• Vandaag 22 oktober
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Champions League

  • Vandaag 22 oktober
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

De UEFA Champions League is een jaarlijks terugkerend Europees toernooi voor landskampioenen en niet-kampioenen, dat wordt georganiseerd door de Union of European Football Associations (UEFA). De naam bestaat sinds 1992 en is de opvolger van het voormalige Europacup I toernooi.

Op de pagina vind je uitgebreide informatie over het meest aansprekende toernooi uit Europa. Je ziet de volgende wedstrijden in het UEFA Champions League programma, maar ook alle uitslagen uit de UEFA Champions League en de UEFA Champions League stand in de groepsfase.

Heb jij je altijd afgevraagd hoe een club in aanmerking komt voor UEFA Champions League kwalificatie en uit hoeveel rondes de play offs bestaan? Lees dan snel verder voor de meest volledige informatie over de opbouw en het verloop van het toernooi. Hierbij wordt vanzelfsprekend ook uitleg gegeven over de UEFA Champions League loting.

UEFA Champions League live kijken is een garantie op spektakel. Op deze pagina lees je hoe jij geen enkele wedstrijd mist op televisie en op welke manier je gratis naar een UEFA Champions League live stream kunt kijken.

In een widget aan de rechterzijde van deze pagina, vind je de laatste vijf Champions League winnaars. Bij Voetbal Vandaag vind je naast de UEFA Champions League ook andere aansprekende toernooien, cups en competities.

Deze wedstrijden staan op het UEFA Champions League programma

In het overzicht met het UEFA Champions League programma vind je alle aankomende wedstrijden die in de aankomende/ huidige speelronde worden gespeeld. In het UEFA Champions League schema zie je bovendien in welke fase het toernooi verkeert. Afhankelijk hiervan, kun je mogelijk alvast vooruitkijken naar het toekomstige programma van de UEFA Champions League.

Bekijk uitslagen uit de UEFA Champions League van gespeelde wedstrijden

Het schema bevat naast het programma ook uitslagen van UEFA Champions League wedstrijden die nog maar net zijn afgelopen, of bijvoorbeeld vorige week zijn gespeeld.

Meer informatie over een specifieke uitslag of over een club kun je vinden door op de score te klikken. Binnen de wedstrijdpagina die opent, vind je nuttige statistieken. Dit varieert van doelpuntenmakers, spelers die een gele en/of rode kaart hebben gekregen, tot het aantal corners en reddingen van de keeper.

Check live uitslagen en de UEFA Champions League stand in alle groepen

Het woord ‘stand’ heeft in dit geval een dubbele betekenis. Bij Voetbal Vandaag vind je ten eerste namelijk alle UEFA Champions League live uitslagen van wedstrijden, die zonder vertraging worden bijgewerkt. Je hebt daardoor geen live scorings apps meer nodig.

Vanaf de groepsfase vind je op deze pagina echter ook elke stand van de UEFA Champions League in alle acht groepen. Daarmee zie je direct hoe jouw favoriete club het er vanaf brengt. Na alle zes wedstrijden, of soms al eerder, kun je natuurlijk ook zien welke teams zijn uitgeschakeld voor Europees voetbal en welke clubs verder gaan in de UEFA Europa League.

Wat is UEFA Champions League kwalificatie en hoe werkt dit precies

UEFA Champions League kwalificatie vindt plaats tussen tussen teams die zich op basis van nationale prestaties niet direct hebben gekwalificeerd voor de groepsfase (het hoofdtoernooi). Het aantal deelnemers per land wordt evenals de exact instromende ronde bepaald op basis van de UEFA coëfficiëntenlijst.

Deze lijst is samengesteld aan de hand van Europese prestaties. In de praktijk krijgen kampioenen uit de beste competities van Europa, bijvoorbeeld de Premier League, direct een plek in de groepsfase. Het UEFA Champions League format kent in totaal maar liefst vijf kwalificatierondes.

