Cagliari Calcio

Cagliari Calcio, door sommigen ook wel Cagliari FC genoemd, is een club uit Italië die gelegen is op het eiland Sardinië. Op deze pagina vind je informatie over de eerstvolgende wedstrijd van het Cagliari voetbal programma,  de laatste tien Cagliari Calcio uitslagen en natuurlijk de stand van Cagliari Calcio in de competitie Serie A.

Check allereerst welke voetballers zich dit seizoen contractspeler van de Cagliari Calcio selectie mogen noemen. Je ziet per individu zijn huidige leeftijd en het aantal gespeelde wedstrijden. Ook vind je cijfers over doelpunten, assists en het aantal verzamelde gele en rode kaarten.

Liefhebbers van Italiaans voetbal kunnen het Cagliari Calcio shirt vermoedelijk blind beschrijven. Voor eenieder die daar niet in slaagt: Aan de rechterzijde zie je twee afbeeldingen van de actuele shirts, die dit seizoen worden gedragen. Deze zijn bijgaand ook te bestellen.

Wil jij weten met welk zenderpakket je Iive wedstrijden uit de Serie A en de Coppa Italia kunt volgen? Lees dan snel verder, want verderop deze pagina wordt eveneens duidelijk waarom je via Voetbal Vandaag gebruik kunt maken van een heerlijke aanbieding én waar je gratis legale livestreams kunt vinden.

Last but not least is het Cagliari FC nieuws er om jou zo volledig mogelijk te informeren over de actualiteiten rondom de club. Met inhoud vanuit een betting perspectief, hoef je er niet vreemd van op te kijken als er een waardevolle value bet uit komt rollen.

Voorspel de winnaar van het volgende duel binnen het Cagliari programma

Een blik op de aankomende wedstrijd geeft je een heleboel belangrijke informatie. Je weet daarmee welk team de tegenstander is, in welke competitie er wordt gespeeld, de naam van het stadion en natuurlijk de datum en tijd. Om het duel extra spannend te maken, heb je de mogelijkheid om een winnaar aan te klikken.

Gaat Cagliari Calcio er volgens jou met de volle buit vandoor, blijven zij puntloos of eindigt de wedstrijd in een puntendeling? Jouw voorspelling activeert het unieke wisdom of the crowd, dat middels percentages laat zien op welke optie overige bezoekers hun geld zouden inzetten.

Heb je er ooit wel eens over nagedacht om jouw voetbalkennis te benutten met wedden op wedstrijden? Om je een handje te helpen, speurt Voetbal Vandaag bookmakers af in de jacht naar de hoogst uitbetalende quotering. Daaruit kun je concluderen dat er geen enkele betting site bestaat die meer uitkeert bij winst. Maak gebruik van deze uitgelezen kans en plaats je bet.

Vier punten die je uit de laatste tien Cagliari Calcio uitslagen haalt

Zolang er wedstrijden worden gespeeld, zijn er uitslagen te noteren. Uit elk afzonderlijk resultaat kun je vier essentiële statistieken halen die allen bijdragen aan het bepalen van de vorm.

 • Naam van de competitie (Serie A, Coppa Italia, Europa)

 • Club waartegen gespeeld is

 • Het aantal behaald punten in dat duel

 • De hoeveel gescoorde en geïncasseerde doelpunten

Als je op zoek bent naar meer uitslagen uit de huidige of voorgaande speelrondes, dan vind je deze op de Serie A pagina. Daar kun je ook alvast vooruitkijken naar het aankomende programma en de competitiestand.

Voor de snelste Live uitslagen bezoek je vanaf nu alleen Voetbal Vandaag

Als je ditmaal niet in de gelegenheid bent om een wedstrijd van Cagliari Calcio live op tv of via internet te volgen, dan ga je voor de live score naar de homepagina van Voetbal Vandaag. De live uitslagen die hier worden weergegeven, zijn altijd actueel en worden zonder vertraging voorzien van updates.

Daarmee wordt de concurrentie in een klap buitenspel gezet en kun je geïnstalleerde live scorings apps alvast stuk voor stuk gaan deleten. Om nog maar te zwijgen over Teletekst 818, een prehistorisch overblijfsel uit de tijd dat er alleen televisie bestond.

