Clubnaam: Real Club Celta de Vigo
Adres: Calle Conde de Gondomar 1, 36203 Vigo
Stadion: Estadio Balaídos
Telefoonnummer: +34 986 110900
Facebook: @rccelta
Instagram: @rccelta
Twitter: @RCCelta

La Liga

Celta de Vigo

Celta de Vigo is een voetbalclub uit de stad Vigo die in het uiterste noordwesten van Spanje ligt. Op deze pagina lees je het programma van Celta de Vigo met daarbij de stand op de ranglijst en de volgende wedstrijd van Celta de Vigo. Wat je hier ook leest, zijn de laatste tien uitslagen van de wedstrijden Celta de Vigo.

Deze uitslagen worden direct live bijgewerkt, zodat jij altijd up to date bent als je gaat beginnen met je weddenschap. Het is natuurlijk ook heel fijn om de wedstrijden van Celta de Vigo op tv te bekijken, want dan kun je je weddenschap nog beter bijhouden. Alle informatie over de zenders die Spaans voetbal uitzenden vind je hier ook.

Kijk ook direct even naar de geweldige aanbiedingen voor nog meer voetbalzenders. En mocht je Celta de Vigo via een livestream willen volgen dan ben je hier ook aan het juiste adres.

Daarnaast lees je op deze website het laatste nieuws over Celta de Vigo dat helemaal gericht is op weddenschappen. De voltallige selectie van Celta de Vigo, inclusief de statistieken, mag hier natuurlijk niet ontbreken. Hoe zou je je anders goed moeten voorbereiden op je weddenschap?

Plaats nu je inzet voor de volgende wedstrijd van Celta de Vigo

Bij Voetbal Vandaag krijg je alle informatie over de volgende wedstrijd van Celta de Vigo. Dit is:

 • De aanstaande tegenstander
 • De tijd dat de wedstrijd begint
 • De locatie waar de wedstrijd plaatsvindt
 • In welke competitie de wedstrijd gespeeld wordt

Zodra je deze gegevens weet, kun je inzetten op de wedstrijd, maar er is nog meer. Als je klikt op een overwinning, gelijkspel of een nederlaag dan opent er een venster. Hier lees je in percentages hoe andere voorspellers denken over dit resultaat.

Het is verstandig om deze gegevens te gebruiken als je gaat inzetten. Niet voor niets blijkt dat deze zogenaamde ‘wisdom of the crowd’ een hele goede raadgever is. De uitkomsten hiervan komen vaak dichtbij het werkelijke resultaat. Dus pak deze uitgelezen kans, plaats je inzet en laat de kassa rinkelen.

Pluis de laatste tien uitslagen van Celta de Vigo uit en win

Om je nog beter te ondersteunen met je weddenschap lees je hier ook de laatste tien uitslagen van de wedstrijden van Celta de Vigo. Hieruit kun je namelijk veel informatie halen. Denk maar eens aan:

 • De tegenstanders (zwak, sterk, gemiddeld).
 • Aantal gescoorde goals
 • Aantal doelpunten tegen
 • De competitie (La Liga, Europees, Copa del Rey)
 • Het aantal behaalde punten.

Met deze gegevens kun jij alvast concluderen in welke vorm het team verkeert. Wordt er veel gewonnen, presteert de ploeg constant of gaat het helemaal niet goed? Deze conclusie neem jij natuurlijk mee met jouw inzet op de volgende wedstrijd van Celta de Vigo.

Het is trouwens ook heel lucratief om in te zetten op de zogenaamde ‘player specials’. Dit betekent dat je bijvoorbeeld inzet op de doelpuntenmaker of gever van een assist. Als je deze goed weet te voorspellen, levert dit vrijwel altijd een heel leuk bedrag op.

Voetbal Vandaag heeft de snelste live score van Celta de Vigo

Als je hebt ingezet op een wedstrijd van Celta de Vigo wil je deze natuurlijk extra goed volgen. Daarbij is het zeker van belang dat de tussenstanden zo snel mogelijk worden doorgegeven. Zo weet jij namelijk precies welke kant het opgaat met je weddenschap.

Bij Voetbal Vandaag hoef je nooit lang te wachten op de live score van Celta de Vigo, want deze is het snelst van allemaal. Je kunt de wedstrijd trouwens altijd live volgen op voetbalvandaag.nl/live/. Net als de tussenstanden worden ook de uitslagen direct live bijgewerkt. Je bent dus altijd up to date als je gaat inzetten.

Gebruik de selectiestatistieken bij jouw weddenschap

Op deze pagina lees je alle gangbare statistieken van de selectie van Celta de Vigo. Deze kunnen namelijk heel goed van pas komen als je een weddenschap wilt aangaan. Je krijgt bij Voetbal Vandaag de volgende wedstrijdstatistieken te zien:

 • Naam en leeftijd van de speler
 • Aantal gescoorde doelpunten
 • Aantal gele en rode kaarten
 • Aantal gespeelde wedstrijden
 • Aantal gegeven assists

 

Daarbij zie je hier ook welke spelers er geblesseerd dan wel geschorst zijn. Hier zal de trainer geen rekening mee houden als hij de opstelling van het team maakt en jij hoeft dat uiteraard ook niet te doen. Als er transfers plaatsvinden binnen de selectie van Celta de Vigo, wordt deze uiteraard aangepast.

