Cercle Brugge K.SV.

Welkom op de clubpagina van Cercle Brugge K.SV., ook bekend als De Vereniging, Groen-Zwart of Cercletje. Op deze pagina vind je alles wat je altijd al wilde weten over deze sympathieke club uit de West-Vlaamse hoofdstad Brugge. Van live uitslagen over een vleugje geschiedenis tot het programma van de komende weken en natuurlijk de huidige stand.

Je blijft continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van groen-zwart dankzij onze live uitslagen en de livestream. Aan de hand van de laatste spelers- en clubstatistieken kan je een goed beeld vormen van de huidige vorm van de selectie. Dit laat je toe om de volgende wedstrijd van Cercle Brugge beter in te schatten. Livestream op TV, live uitslagen en een live score plaatsen je op het puntje van je stoel als de Vereniging aan de slag moet.

Voor de echte supporters behoort een shirt of tenue van groen-zwart tot de standaard supportersoutfit. Alé Cercle, Cercle, Cercle,… klinkt gehuld in de clubkleuren eens zo sterk. Op 1-2-3 koop je de shirts van het nieuwe seizoen en toon je dat je een groen-zwart supporter in hart en nieren bent.

De uitgebreide analyses, up-to-date live uitslagen en alle laatste nieuws over spelers en club zorgen ervoor dat je een weldoordachte bet kunt plaatsen op de prestaties van Cercle Brugge K.SV.

Cercle Brugge speelt dit seizoen in de hoogste Belgische divisie, de Jupiler Pro League.

Voorspel de uitslag van de volgende wedstrijd van Cercle Brugge

Dankzij een duidelijk overzicht weet je meteen wanneer de volgende wedstrijd van Cercle zal plaatsvinden en kun je deze ook live volgen. Ook als de Verenging in andere competities aan de slag moet zoals de Beker van België of Europees voetbal dan kun je hier terugvinden waar en wanneer deze volgende wedstrijd zal plaatsvinden.

Om de juiste bet met de juiste inleg te maken, zijn statistieken van levensbelang. Bekijk in één oogopslag de resultaten van de vorige 10 wedstrijden van Cercle Brugge. Trek je eigen conclusies op basis van deze trend en het komende programma.

Hulp nodig? De unieke “wisdom of the crowd” feature is je helpende hand.  Je duikt als het ware in het hoofd van andere voetbalfanatics en kunt nagaan hoe zij de kansen van Cercle Brugge voor de volgende wedstrijd inschatten. Winst, verlies of een gelijkspel… de wisdom of the crowd statistieken vertellen je meteen wat het grote publiek van de wedstrijden verwacht.

Bij Voetbal Vandaag vind je natuurlijk ook het programma van andere clubs en competities.

Live wedstrijden, up-to-date uitslagen en schema van Cercle Brugge

Als je Cercle Brugge volgt, wil je dat op de voet kunnen doen. Live wedstrijden in de competitie of in de Croky Cup, de huidige stand, de selectie voor de volgende wedstrijd… Alles moet kloppen om de juiste bet te maken. Je bekijkt live wat Cercle op dat moment doet en je kunt ook de afgelopen 10 wedstrijden van groen-zwart onder de loep nemen. Een grondige analyse verhoogt je winstkansen.

Om de data-analyse van wedstrijden en uitslagen eenvoudiger te maken, wordt onder meer gebruik gemaakt van kleurenschema’s die winst, verlies of een gelijkspel aanduiden. Een all-in-one pakket dat je van alle informatie voorziet om een gepaste bet te maken.

Live wedstrijden met real-time updates

Als Cercle Brugge wedstrijden speelt, wil je deze natuurlijk op de voet volgen. Je hoeft geen seconde van de actie te missen dankzij real-time updates. Live krijg je te horen wie er gescoord heeft, welke selectie aan de aftrap komt, wie er gele of rode kaarten pakt en nog veel meer. Innovatieve technologieën en features worden ingezet om je dat stadiongevoel vanuit je luie zetel te laten ervaren. Een livestream, live op TV, live updates op je laptopscherm of smartphone… een interactieve wereld met live uitslagen en updates ligt op je te wachten.

Het laatste nieuws over de Cercle Brugge spelers en selectie

Het huidige vormpeil van de spelers bepaalt vaak wie tot de selectie behoort en wie op de bank belandt. Daarnaast zijn er ook blessures, transfers, schorsingen en andere interne clubaspecten die de selectie voor de volgende wedstrijden alsook de uitslagen beïnvloeden. Dankzij het laatste selectienieuws bij Cercle Brugge blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club. Bekijk de individuele spelersprofielen en baseer je bet op wat je weet met behulp van live statistieken.

Shirts en tenues van groen-zwart

Alles wat groen en zwart is, is heilig voor de supporters van Cercle. Geen wonder dat de tribunes vaak met vrolijke in het groen en zwart uitgedoste supporters vollopen. Gekleed in shirts en tenues van hun geliefde club schreeuwen ze de spelers naar de overwinning. Je koopt nu makkelijk, snel en tegen scherpe prijzen de home en away tenues van Cercle Brugge. De meest recente groen-zwarte shirts en tenues liggen op jou te wachten. Creëer nu zelf een zee van blauw en zwart en laat zien welke club je in het hart draagt.

