Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach is een van de roemruchtste clubs van Duitsland. Je kunt hier het programma en de stand op de ranglijst vinden van Borussia Mönchengladbach. Klik je op de volgende wedstrijd van Borussia Mönchengladbach dan kun je direct zien hoe anderen denken over de uitslag.

De vorm waarin het team verkeert, kun je hier afleiden uit de laatste tien uitslagen van Borussia Mönchengladbach. Deze uitslagen kun je altijd live volgen, zodat je precies weet hoe het met je weddenschap gaat. Wil je nog meer statistieken weten? Kijk dan bij de selectie van Borussia Mönchengladbach. 

Hier vind je behalve de spelersnamen ook de doelpuntenmakers, gevers van assists en de kaartenpakkers. Al deze info helpt je om je weddenschap supergoed voor te bereiden. Zo vergroot je je winstkans vele malen. 

Als liefhebber van Duits voetbal wil je Borussia Mönchengladbach natuurlijk op tv zien. Hier vind je het juiste zenderpakket.  Een goede livestream van Borussia Mönchengladbach kun je hier eveneens vinden. Je kunt hier ook het nieuwste tenue van Borussia Mönchengladbach aanschaffen. 

Daarnaast lees je hier ook het laatste nieuws over Borussia Mönchengladbach dat speciaal gericht is op het inzetten op wedstrijden. Pak dus die kans, gebruik de informatie en ga alleen voor de winst. 

Zet in op de volgende wedstrijd van Borussia Mönchengladbach

Op deze website kun je zien tegen welke tegenstander Borussia Mönchengladbach de volgende wedstrijd in de Bundesliga of DFB Pokal speelt. In een oogopslag zie je hoe laat, waar en in welke competitie er gespeeld wordt. Aan jou is het nu om in te vullen of het team de volgende wedstrijd ook gaat winnen. 

Vanzelfsprekend kun je ook kiezen voor een gelijkspel of een nederlaag. Als je op een optie klikt, kun je direct zien hoe andere voetballiefhebbers hierover denken. Het blijkt dat ‘de mening van de massa’, vaak heel dicht bij de werkelijkheid ligt, dus benut deze kennis.

Daarnaast kun je ook zien welke quotering bij jouw voorspelling hoort. Voetbal Vandaag selecteert voor jou altijd de beste quotering bij alle bookmakers, zodat je altijd kans maakt op de hoogste winst.

De uitslagen van Borussia Mönchengladbach

Bij de volgende wedstrijd zie je de vijf laatste uitslagen van Borussia Mönchengladbach, maar je ziet op deze pagina het uitslagen overzicht van de laatste tien wedstrijden. Hierdoor heb je een nog grotere mogelijkheid om te analyseren hoe de club de laatste tijd presteert.

Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de actuele vorm waarin de club verkeert. Het kan namelijk best zijn dat ‘de veulens’ ineens een stijgende lijn te pakken hebben, of juist een dalende.

De live scores van Borussia Mönchengladbach zijn altijd up to date

Trage updates van live scores is iets wat je niet wilt als voetballiefhebber. Je wilt juist altijd op de hoogte zijn van de laatste tussenstanden, zodat je de wedstrijden perfect kunt volgen. Wees gerust, want bij Voetbal Vandaag zijn de live scores van Borussia Mönchengladbach altijd op tijd.

Je kunt de tussenstanden van de wedstrijden van Borussia Mönchengladbach eenvoudig en snel volgen via de live pagina. De ontwikkelingen in het Borussia Park of in een uitwedstrijd worden direct doorgegeven. Zo hoef jij nooit af te wachten hoe het met je weddenschap gaat, maar weet je direct of je op winst staat (of niet).

Zodra er een wedstrijd gespeeld is, worden ook live de uitslagen van Borussia Mönchengladbach bijgewerkt.

Maak gebruik van de selectiestatistieken bij je inzet

Voetbal Vandaag houdt voor jou van de hele selectie van Borussia Mönchengladbach de statistieken bij. Dit houdt onder meer in dat je precies in een schema kunt zien welke spelers er gescoord hebben en wie een assist gegeven heeft. Deze info kun je gebruiken als je gaat inzetten op de exacte doelpuntenmaker. 

Ook zie je het aantal gele en rode kaarten evenals de schorsingen en blessures in de selectie. Zo weet je dus ook welke spelers in ieder geval niet voor het team uit kunnen komen en de trainer dus niet op zal kunnen stellen. Daarnaast houden worden inkomende en uitgaande transfers voor je bijgehouden. Mocht de selectie van Borussia Mönchengladbach wijzigen dan kun je dat hier zien.

Bestel het nieuwste tenue via een officieel verkoopkanaal

Net als alle andere clubs komt Borussia Mönchengladbach ieder seizoen met een nieuw tenue. Wil jij dat nieuwe shirt ook graag hebben dan kun je die hier bestellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het nieuwste uitshirt van Borussia Mönchengladbach aan te schaffen.

Het enige wat je moet doen is via de widget naar de tenues gaan. Via de optie ‘Bestel Nu’ word je doorverwezen naar de fanshop of naar een officieel verkooppunt. Hier kun je vervolgens het shirt aanschaffen naar eigen keuze en draag jij in het vervolg exact hetzelfde tenue als de mannen van Borussia Mönchengladbach. 