  • ⚽ Voorronde

  • ⚽ Eerste ronde

  • ⚽ Tweede voorronde

  • ⚽ Derde voorronde

  • ⚽ Play offs

 

Hierbij gelden bepaalde criteria. Zo kunnen clubs uit hetzelfde land of dezelfde competitie niet tegen elkaar loten. Stel dat er een Nederlandse club deelneemt, dan zorgt de Europese voetbalbond er bij de UEFA Champions League loting voor dat dit team geen andere Nederlandse afgevaardigde kan tegenkomen.

Duels in de voorronde worden in een duel beslist. Vanaf de eerste ronde worden er twee wedstrijden (thuis en uit) gespeeld. Verliezende clubs in beide rondes mogen instromen in de tweede kwalificatieronde van de nieuwe Europese Conference League.

In de tweede kwalificatieronde koppelt de UEFA Champions League loting landskampioenen aan niet-kampioenen. Ook clubs die in deze ronde verliezen, krijgen de kans op eerherstel in de derde kwalificatieronde van de UEFA Europa League. Uitschakeling in de derde kwalificatieronde betekent voor kampioenen een play off plek in de Europa League, terwijl niet-kampioenen direct mogen deelnemen aan de groepsfase van de Europa League.

Wat zijn UEFA Champions League play offs en waar gaat dit exact om

De laatste horde richting de groepsfase van de UEFA Champions League zijn play offs. Dit wordt ook wel de laatste voorronde genoemd. In twee wedstrijden, een thuis- en uitwedstrijd, kwalificeert de winnaar zich voor het hoofdtoernooi. De verliezer stroomt door naar de groepsfase van de Europa League.

Wat is de groepsfase en hoeveel clubs nemen hieraan deel

Eenmaal in het hoofdtoernooi zijn er 32 clubs (26 rechtstreeks geplaatste clubs waaronder de Europa League winnaar en zes ploegen uit de play offs) over en worden er acht poules gemaakt met elk vier teams. Bij de UEFA Champions League loting is bepaald dat clubs uit hetzelfde land elkaar niet kunnen tegenkomen. Elke club speelt eenmaal thuis en een keer uit, wat het totale aantal wedstrijden op zes brengt.

Na deze duels zijn er dus acht winnaars. Zij gaan samen met elke nummer twee door naar de knock outfase alias de achtste finales. De nummers drie mogen deelnemen aan de tussenronde van de Europa League. Voor elke nummer vier is het Europese seizoen ten einde.

Het verdere verloop van het toernooi tot aan de UEFA Champions League finale

Zestien ploegen nemen het in twee onderlinge duels tegen elkaar op in de achtste finales. Vanaf dit stadium is het bij de loting van de UEFA Champions League mogelijk dat een ploeg een andere ploeg uit dezelfde competitie treft.

Vanzelfsprekend gaan er acht ploegen door naar de kwartfinales. Vanuit de kwartfinales gaan er vier clubs door naar de halve finales. In dit tweeluik maken de twee winnaars van de halve finales zich op voor de finale van de UEFA Champions League.

De finale wordt elk jaar gespeeld in een ander stadion. De UEFA maakt hiervoor een shortlist en kies direct locaties voor de finale voor een x-aantal jaren. Wist jij trouwens dat het stadion van Feyenoord samen met Wembley de meeste finales heeft gehost?

Kijk de UEFA Champions League op tv met een exclusief aanbod

Elk CL seizoen zijn staat garant voor spanning en de mooiste affiches. Alle topclubs komen vroeg of laat tegen elkaar in actie. Heb jij zin om voor je televisie te genieten van bijvoorbeeld Manchester City of bijvoorbeeld het sterrenteam van Paris Saint-Germain? Gelukkig voor jou biedt je tv provider een openbaar kanaal aan waar je gratis naar een wedstrijd kunt kijken.

Maar wat is nu een kanaal als er veel meer te zien valt? Via voetbal op tv selecteer je jouw aanbieder en kijk je naar een zenderpakket waarin UEFA Champions League wedstrijden zijn inbegrepen. Via Voetbal Vandaag kun je rekenen op een exclusieve aanbieding, zodat jij niets hoeft te missen en via het schakelprogramma zelf kunt bepalen welke wedstrijd je gaat kijken.

