CA Osasuna

Osasuna is een Spaanse voetbalclub afkomstig uit Pamplona. Zijn thuiswedstrijden speelt de club in het Estadio El Sadar. Op deze website lees je binnen het programma van Osasuna, de volgende wedstrijd van Osasuna en de stand in La Liga. Hiermee heb je direct al waardevolle gegevens te pakken voor jouw volgende weddenschap.

Ook zie je hier de laatste tien uitslagen van de wedstrijden van Osasuna. Hieruit kun je veel interessante informatie halen, evenals uit het nieuws over Osasuna dat je hier ook leest. Zo zie je dat je altijd goed beslagen ten ijs komt als je deze website goed doorleest en gebruikt.

De uitslagen van Osasuna worden live bijgewerkt, want natuurlijk wil jij je weddenschap helemaal up to date houden. Daarom wordt hier ook de live score van Osasuna uiterst precies voor je bijgehouden. Nog leuker is het om Osasuna op tv te bekijken of via een livestream te volgen.

Op deze pagina vind je alle informatie over een zenderpakket of een livestream van Osasuna. Daarnaast krijg je alle wedstrijdstatistieken van de selectie van Osasuna te zien. Zo kun je nog beter je inzet van de volgende weddenschap bepalen. Zet bijvoorbeeld eens in op de exacte doelpuntenmaker of de gever van een assist.

De volgende wedstrijd van Osasuna vind je hier

Het speelprogramma van La Liga vind je op deze website en uiteraard staat daar de volgende wedstrijd van Osasuna ook bij. Hierover lees je de volgende gegevens:

 • Datum en tijd van de wedstrijd
 • Plaats waar gespeeld wordt
 • In welke competitie de wedstrijd plaatsvindt
 • De tegenstander

Met deze gegevens kun jij een voorspelling doen over de uitslag. Om je te helpen, geeft Voetbal Vandaag de voorspellingen van alle voetbalwedders die deze pagina bezoeken. Als je op een mogelijk resultaat klikt, zie je in een pop up scherm hoe anderen hierover denken.

Het blijkt namelijk dat deze zogenaamde ‘Wisdom of the crowd’ een hele goede raadgever kan zijn. Vaak ligt de ‘wijsheid van de menigte’ erg dichtbij de werkelijkheid. Gebruik deze dus ook voor jouw weddenschap. Daarna hoef je alleen nog maar het bedrag van je inzet bepalen.

Voetbal Vandaag heeft voor jou al uitgezocht welke bookmakers de beste odds aanbieden. Zo weet je zeker dat je voor jouw inzet het meest opbrengt van allemaal. Ga dus voor deze uitgelezen kans en zet vandaag nog in.

Gebruik de laatste tien uitslagen en win

In een overzichtelijk schema lees je op deze pagina de laatste tien uitslagen van Osasuna. Het is heel gemakkelijk om hier een aantal belangrijke punten te halen, zoals:

 • In welke competitie er gespeeld is (Spaanse Beker, La Liga, Europees)
 • De kracht van de tegenstander (sterk, zwak, gemiddeld)
 • Hoeveel doelpunten er gescoord zijn
 • Het aantal tegengoals
 • Hoeveelheid punten die behaald is

Met behulp van deze gegevens kun je nu zelf uitpluizen in welke vorm het team verkeert. Als je eenmaal je conclusie getrokken hebt, neem je dit natuurlijk mee naar je inzet. Als je nog meer uitslagen wilt bekijken, ga dan naar de pagina van La Liga.

De live score van Osasuna is hier altijd actueel

Niemand houdt ervan om lang te moeten wachten op het doorgeven van een tussenstand. Helaas is het op veel voetbalwebsites wel het geval. Dat geeft bij voetbalwedders veel frustraties, want je wilt je weddenschap natuurlijk zo goed mogelijk kunnen volgen.

Bij Voetbal Vandaag is de live score gelukkig altijd op tijd. Alle gebeurtenissen in het Estadio El Sadar of in een ander stadion worden hier zonder vertraging doorgegeven. Zo kun jij zonder overbodige spanning de wedstrijd volgen.

Je kunt de wedstrijden in La Liga altijd volgen via de pagina: voetbalvandaag.nl/live. Ook worden de uitslagen van Osasuna direct live bijgewerkt. Zo heb jij altijd een weddenschap met de actuele gegevens.

Gebruik de individuele statistieken van de selectie voor je inzet.

Op deze pagina vind je de voltallige selectie van de spelers die bij Osasuna onder contract staan. Mochten er transfers plaatsvinden dan wordt deze natuurlijk zo snel mogelijk bijgewerkt. Daarbij is er een aantal belangrijke wedstrijdstatistieken per speler te lezen, zoals:

 • Leeftijd
 • Gescoorde goals
 • Gegeven assists
 • Ontvangen gele en rode kaarten
 • Aantal gespeelde wedstrijden

Ook wordt hier aangegeven welke spelers er geschorst of geblesseerd zijn. Uiteraard zal de trainer deze spelers niet opstellen in het team en jij hoeft er dus ook geen rekening mee te houden voor je weddenschap.

