Cádiz

Cádiz Club de Fútbol is een voetbalclub uit een havenstad in Zuidwest Spanje die zijn thuiswedstrijden speelt in het stadion Estadio Ramón de Carranza. Op deze pagina vind je het programma van Cádiz, de stand op de ranglijst en de eerstvolgende wedstrijd van Cádiz. Zo weet je exact op welke wedstrijden van Cádiz je in kunt zetten.

Je krijgt bij Voetbal Vandaag ook de laatste tien uitslagen van Cádiz te zien. Hiermee kun je zeker je voordeel doen. Alle wedstrijden en uitslagen van Cádiz kun je trouwens live volgen bij Voetbal Vandaag. Natuurlijk is het ook fijn om Cádiz op tv te volgen of via een livestream.

Hier vind je daar alle informatie over en vergeet niet naar een aantal zeer goede aanbiedingen voor nog meer voetbalzenders te kijken. Daarnaast zie je hier de voltallige selectie van Cádiz in een overzichtelijk schema. Door de wedstrijdstatistieken te bekijken, kun je je nog beter voorbereiden op je weddenschap.

Ook lees je bij Voetbal Vandaag al het nieuws over Cádiz vanuit een betting perspectief. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwsfeiten en dit neem je vanzelfsprekend mee naar je weddenschap. Tot slot kun je hier ook nog eens het allernieuwste tenue van Cádiz aanschaffen.

Volg dit seizoen de prestaties van Cadiz in La liga en de Spaanse beker.

Zet in op de volgende wedstrijd van Cádiz

In het programma kun je direct zien wat de volgende wedstrijd van Cádiz is. Je krijgt dan de volgende gegevens:

 • De tegenstander
 • De aanvangstijd
 • Het stadion waar gespeeld wordt
 • De competitie waarin de wedstrijd plaatsvindt

Jij kunt nu voorspellen wat volgens jou de uitslag van de wedstrijd gaat worden. Om je nog eens extra te ondersteunen, kun je ook zien hoe andere voorspellers denken over de uitslag. Als je namelijk op een mogelijk resultaat klikt, zie je in percentages hoe anderen dit inschatten.

Vergis je niet, het is statistisch bewezen dat de voorspelling van de massa (the wisdom of the crowd) vaak dichtbij de werkelijkheid ligt. Gebruik dus deze percentages bij jouw eigen voorspelling. Daarbij komt nog dat Voetbal Vandaag bij iedere bookmaker de odds checkt, dus krijg je hier altijd de beste quotering. Als dat niet lekker binnenlopen wordt…

Bekijk hier de laatste tien uitslagen van Cádiz

Speciaal voor jou heeft Voetbal Vandaag de laatste tien uitslagen van Cádiz op een rijtje gezet. Hier kun je namelijk hele waardevolle informatie uithalen voor je nieuwe weddenschap. Je ziet de volgende punten:

 • Tegen welke club er gespeeld is
 • De competitie waarin de wedstrijd plaatsvond
 • Hoeveel goals er gescoord zijn
 • Hoeveel doelpunten de ploeg tegen heeft gekregen
 • Het aantal punten dat behaald is.

Al deze wedstrijdfeiten kun je analyseren en zijn een hele goede graadmeter voor het resultaat van de volgende wedstrijd van Cádiz. Ga hier dus mee aan de slag, kijk in welke vorm het team verkeert en plaats je inzet.

Volg de wedstrijd van minuut tot minuut met de live score

De uitslagen van de wedstrijden van Cádiz worden direct live in het overzicht vermeld. Maar wist je dat je de wedstrijden van ‘Los Piratas’ hier ook live kunt volgen? Hiervoor ga je naar de live pagina van Voetbal Vandaag: voetbalvandaag.nl/live/.

Op deze pagina wordt van iedere wedstrijd van Cádiz direct de live score bijgewerkt. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je minutenlang op de tussenstand zit te wachten, want bij Voetbal Vandaag krijg je altijd de snelste live score. Zo kun je direct zien welke kant het opgaat met jouw weddenschap.

Gebruik de statistieken van de selectie van Cádiz

Op deze pagina vind je alle spelers die bij ‘The Yellow Submarine’ onder contract staan. Daar is een aantal wedstrijdstatistieken aan toegevoegd. Door deze statistieken goed de bekijken, kun je hier veel informatie uithalen voor je volgende weddenschap.

Bij de selectie van Cádiz zie je per speler de volgende statistieken:

 • Naam en leeftijd van de speler
 • Aantal gescoorde goals
 • Aantal gegeven assists
 • Aantal gespeelde wedstrijden
 • Ontvangen gele en rode kaarten

Met de informatie kun je veel doen. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op de exacte doelpuntenmaker. Wist je trouwens dat deze zogenaamde ‘player specials’ een heleboel geld op kunnen leveren? Kijk ook eens op de voetbalweddenschappen pagina om hierover nog meer informatie te lezen.

Het is ook handig om te weten welke spelers er geblesseerd of geschorst zijn. De trainer zal deze spelers uiteraard niet opstellen in het team voor de volgende wedstrijd, dus hoef jij hier ook geen rekening mee te houden. Mochten er transfers binnen de club plaatsvinden dan zullen deze vanzelfsprekend worden bijgewerkt in het schema van de selectie van Cádiz.