Volg Borussia Mönchengladbach op tv of via de livestream

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je niet alle wedstrijden van Borussia Mönchengladbach in het Borussia Park kunt zien. Als liefhebber van Duits voetbal wil je deze club natuurlijk volgen op tv of via een livestream. Wil je Borussia Mönchengladbach  op tv volgen dan heb je het zenderpakket ESPN International nodig. 

Op de pagina Voetbal op TV kun je zien hoe je dit pakket kan bestellen. Zoek hier jouw tv- aanbieder en check je mogelijkheden. Er zijn trouwens nog veel meer interessante aanbiedingen voor nog meer voetbalzenders. Het is ook mogelijk om de wedstrijden van Borussia Mönchengladbach via een livestream te kijken. Bij Voetbal Vandaag vind je de legale livestreams van de bookmakers. Volg de wedstrijd en kijk hoe je weddenschap gaat. 

Blijf op de hoogte van het allerlaatste clubnieuws

Bij Voetbal Vandaag blijf je altijd op de hoogte van het meest actuele clubnieuws.  Niet ieder wissewasje wordt hier getoond, maar nieuws waar je echt iets aan hebt als het gaat om het winnen van een weddenschap. 

Vanzelfsprekend wil jij winnen en dat kan gemakkelijker als je op de hoogte bent van wat er speelt bij Borussia Mönchengladbach.

Hier lees je het nieuws van Borussia Mönchengladbach dat gerelateerd is aan statistieken. Door zoveel mogelijk van deze informatie te verzamelen kan dit je weer helpen bij je inzet. Klik alvast eens op de nieuwsberichten om te zien of je daar nu al je voordeel mee kunt doen.

Vijf interessante weetjes over ‘Die Fohlen’

  • ⚽ De duurste aankoop van Borussia Mönchengladbach is de Franse spits Alassane Plea. Hij wordt in 2019 voor 23 miljoen euro gekocht van OSG Nice.
  • ⚽ De laatste grote prijs die Borussia Mönchengladbach behaalt, is het kampioenschap van de Tweede Bundesliga in 2009. De andere grote prijzen winnen “Die Fohlen” allemaal in de zeventiger jaren.
  • ⚽ Vanaf 2013 weet Borussia Mönchengladbach zich vier keer te plaatsen voor deelname aan de Champions League.
  • ⚽ De hoogste transfersom die Borussia Mönchengladbach voor een speler ontvangt, is 45 miljoen euro. Dit bedrag legt Arsenal FC in 2017 op tafel voor de Zwitserse middenvelder Granit Xhaka.
  • ⚽ In februari 2021 maakt de succesvolle coach Marco Rose bekent dat hij overstapt naar Borussia Dortmund. Als vervanger legt Borussia Mönchengladbach Adri Hütter van Eintracht Frankfurt vast. Gladbach betaalt 7,5 miljoen euro als afkoopsom, een recordbedrag voor een trainer.

Een beknopte historie van één van populairste clubs van Duitsland

Borussia Mönchengladbach wordt in 1900 opgericht als ‘Fussballklub Borussia 1900’. Al vanaf 1914 speelt de club in stadion ‘De Böckelberg’ waar maar liefst tot 2004 gespeeld wordt. Tot aan de oprichting van de Bundesliga speelt de club in allerlei regionale competities zonder echt grote successen te behalen.

In de jaren zeventig bouwt coach Hennes Weisweiler aan zeer succesvol en jong team met spelers als Günther Netzer, Berti Vogts en Jupp Heynkes. Door de jeugdigheid van de spelers en de energieke speelstijl wordt de ploeg “Die Fohlen” (de veulens) genoemd. Borussia Mönchengladbach wordt in acht seizoenen vijf keer landskampioen. Daarnaast weet het team twee keer de UEFA Cup (nu Europa League) te winnen.

In 2007 degradeert de Borussia Mönchengladbach naar de Tweede Bundesliga. Het seizoen erop volgt direct promotie, maar de resultaten blijven mager. In 2011 weet trainer Lucien Favre degradatie te voorkomen en brengt de ploeg terug naar de subtop van de Bundesliga. 

De grote rivaal FC Köln

De rivaliteit tussen Borussia Mönchengladbach en FC Köln komt vooral voort uit de geografische ligging. Beide clubs komen uit het Rheinland en beide plaatsen liggen ook aan de Rijn. Daarom wordt er ook wel gesproken van de Rijn- derby tussen de veulens en de geiten.

De bijnaam van FC Köln is namelijk “Die Geisbocken” (de geiten), vandaar de confrontatie tussen beide diersoorten. De rivaliteit tussen beide clubs komt in 2020 goed tot uiting in een spelshow van de tv- zender ARD. Een kandidaat (en Gladbachsupporter) kan vijfhonderd euro winnen door de vraag te beantwoorden welke club er in 2019 gedegradeerd is uit de Bundesliga.

De betreffende club is FC Köln, maar de kandidaat weigert deze naam te noemen, alhoewel hij het antwoord wel weet. Zo gaat de vijfhonderd euro aan hem voorbij, maar een sponsor van de club beloont zijn standvastig gedrag met een waardebon van vijfhonderd euro en een shirt van ‘Die Fohlen’.