Het kan erg interessant zijn om behalve op het resultaat van de wedstrijd ook eens in te zetten op de exacte doelpuntenmaker of de gever van een assist. Dit levert namelijk een hele leuke winst op bij een goede voorspelling.
H3 Bestel via de widget het nagelnieuwe shirt van Osasuna
Het shirt van Osasuna is helemaal rood, vandaar dat de club de bijnaam ‘Rojillos’ (de Roden) heeft. Uiteraard heeft de club ook een uitshirt en nog een derde tenue.

Als liefhebber van Spaans voetbal is het natuurlijk een must om in het tenue van Osasuna rond te lopen. Deze kun je gemakkelijk bestellen via Voetbal Vandaag door in de widget op ‘bestel nu’ te klikken. Nu kom je automatisch op een website van een officieel verkooppunt van de club, waar je het tenue van je keuze kunt aanschaffen.

Volg alle matches van Osasuna op tv of via een livestream

Als voetbalwedder is de kans groot dat je wedstrijden rechtstreeks op tv wilt volgen. Je hebt hiervoor het zenderpakket van Ziggo Sport nodig. Hoe je aan dit pakket komt, lees je uitgebreid terug op de website ‘voetbal op tv’.

Op deze site zoek je je eigen tv-aanbieder op en vervolgens wijst de rest zich vanzelf. Je kunt dan ook direct op de banner van Voetbal Vandaag klikken, want voor de snelle beslissers is er een zeer interessante aanbieding. Zo geniet jij straks voor een luttel bedrag van de mooiste wedstrijden.

Er is nog een andere mogelijkheid om de wedstrijden in La Liga live te kijken, namelijk via een livestream. Rechts op deze pagina zie je een aantal links naar de bookmakers die een livestream van Osasuna aanbieden. Hiervoor betaal je helemaal niets. Een account aanmaken is voldoende.

Het allerlaatste clubnieuws gebruik jij voor je weddenschap

De voetbalwereld is altijd in beweging en iedere dag komen er dan ook nieuwsberichten voorbij. Dat is heel handig voor jou als voetbalwedder, want hiermee kun je echt je voordeel doen. Veel actualiteiten zijn namelijk rechtstreeks van invloed op het komende duel van Osasuna.

Daarom brengt Voetbal Vandaag uitsluitend het nieuws over Osasuna dat interessant is voor een weddenschap. Je leest hier bijvoorbeeld wel dat de selectie helemaal compleet is voor de volgende wedstrijd. Dat is info waar jij iets mee kunt.

Vijf voetbalfeiten over de Rojillos

 • ⚽Osasuna werkt al jaren met een van de laagste begrotingen in de Primera Division. Toch lukt het de club meestal om op het hoogste niveau te blijven spelen.

 • ⚽De grootste prestatie van de club tot nu toe is het bereiken van de bekerfinale in 2005. Er wordt met 2-1 verloren van Real Betis.

 • ⚽Osasuna speelt tot nu toe vier keer in de UEFA Cup (nu Europa League) en een keer in de Champions League. De beste prestatie is het bereiken van de halve finale van de UEFA Cup in 2007.

 • ⚽De duurste speler die de club ooit koopt, is Ante Budimir. In 2021 wordt deze spits voor acht miljoen euro overgenomen van Mallorca.

 • ⚽Raúl García vertrekt in 2007 naar Atlético Madrid dat dertien miljoen euro voor deze aanvaller overheeft. Nog altijd de recordverkoop van de Rojillos.

De geschiedenis in een kort overzicht

Osasuna wordt opgericht in 1920. De naam betekent in het Baskisch gezondheid of kracht. In 1934 promoveert de ploeg voor het eerst naar de Primera Division. Na een verblijf van slechts een seizoen speelt de club in 1954 opnieuw op het hoogste niveau.

Een zeer succesvolle periode kent de club tussen 1981 en 1994 als het onafgebroken in La Liga speelt. De club speelt in 1985 voor het eerst Europees voetbal na een zesde klassering in de competitie. In 1991 eindigen de Rojillos als vierde in de Primera Division: de beste klassering ooit.

In 1994 degradeert Osasuna naar de Tweede Divisie, maar in 2000 is er een terugkeer op het hoogste niveau. Na 2007 gaat het een stuk minder met de club. Toeschouwers blijven weg en er volgt degradatie. Sinds 2020 is de ploeg weer present in La Liga.

De rivaliteit met Real Zaragoza

Osasuna komt uit Pamplona de hoofdstad van de regio Navarra. Deze regio grenst aan de provincie Aragon waar Zaragoza de hoofdstad van is. De rivaliteit met Real Zaragoza ontstaat in de jaren tachtig als ze elkaar regelmatig treffen in de competitie. De wedstrijden tussen deze clubs zijn vaak zwaar beladen, ook door de politieke tegenstellingen van beide steden.

Andere rivalen van Osasuna zijn de Baskische clubs Athletic Bilbao, Real Sociedad en Alavés. Ondanks dat Pamplona officieel niet tot het Baskenland behoort, heeft de club wel een Baskische naam en ligt het er vlakbij. Dit brengt ook de nodige rivaliteit met zich mee, al is deze niet zo sterk als met Zaragoza.