Volg Cercle Brugge op TV of via de livestream

Er gaat niets boven het live volgen van je club. Dit kan via real-time live updates online, maar ook via een livestream of gewoon op TV. Ontdek waar je een livestream kunt vinden om Cercle Brugge online via de computer, tablet of smartphone te volgen. Het volledige programma, inclusief datum, uur en kanaal, is beschikbaar. Kan je de wedstrijd zelf niet live volgen dan kan je nog steeds de laatste ontwikkelingen, resultaten en standen online raadplegen. Zo blijf je continu op de hoogte en kan je op de gepaste moment een bet plaatsen.

Het laatste nieuws over Cercle Brugge

Cercle Brugge is meer dan een voetbalclub, het is een community en een familie die leeft en beweegt. Van bestuurskamer over terreinverzorgers tot de selectie voor de volgende wedstrijd; hoe de club zich voelt en wat er op de club gebeurt, bepaalt mee de vorm, de uitslagen en de stand. Het laatste nieuws over de Vereniging houdt je op de hoogte van het wel en wee van de club. Transfers, commercieel nieuws, evenementen, fandagen,… het nieuwsoverzicht deelt wat er speelt en helpt je om uitslagen nog beter te voorspellen.

5 Feiten over Cercle Brugge K.SV.

  • ⚽Cercle Brugge zit al enkele jaren verwikkeld in een moeilijk stadiondossier. Momenteel delen ze hun stadion met Club Brugge. Club Brugge is echter van plan een nieuw stadion te bouwen aangezien het huidige wordt afgebroken en ook Cercle zal hierdoor naar een nieuw onderkomen op zoek moeten.

  • ⚽In de jaren 90 werd de Belgische Kroaat Josip Weber maar liefst 3 maal topscorer in de eerste klasse van het Belgische voetbal (1992, 1993 en 1994).

  • ⚽Groen-zwart moet het op dit moment vooral hebben van talentvolle jongeren en spelers van moederclub AS Monaco.

  • ⚽In het seizoen 1910-1911 werd Cercle de eerste Vlaamse ploeg die de landstitel behaalde.

  • ⚽De duurste uitgaande transfer van seizoen 20/21 was deze van spits Aboubakary Kanté naar de Spaanse Liga 2 club FC Fuenlabrada voor een bedrag van €900.000 .

De geschiedenis van Cercle Brugge K. SV.

Voor het ontstaan van groen-zwart nemen we de teletijdmachine naar de 19de eeuw. Op 9 april 1899 wordt Cercle Sportif Brugeois namelijk boven het doopvont gehouden. Het gaat om een sportkring waar naast voetbal ook cricket, tennis, lopen, wielrennen en andere sporten worden beoefend. De club met stamnummer 12 kent haar succesjaren begin 20ste eeuw met maar liefst 3 landstitels en 1 beker van België. Tijdens deze periode speelt Cercle Brugge ook haar eerste Europese wedstrijden.

De tweede helft van de 20ste eeuw is heel wat minder rooskleurig voor de Vereniging. De club zakt verder weg en belandt uiteindelijk zelfs in de derde klasse. Pas in 1961 slaagt Cercle Brugge erin om haar plaats in eerste klasse weer in te nemen.

Wat volgt zijn heel wat dagvaardingen, rechtszaken en procedures met betrekking to omkoping, verkeerd ingeschreven spelers, enzovoort die ook weer gepaard gaan met een degradatie naar derde klasse.

Begin jaren 70 dan neemt Cercle Brugge haar plaats in eerste klasse weer in. Dit keer voor een langere periode van bijna 25 jaar. De club wordt een stabiele middenmoter met enkele mooie uitschieters zoals winst in de Beker van België in 1985 en Europees voetbal het jaar nadien. Half de jaren 90 kreeg de Vereniging het echter moeilijker en belandt ze weer in tweede klasse. De jaren die volgen zijn jaren van stijgen en dalen tot AS Monaco in 2017 een meerderheid van de aandelen van de club koopt. Sinds deze overname is groen-zwart een stabiele middenmoter. Vraag is hoe lang Monaco nog geld in de club blijft pompen en hoe het stadiondossier met Club Brugge verder zal afgehandeld worden?

De Brugse Stadsderby

Voor de supporters van Cercle Brugge zijn er elk seizoen twee wedstrijden die moeten gewonnen worden; de wedstrijden tegen grote broer Club Brugge. De Brugse stadsderby wordt steeds gespeeld op het scherpst van de snee en is vooral voor de spelers van Cercle een kans om zich in de annalen van de clubgeschiedenis te spelen. Cercle wordt de laatste 50 jaren immers als underdog beschouwd. Toch gelooft het zwart-groene legioen steevast in het David vs Goliath verhaal en wordt zelfs een gelijkspel tegen het grote blauw-zwart als een overwinning gevierd.