Koop het nieuwste tenue van Cádiz

De thuiswedstrijden in het Estadio Ramón de Carranza speelt Cádiz in het kenmerkende gele shirt met blauwe broek. Het uittenue van Cádiz is juist helemaal blauw met een gele broek. Wil jij ook een shirt van The Yellow Submarine dan kun je deze hier eenvoudig bestellen.

Klik in de widget op de knop ‘bestel nu’ en je wordt automatisch doorverwezen naar de fanshop od een ander officieel verkooppunt van de club. Hier schaf jij dan het nagelnieuwe originele tenue van Cádiz aan. Natuurlijk is het ook leuk om een tenue voor iemand anders te bestellen en cadeau te doen.

Volg alle wedstrijden van Cádiz op tv of via een livestream

Als liefhebber van Spaans voetbal wil je de wedstrijden in La Liga natuurlijk graag rechtstreeks op tv bekijken. Dit kan als je de beschikking over het zenderpakket Ziggo Sport hebt. Ga hiervoor naar de website ‘voetbal op tv’, want deze geeft hierover alle benodigde informatie. Je hoeft alleen maar je eigen tv- aanbieder en te klikken en de rest wijst zich vanzelf.

Als je naar deze site gaat dan zie je ook de banner van Voetbal Vandaag. Hierop klikken, betekent dat je gebruik kunt maken van fantastische aanbiedingen, waarmee je nog meer voetbalzenders aan je totaal toevoegt.

Natuurlijk is het ook erg handig om de wedstrijden in La Liga te volgen via een livestream. Voetbal Vandaag heeft al voor je uitgezocht welke bookmakers een livestream van Cádiz aanbieden. Het voordeel hiervan is dat een dergelijke livestream geen kosten met zich meebrengt. Je hoeft alleen maar een account aan te maken.

Lees hier het nieuws over Cádiz vanuit betting perspectief

Als je gaat inzetten op een wedstrijd is het verstandig om zoveel mogelijk informatie over het team te verzamelen. Het zou bijvoorbeeld dom zijn om in te inzetten op de exacte doelpuntenmaker, terwijl blijkt dat deze geblesseerd is. Dit soort blunders kun je voorkomen door op deze pagina het nieuws over de club te lezen.

Voetbal Vandaag brengt alleen het nieuws dat interessant is voor jouw weddenschap. Je leest hier dus niet dat er een nieuw assortiment is in de fanshop. Dit is op zich prima informatie, maar voor het winnen van een weddenschap totaal oninteressant.

Vijf voetbalfeiten over Los Piratas

 • ⚽ De hoogste behaalde positie ooit van Los Piratas is de twaalfde plek in de Primera Division.

 

 • ⚽ Cádiz heeft tot nu toe nog niet heel veel grote prijzen gewonnen. De beste prestatie is twee keer het kampioenschap van de Secunda Division A (het tweede niveau in Spanje).

 

 • ⚽ De Spanjaard Álvaro Giménez komt in 2021 over van de Engelse club Birmingham voor 2,7 miljoen euro. De spits is de duurste aankoop ooit.

 

 • ⚽ Aanvaller Manuel Vallejo verhuist in 2019 naar Valencia CF. Deze club betaalt 5,5 miljoen euro voor de spits. Tot nu toe is dit de grootse uitgaande transfer van de club.

 

 • ⚽ Het bereiken van de halve finale van de Copa del Rey in 1990 is het best behaalde resultaat in dit toernooi.

De geschiedenis in het kort

In 1910 wordt Cádiz opgericht onder de naam Mirandilla FC. Pas in 1935 wordt deze naam veranderd in de huidige naam. Tot aan de jaren tachtig speelt de club voornamelijk op het tweede en derde niveau van het Spaanse voetbal.

In de jaren tachtig beleeft de club een zeer succesvolle periode, waarbij deze in totaal elf jaar op het hoogste niveau speelt. Door de goede prestaties krijgt de ploeg de bijnaam “The Yellow Submarine”, een verwijzing naar het gele shirt. In 1993 degradeert het team uit de Primera Division.

In 2005 keert de club nog voor een seizoen terug op het hoogste niveau, maar de meeste seizoenen speelt de club op het tweede en derde niveau van Spanje. In 2021 lukt het opnieuw om promotie af te dwingen naar La Liga. De verwachting is dat er, net als alle voorgaande seizoen op het hoogste niveau, tegen degradatie gevochten zal moeten worden.

De rivaliteit met Xerez CD

De grootste rivaal van Cádiz is Xerez CD dat uit de nabijgelegen stad Jerez de la Frontera komt. De beide ploegen treffen elkaar voornamelijk op het tweede en derde niveau van Spanje. Allebei spelen ze namelijk vele seizoenen in deze competities.

De rivaliteit tussen beide verenigingen is zo groot dat de wedstrijden een hoog risicogehalte hebben, waarbij de inzet van veel politie gewenst is. Een historisch duel tussen deze twee teams vindt plaats in 2005 als Cádiz promotie naar La Liga haalt uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Xerez CD.