Cambuur

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Cambuur Leeuwarden, afgekort Cambuur.

Welk team is de tegenstander in de volgende wedstrijd die op het programma van Cambuur staat? Dit zie je bovenaan de pagina.

Daaronder kun je meteen inspringen op de recente vorm, met de laatste tien Cambuur uitslagen. Informatie je hieruit haalt, is bijvoorbeeld of de meeste punten worden gepakt in het Cambuur stadion, of juist in uitwedstrijden.

In de stand is Cambuur gemarkeerd, zodat je meteen ziet op welke positie de Leeuwarders staan.

Wil jij specifieke data over prestaties van individuele spelers binnen de selectie van Cambuur? Lees dan verder totdat je het overzicht van Cambuur spelers tegenkomt. Hier vind je statistieken zoals leeftijden, maar ook doelpunten en ontvangen gele en rode kaarten.

Weet jij hoe de Cambuur shirts er dit seizoen uitzien? In een widget aan de rechterkant van deze pagina staan actuele tenues, die je meteen kunt bestellen. Een tweede widget voorziet je van het laatste Cambuur nieuws vanuit betting perspectief. Hier tref je waardevolle informatie die je absoluut niet over het hoofd mag zien.

Alle wedstrijden van Cambuur live op televisie of via internet kijken, was nooit eerder zo gemakkelijk. Lees daarom snel de alinea waarin er uitleg wordt gegeven over hoe jij vandaag nog kunt profiteren van een exclusieve aanbieding.

Maak de volgende wedstrijd extra spannend met een voorspelling

Het programma van Cambuur bevat jaarlijks veel wedstrijden. De club komt uit in de Eredivisie Naast duels binnen de reguliere competitie, is de club elk seizoen actief in de KNVB Beker.

Welke wedstrijd er ook op de planning staat, jij kunt er een extra dimensie aan toevoegen door je persoonlijke prognose te geven. De toegevoegde 1X2 weddenschap geeft je de mogelijkheid een winnaar aan te klikken, of te kiezen voor een gelijkspel.

Wat er daarna gebeurt is fabuleus, want met het unieke wisdom of the crowd krijg je te zien hoeveel procent van de overige bezoekers het met je eens is. Als je zeker bent van je zaak, kun je er net zo goed geld mee verdienen, right?

Voetbal Vandaag vergelijkt daarom speciaal voor jou de odds van bookmakers met elkaar en toont alleen de beste quotering. Daar kun je gebruik van maken door een inzet in te vullen en op ‘plaats weddenschap’ te klikken.

Cambuur uitslagen, gemiddelden en info voor voetbalwedden

Extreem informatief zijn de laatste tien uitslagen die zijn behaald. Hieraan kun je enkele belangrijke feiten afleiden.

 • Hoeveel punten zijn er gepakt
 • Prestaties in thuis- versus uitwedstrijden
 • Wie waren de tegenstanders
 • Het aantal gescoorde doelpunten
 • De hoeveelheid geïncasseerde goals
 • Gemiddelden

Laten we het woord ‘gemiddelden’ uitlichten. Stel dat SC Cambuur in tien duels gemiddeld 2.2 goals maakt. Die kennis kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een Over/Under bet op doelpunten.

Natuurlijk bestaat er nog veel meer variatie. Op voetbalwedden vind je verschillende soorten bets, met een complete uitleg over elke specifieke weddenschap.

De snelste livescores en uitslagen vind je bij Voetbal Vandaag

Erger jij je ook mateloos aan uitslagen die live met vertraging worden bijgewerkt? Door samenwerkingen met betrouwbare databedrijven vind je op Voetbal Vandaag altijd de snelste updates met betrekking tot de livescore (tussenstanden) en uitslagen.

Elk hoogtepunt binnen een wedstrijd wordt direct bijgewerkt, zonder dat je daarop hoeft te wachten. Ook refreshen is niet nodig, dit gebeurt automatisch.

Kom alles te weten over specifieke prestaties van Cambuur spelers

Nog zo’n handig overzicht, is het venster waarin alle contractspelers van ‘SCC’ staan weergegeven. Dit gaat gepaard met handige statistieken die, wederom, als handvat gebruikt kunnen worden voor voetbalweddenschappen. Achter elke speler vind je de volgende cijfers:

 • Actuele leeftijd
 • Het aantal gespeelde wedstrijden tijdens dit seizoen
 • De hoeveelheid gescoorde doelpunten
 • Het aantal gegeven assists
 • Hoeveelheden gele en rode kaarten

Welke spelers zijn voor de trainer van Cambuur op zeker niet beschikbaar voor het aankomende duel? Dit kun je zien doordat er achter desbetreffende spelers is aangegeven of zijn geschorst of geblesseerd zijn.

Wil jij deze data ook zien van andere clubs? Op deze pagina over de Eredivisie  met uitslagen, programma en live uitslagen, kun je elke club die in deze competitie uitkomt aanklikken.

Scoor een geel-blauw Cambuur shirt en toon je clubliefde aan iedereen

Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen, streeft Voetbal Vandaag naar een zo overzichtelijk mogelijke pagina. Daarop mogen de actuele shirts natuurlijk niet ontbreken. In de speciaal toegevoegde widget zie je het thuis- en uitshirt van Cambuur Leeuwarden staan.