Check individuele statistieken van de Cagliari Calcio selectie

Met een blik op de Cagliari Calcio selectie zie je meteen welke spelers cijfermatig aan een topseizoen bezig zijn. Naast elk teamlid staan vijf kolommen die de volgende vijf statistieken bevatten:

 • De huidige leeftijd

 • Het aantal gespeelde wedstrijden

 • Gemaakte doelpunten

 • Gegeven assists

 • Verzamelde gele en rode kaarten.

Wist jij dat inzetten op een goal, assist 9t kaart van een bepaalde speler verschrikkelijk lekker uitbetaalt? Op de voetbalweddenschappen-pagina vind je uitleg over zogeheten player specials en kom je te weten welke varianten hierop bestaan.

Bekijk en bestel de nieuwe Cagliari Calcio shirts

In de widget aan de rechterzijde vind je twee afbeeldingen van shirts. De een is het Cagliari Calcio shirt dat wordt gedragen in de Sardegna Arena, het stadion van de club. De uitvoering van dit tenue is traditiegetrouw in de clubkleuren rood-blauw.

Het tweede shirt is bestemd voor wedstrijden op vreemde bodem. Beide shirts kun je bestellen voor jezelf, of voor iemand anders.

Serieus clubnieuws vanuit een betting perspectief

De nieuwscategorie is speciaal in het leven geroepen om jullie de kans te bieden zoveel mogelijk informatie over de club te verzamelen. Dit is niet alleen belangrijk voor voetbalwedders, maar ook voor bezoekers die nieuws lezen omdat ze actualiteiten rondom de club willen volgen.

Binnen het overzicht vind je dus geen Voetbalprimeur-achtige content over bijvoorbeeld de verborgen boomknuffel-hobby van de doelman, of nachtelijke escapades tijdens een trainingskamp. Als jij serieuze artikelen wilt lezen, dan is dit de pagina voor jou.

Vijf onuitwisbare clubfeiten over Gli Isolani

 • ⚽ Cagliari FC is de hoofdstad van de Italiaanse regio Sardinië. Tijdens het WK voetbal van 1990 dient Stadio Sant’Elia daar als een van de wedstrijdstadions. Sant’Elia wordt inmiddels verbouwd, Cagliari Calcio werkt haar wedstrijden tijdelijk af in de Sardegna Arena.

 

 • ⚽ Sinds de jaren negentig speelt Cagliari FC in de Serie A, met drie korte verblijven in de Serie B: het seizoen 1997-1998, van 2000-2004 en het seizoen 2015-2016.

 

 • ⚽ Het enige landskampioenschap in de Serie A behaalt Cagliari Calcio in het jaar 1969-1970. De afgelopen jaren eindigen de eilandbewoners in de regel in de onderste regionen van de Serie A.

 

 • ⚽ Een van de beroemdste oud-spelers van Cagliari FC is Luigi Riva, die met Italië het EK van 1968 won en tot op heden topscorer van de Azzurri is. Riva kwam tussen 1963 en 1976 voor Cagliari Calcio uit.

 

 • ⚽ De legendarische middenvelder Gianfranco Zola sluit zijn carrière bij Cagliari Calcio af, nadat hij vele jaren bij Chelsea heeft gespeeld. Als hij tekent, speelt de club in de Serie B. Mede dankzij Zola keren de Sardijnen een jaar later terug naar het hoogste niveau.

Een samenvattende greep uit de geschiedenis in 100 woorden

Cagliari Calcio wordt in 1920 opgericht. Hoogtepunt in de clubgeschiedenis is het landskampioenschap in het seizoen 1969-1970, als beroemdheid Luigi Riva voor de club uitkomt. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Italiaanse voetbal dat een club ten zuiden van Rome de scudetto binnenhaalt.

Sinds 2005 spelen de Isolani (‘Eilandbewoners’) in de Serie A, met uitzondering van 2015-2016, als Cagliari FC in de Serie B uitkomt en meteen kampioen van die divisie wordt. De vele jaren in de hoogste klasse van het Italiaanse voetbal leveren Cagliari Calcio voornamelijk bescheiden eindklasseringen op, met als beste de negende plaats in 2008-2009.

I Rossoblu kent rivaliteit met E.S.F. Torres 1903 en SSD Palermo

Op het eiland Sardinië is een derbytegenstander niet moeilijk te vinden. Met enerzijds Cagliari Calcio en anderzijds SEF Torres Calcio 1903 kent het plukje land in de Middellandse Zee namelijk maar twee clubs.

De Derby delle Isole (de Eilandenderby) is een stuk bekender. In deze sportieve strijd is het beruchte Siciliaanse SSD Palermo de tegenstander.