Bestel het nieuwste tenue via Voetbal Vandaag

Bij de liefhebbers van Spaanse voetbal is het vast wel bekend: de thuiswedstrijden speelt Celta de Vigo in shirt met de hemelsblauwe kleur. Deze clubkleur symboliseert de regio Galicië. Daarnaast heeft de ploeg uiteraard ook nog een uitshirt.

Wil je het nagelnieuwe tenue van de Celta de Vigo bestellen dan kan dat via Voetbal Vandaag. In de widget klik je op ‘bestel nu’ en je wordt doorverwezen naar de fanshop van de club of een ander officieel verkoopkanaal. Hier schaf je dan het tenue van je keuze aan.

Celta de Vigo op tv of via een livestream kijken

Iedere voetballiefhebber houdt ervan om de wedstrijden rechtstreeks op tv te volgen. De wedstrijden van Celta de Vigo zijn te zien bij Ziggo Sport. De website ‘voetbal op tv’ geeft alle informatie over hoe je aan dit zenderpakket komt.

Als je toch op deze site bent, kijk dan direct even naar de spetterende aanbiedingen die Voetbal Vandaag voor je heeft. Je hoeft alleen maar op de banner te klikken. Zo kun je nog meer voetbalzenders aan je totaal toevoegen.

Je kunt er ook voor kiezen om de wedstrijden van de Celta de Vigo via een livestream te volgen. Voetbal Vandaag checkt bij alle bookmakers of ze een dergelijke livestream aanbieden. Deze vind je aan de rechterkant van deze pagina. Deze kost je helemaal niets.

Volg het allerlaatste clubnieuws

Door veel gegevens over de club te verzamelen, kun je je veel beter voorbereiden op een weddenschap. Dit doe je onder andere door het nieuws over Celta de Vigo te lezen. Bij Voetbal Vandaag krijg je alleen het nieuws te zien dat er echt toe doet voor een weddenschap.

Je kunt hier dus wel lezen dat bijvoorbeeld de keeper geblesseerd is, want dit is van invloed op de volgende wedstrijd. Je leest hier echter niet dat de website van de club vernieuwd is. Leuk om te lezen, maar je wint er geen weddenschap mee.

Vijf voetbalfeiten over de Hemelsblauwen

 • ⚽ In de Spaanse bekercompetitie, de Copa del Rey, haalt Celta tot nu toe vier keer de finale. Helaas gaan deze allemaal verloren.
 • ⚽ In 2000 wint Celta de, inmiddels ter ziele gegane, Intertoto Cup.
 • ⚽ De duurste speler die de Celtinas ooit kochten, is de Braziliaanse centrumspits Catanha. Hij wordt (omgerekend) voor bijna vijftien miljoen euro in 2000 gekocht van FC Málaga.
 • ⚽ Verdedigende middenvelder Stanislav Lobotka wordt in 2019 aan Napoli verkocht voor bijna 21 miljoen euro. Dit is nog altijd een recordverkoop voor Celta.

De geschiedenis van Celta in een notendop

Celta de Vigo ontstaat in 1923 uit een fusie tussen Real Vigo Sporting Club en Real Club Fortuna de Vigo. Tot en met de jaren veertig speelt de club voornamelijk in regionale competities, waarbij zes keer het Galicisch kampioenschap behaald wordt (een record).

In 1939, als de Spaanse Burgeroorlog teneinde is, debuteert de club op het hoogste niveau. Tot aan 1959 zal Celta de Vigo in de Primera Division blijven spelen, daarna volgt er een tienjarig verblijf op het tweede niveau. Vanaf 1970 speelt de ploeg voornamelijk in de Primera Division. Af en toe moet de club een stapje terug doen, maar er volgt vaak al snel weer promotie.

Vanaf 2012 spelen de Celtinas weer onafgebroken op het hoogste niveau. De prestaties zijn wisselvallig te noemen. Het ene seizoen speelt de club in de subtop en een seizoen later speelt het tegen degradatie.

De rivaliteit met Deportivo La Coruña

In de regio Galicië zijn Vigo en A Coruña de grootste steden. Het is dan ook niet zo gek dat Celta de Vigo en Deportivo La Coruña de grootste voetbalclubs van deze regio zijn. De ‘Galicische derby’ staat dan ook al jaren op het Spaanse voetbalmenu en vindt plaats in diverse competities.

Een van de mooiste derby’s wordt gespeeld in 1999 als de nummer één van de Primera Division (Deportivo) de nummer twee (Celta) ontmoet. In een tumultueuze wedstrijd wint Deportivo met 1-0 en zal later in het seizoen zelfs de landstitel winnen.

Qua prestaties is Deportivo de betere van de twee. Echter, als deze club in 2011 degradeert naar het tweede en later naar het derde niveau, is het even gedaan met de derby’s. Celta de Vigo speelt namelijk vanaf 2012 op het hoogste niveau. Jammer, maar ongetwijfeld komen de clubs elkaar in de toekomst weer tegen.