Deze tenues zijn altijd up to date. Wanneer de club een nieuwe collectie presenteert, staat de nieuwe lijn dezelfde dag nog op deze pagina.

Kijken is mooi, maar kopen is goud. Klik op de knop ‘bestelling plaatsen’ om doorgelinkt te worden naar de Cambuur fanshop of naar een gemachtigd verkooppunt. Als je er toch bent, vind je misschien nog wel ander aantrekkelijk geprijsde merchandise.

Kies jij voor voetbal op televisie of ben jij meer van de livestreams

De opties die voorhanden zijn bij voetbal op tv kijken zijn tegenwoordig bijna eindeloos. Helemaal als je beschikt over interactieve televisie waarbij je kunt opnemen, vooruitspoelen en terugkijken.

Kijk jij momenteel nog geen Cambuur wedstrijden op je televisie, dan heeft Voetbal Vandaag voor jou het ideale aanbod om hier vandaag nog gebruik van te maken. Via de Voetbal op tv pagina selecteer je de aanbieder die jouw huidige tv pakket verzorgt. Je ziet vervolgens pakketten en prijzen.

Je activeert een pakket via de Voetbal Vandaag banner. Doe je dat niet, dan loop je een exclusieve aanbieding mis.

Eredivisie Livestreams zijn heden ten dage eveneens in overvloed beschikbaar. Bij een ESPN Eredivisie pakket zit een livestream inbegrepen. Als je voetbal wil kijken en tegelijkertijd live weddenschappen wilt plaatsen, dan is ook daar een geschikte oplossing voor.

Kijk even naar rechts, daar staan namelijk bookmakers die op dit moment een stream beschikbaar stellen. Voor meer gratis voetbal ga je naar de livestream pagina. Je maakt snel een account aan en kunt vanaf dat moment altijd en overal kosteloos genieten van topvoetbal.

Bekijk het laatste clubnieuws voor informatie over SC Cambuur

De categorie met het Cambuur nieuws is speciaal opgesteld om jouw clubkennis te verbreden. Het is belangrijk om te vermelden dat de informatie die in deze berichten staat, statistisch van aard is.

Vijf interessante feiten over Cambuur Leeuwarden

 • ⚽ De prijzenkast van de Leeuwarders bestaat uit drie Keuken Kampioen Divisie kampioenschappen, behaald in 1992, 2013 en 2021.

 

 • ⚽ Overwinningen zijn altijd fraai, maar een zege met grote cijfers spreekt boekdelen. Op 22 maart 2010 is Top Oss slachtoffer van de scoringsdrift van de geel-blauwen. In het stadion van Cambuur wordt het 8-1.

 

 • ⚽ Daarentegen zijn dikke nederlagen natuurlijk extra pijnlijk en daarom is 23 mei 2003 een zwarte bladzijde in de geschiedenis. In de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles staat er na negentig minuten een eindstand van 10-0 op het scorebord.

 

 • ⚽ Robert Mühren is een fenomeen. In het seizoen 2020/2021 scoort hij maar liefst 38 keer in de Eerste Divisie. Hij moet alleen Joop Schuman voorlaten, die in 1962 in totaal 44 goals in een seizoen maakte voor Heracles Almelo.

 

 • ⚽ In het dankzij de Covid19 pandemie niet afgemaakte seizoen 2019/2020, staat de club eerste als de KNVB besluit de competitie voortijdig te beëindigen. Door een algemeen besluit wordt bepaald dat de competitie overgespeeld dient te worden. Hierdoor moet Cambuur alsnog een extra jaar in de Keuken Kampoen Divisie spelen waarbij de club uiteindelijk alsnog kampioen wordt.

Een beknopte samenvatting van de geschiedenis

Cambuur Leeuwarden wordt opgericht op 19 juni 1964. Dit ter vervanging van VV Leeuwarden, dat terugkeert naar de amateurs.

De Leeuwardense formatie gaat spelen in het huidige Cambuur stadion, geopend in 1934,. In het eerste volledige seizoen wordt men kampioen in de Tweede Divisie, waarna het 27 jaar op rij uitkomt in de Eerste Divisie.

In 1992 speelt men voor de eerste maal op het hoogste niveau, al is het slechts voor de duur van twee seizoenen. Per het seizoen 2021/2022 komt de club eveneens uit in de Eredivisie, waar de derby met SC Heerenveen wacht.

Op bekergebied is de halve finale tegen AZ Alkmaar in het seizoen 2016/2017 tot op heden de beste prestatie.

Voetbal op het scherpst van de snede in de Friese Derby met SC Heerenveen

Wedstrijden waar het gehele jaar naar wordt uitgekeken, zijn confrontaties met aartsrivaal SC Heerenveen. In de Friese Derby staat er veel op het spel.

Eens te meer omdat supporters van Cambuur zich niet herkennen in de Friese identiteit. Dit hebben zij meermaals laten blijken door tijdens onderlinge duels met Nederlandse vlaggen te zwaaien als blijk van afkeer.

Daarnaast bestaat er dankzij de noordelijke liggen van beide clubs enige rivaliteit met FC Groningen.