Brighton & Hove Albion FC

Op deze pagina vind je omvangrijke informatie over de Engelse voetbalclub Brighton Hove & Albion, door Britten vaak afgekort als Brighton FC.

Het eerste dat wordt getoond, is de volgende wedstrijd binnen het Brighton & Hove Albion programma. Geef je voorspelling in door te kiezen voor een overwinning van de thuis- of uitploeg, of ga voor een gelijkspel.

Om te weten te komen hoe het team recent presteert, scroll je door naar de Brighton Hove & Albion uitslagen. Je ziet de laatste tien eindstanden uit alle competities. Daaropvolgend zie je de ranglijst van de Premier League, waarbij de plek Brighton Hove & Albion in de stand is omlijnd.

Op deze pagina vind je ook specifieke data zoals gemaakte doelpunten, gegeven assists en ontvangen gele en rode kaarten van de Brighton Hove & Albion selectie. Daaraan kun je afleiden welke spelers van Brighton and Hove dit seizoen prima presteren.

Een team is incompleet zonder tenues en daarom zie je de shirts van Brighton Hove Albion terug in een widget. Wat eveneens in een venster te vinden is, zijn nieuwsberichten over de Engelse club vanuit betting perspectief.

Als je helemaal voetbalgek bent, kun je niet zonder een Brighton and Hove Albion livestream. Lees snel verder om erachter te komen hoe je vanaf vandaag alle wedstrijden uit Engeland en andere competities in Europa gratis en voor niets kunt kijken.

Voorspel de uitkomst van Brighton Hove en pak die knaken

Je kunt zien in welke competitie de eerstvolgende wedstrijd van Brighton & Hove Albion FC wordt gespeeld en wie de tegenstander is. Bovendien weet je de speeldatum en het tijdstip van aftrappen. Heb jij een vermoeden welk team er als winnaar uit de strijd komt, geef dan je voorspelling in.

Wanneer je een winnende club of een gelijkspel aanklikt, krijg je te zien of overige bezoekers zich achter jouw voorspelling scharen aan de hand van percentages. Dit wordt wisdom of the crowd genoemd, oftewel de kennis van de massa. Dit is bijzonder waardevolle informatie om te gebruiken bij het plaatsen van weddenschappen op het Brighton & Hove Albion programma in de Premier League.

Je kunt besluiten om geld te verdienen aan deze wedstrijd. Voor de maximale uitbetaling heb je in ieder geval de hoogste odd nodig en daar helpt Voetbal Vandaag je mee. Dankzij het vergelijken van quoteringen bij alle bookmakers, wordt de hoogste odd in jouw scherm weergegeven.

De laatste stap naar een lekkere winst, is het kiezen van je inzet en het daadwerkelijk plaatsen van de weddenschap.

Analyseer de laatste tien Brighton & Hove Albion uitslagen

De laatste tien uitslagen van Brighton Hove & Albion zie je in het schema. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de Premier League, FA Cup, of andere toernooien zoals de EFL Cup . De wedstrijden staan gesorteerd op datum van oud naar meest recent.

Als je dieper wil ingaan op uitslagen, dan klik je op een Brighton FC score. Er volgt een link naar de wedstrijdpagina, waar allerlei statistieken te zien zijn. Hierbij kun je denken aan doelpuntenmakers, namen van spelers die een kaart hebben gekregen en de hoeveelheid corners. Uniek hierbij is dat je ook data ziet welke is berekend over de duur van het gehele seizoen.

Brighton & Hove Albion Livescore op Voetbal Vandaag

Op de homepage van Voetbal Vandaag vind je alle live uitslagen van wedstrijden waarbij het beginsignaal reeds heeft geklonken. Uitslagen worden live van een update voorzien als er een doelpunt valt en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Teletekst 818, krijg je niet te maken met vertraging. Dat betekent altijd de juiste Brighton & Hove Albion stand, waar je ook bent en wanneer je ook kijkt.

Een gedetailleerd overzicht van de Brighton & Hove Albion selectie

Als je wil weten welke Brighton & Hove Albion spelers er momenteel onder contract staan bij The Seagulls, dan vind je dit eenvoudig terug in het overzicht met hun namen. Bijgaand zie je naast elke speler een rij met cijfers staan, die je kunt gebruiken ter kennisgeving of voor het completeren van je analyse. Van links naar rechts worden de volgende statistieken weergegeven:

  • De huidige leeftijd van de speler
  • Het aantal in actie gekomen duels
  • De hoeveelheid gescoorde goals
  • Het aantal succesvolle voorzetten
  • De verzameling gele en rode kaarten

Naar aanleiding van deze data kun je besluiten tot het plaatsen van een weddenschap op bijvoorbeeld een doelpunt van een bepaalde speler in de volgende wedstrijd. Er bestaan echter veel meer mogelijkheden. Wil jij weten welke verschillende bets er allemaal zijn en wat de betekenissen hiervan zijn? Ga dan naar de voetbalweddenschappen pagina en wordt een professional.