Kijk via bookmakers gratis naar elke UEFA Champions League live stream

Je bent natuurlijk niet altijd thuis en dat is maar goed ook. Toch kun je de verrichtingen van jouw favoriete ploeg kijken via een UEFA Champions League live stream: Gratis en voor niets en exclusief te vinden bij bookmakers.

Hoe werkt dit? Je kiest een betting site uit die streams aanbiedt en maakt binnen maximaal een minuut een account aan. Nadat je jouw login hebt geregeld, zie je meteen of de wedstrijd van jouw keuze middels een UEFA Champions League live stream wordt aangeboden. Klik op de mediaspeler en geniet geheel kosteloos van het beste voetbal.

Wat je bij bookies ook kunt doen is voetbalwedden. Je kunt pre match en via live betting inzetten op topduels en daar flink geld mee winnen. In sommige gevallen hoef je niet eens te wachten totdat de wedstrijd is afgelopen, maar pak je een lekker bedrag met een tussentijdse Cash Out.

 

Meest gestelde vragen

Wat is de UEFA Champions League

De UEFA Champions League is het meest aansprekende voetbaltoernooi van Europa. Clubs kunnen zich kwalificeren voor de eerstvolgende editie op basis van prestaties in nationale competities tijdens het voorgaande seizoen.

Wanneer is de UEFA Champions League?

Ieder seizoen organiseert de UEFA deze geweldige competitie. Kijk rechts bovenaan in de widget voor de datum waarop de eerste voorronde aanvangt. Als je tussendoor wilt weten wanneer er wordt gespeeld, dan zie je dat eenvoudig terug in het programma.

Hoe laat begint de UEFA Champions League?

Als jij wilt weten hoe laat er vanavond wordt gespeeld, dan kijk je bij voetbal op tv vanavond

Wie zendt de UEFA Champions League uit?

In Nederland bestaan er twee partijen met de uitzendrechten voor dit toernooi. Het kanaal van partij nummer een is opgenomen in het basispakket met televisiezenders, terwijl de andere partij een optioneel zenderpakket aanbiedt, waarbij je zelf kunt bepalen welke wedstrijd je kijkt.

Op welke zender is de UEFA Champions League?

Op welke zender je naar deze competitie kunt kijken is afhankelijk van wie de uitzendrechten op dat moment in beheer heeft. Via voetbal op tv deze week zie het het aankomende programma, inclusief de juiste zender(s).

Waar wordt de UEFA Champions League finale gespeeld?

Elk seizoen is het voor aanvang al bekend waar de finale wordt gespeeld. De UEFA wijst eens in de zoveel tijd een aantal stadions aan, die in komende edities de finale mogen hosten.

Wanneer is de UEFA Champions League finale?

Het volledige toernooischema wordt ieder seizoen vrijgegeven voordat de bal rolt. In het programma kun je alvast vooruitkijken naar de juiste datum, maar aan de rechterkant op deze pagina zie je bovenaan een widget. Hier zie je wanneer de competitie eindigt, waarmee je direct de juiste finaledatum hebt.

Waar kan je de UEFA Champions League live kijken?

De UEFA Champions League wordt uitgezonden op televisiekanalen. Het is ook mogelijk om te kijken via een computer, laptop, tablet en smartphone.

Welke UEFA Champions League wedstrijd wordt uitgezonden

In feite worden alle duels rechtstreeks uitgezonden, alleen is er maar een te zien op een zender uit het basispakket. Kijk bij voetbal op tv vandaag naar de wedstrijd die jij gratis op televisie kunt kijken.

Waar kan ik voetbalwedden op de UEFA Champions League?

Voetbalwedden op dit toernooi is mogelijk bij legale en betrouwbare Nederlandse betting sites. Bij bookmakers vind je een uitgebreid overzicht van bookies met een vergunning in Nederland.