig genoeg eentje uit de geschiedenisboeken. Olympic speelde in de jaren 70 van de vorige eeuw namelijk voor de laatste keer in eerste klasse en de club is ondertussen als Olympic Charleroi Châtelet-Farciennes SC actief in de eerste amateurklasse.

Dé derby der derby’s voor de Charleroisupporter is de wedstrijd tegen aartsvijand Standard Luik. Hoewel de steden een eindje uit elkaar liggen, zijn deze wedstrijden waar iedere fan naar uitkijkt. De rivaliteit tussen beide clubs bestaat al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw en werd door de jaren heen alleen maar vuriger en passioneler met allerhande incidenten tot gevolg. De Waalse derby is een wedstrijd op het scherpst van de snee die regelmatig moet worden stilgelegd omdat er spullen op het veld vliegen, vuurwerk voor rookoverlast zorgt of omdat de ploegen het op het terrein te bont maken.