Weet meteen in welke shirts de Premier League ploeg voetbalt

De widget met daarin shirts, toont twee afbeeldingen van het thuis- en uitshirt van Brighton & Hove Albion FC. Het tenue dat wordt gedragen in het Falmer Stadium, is te herkennen aan de clubkleuren blauw-wit. Op vreemde bodem vertegenwoordigen de spelers de club in afwijkende kleuren.

Zou jij graag een Brighton & Hove Albion FC shirt aan je collectie willen toevoegen, dan kun je een bestelling plaatsen.

Verzeker jezelf van live topvoetbal met een exclusieve aanbieding

Voetbal uit Engeland is wereldwijd populair en verreweg het meest bekeken. Dankzij Voetbal Vandaag kun jij nu ook alle wedstrijden uit de beste competities en toernooien van Europa live bekijken. Het optionele zenderpakket Ziggo Sport Totaal heeft het namelijk allemaal en is tijdelijk extra voordelig te verkrijgen.

Daarvoor ga je naar de voetbal op tv pagina. Hier vind je een overzicht van alle Nederlandse tv providers die dit pakket en andere bundels aanbieden. Je selecteert jouw leverancier van televisie en leest de bijbehorende informatie. Om vandaag nog topvoetbal naar je televisietoestel te halen, klik je op de banner van Voetbal Vandaag en volg je de aangegeven stappen.

Brighton FC live via een stream kijken is mogelijk via bookmakers. Je ziet aan de rechterzijde meteen betting sites staan welke een uitzending verzorgen. Voor meer bookies met gratis streams ga je naar de livestream pagina. De enige tegenprestatie die van je wordt verwacht, is het aanmaken van een account. Ook dit is geheel kosteloos en binnen een mum van tijd gebeurd.

Volg het clubnieuws op de voet voor de laatste betting statistieken

Binnen het nieuwsoverzicht vind je artikelen die specifiek zijn gericht op voetbalwedden. De informatie die deze content bevat, kun je dus perfect gebruiken als hulpmiddel voor het samenstellen van weddenschappen. De inhoud kan gaan over statistieken die betrekking hebben op een bepaalde speler, maar ook over prestaties van het gehele team. Open meteen een artikel om uit te vinden welke voordelen jij hieruit kunt halen.

Vijf interessante weetjes over The Seagulls

  • ⚽ In meer dan 120 jaar voetbal weet de club tot nu toe slechts een prijs te pakken. In het seizoen 1910/1911 wordt de Community Shield, de Engelse supercup, toegevoegd.

 

  • ⚽ De hoogste overwinning die ooit wordt geboekt, is een 8-1 zege op Northwich Victoria in de eerste ronde van de Engelse FA Cup. In de Championship is een 6-1 winstpartij op Blackpool FC het beste resultaat.

 

  • ⚽ Huddersfield Town FC trakteert Brighton & Hove Albion FC op 18 augustus 2009 op een recordnederlaag van 7-1.

 

  • ⚽ Sinds 2007 zit de club in een stijgende lijn. Na promotie vanuit de League One, wordt de Premier League bereikt per het seizoen 2017/2018. De afwezigheid op het hoogste niveau heeft 34 jaar geduurd.

 

  • ⚽ Sinds die promotie zijn er natuurlijk gelden vrijgekomen. In 2019 wordt er meer dan 70 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe spelers.

Een korte samenvatting over de Brighton & Hove Albion FC geschiedenis

Tot aan 1998 geloofde iedereen dat de club in het jaar 1900 is opgericht, terwijl op dat moment Brighton and Hove Rangers het levenslicht zag. Een misvatting die dus bijna 100 jaar onaangetast blijft. De daadwerkelijke oprichtingsdatum van Brighton & Hove Albion FC is 24 juni 1901.

In tegenstelling tot veel andere clubs in Engeland, speelt de ploeg sinds haar bestaan in maar liefst vier verschillende stadions. Van 1902 tot aan 1997 is Goldstone Ground in East Sussex de thuishaven. Van 1997 tot 1999 wijkt men uit naar het stadion van Gillingham FC en tussen 1999 en 2011 wordt gespeeld in het Withdean Stadium. In dat laatste jaar is de bouw van het nieuwe Falmer Stadion, tegenwoordig American Express Community Stadium genoemd, voltooid.

De A23 Derby met Crystal Palace FC is altijd beladen

Wedstrijden tussen Brighton & Hove Albion en Crystal Palace FC gaan door het leven als de A23 Derby, naar de snelweg die de twee steden met elkaar verbindt. Het eerste treffen tussen beide ploegen dateert van 1920 en sindsdien zijn er veel beladen potjes tegen elkaar afgewerkt.