Bologna FC 1909

Bologna FC 1909 is een Italiaanse voetbalclub die speelt in het Stadio Renato Dall’Ara. Op deze pagina vind jij de volgende wedstrijd in het Bologna FC programma, de laatste tien uitslagen van de club en de stand van Bologna FC in de Serie A.

De spelers vertegenwoordigen feitelijk het kapitaal van de club. Met specifieke betting statistieken van de Bologna FC selectie zoals gescoorde doelpunten en ontvangen kaarten, zie je meteen welke cijfers de spelers kunnen overleggen.

Het Bologna FC shirt is bekend in heel Italië, vanwege de klassieke rood-blauwe clubkleuren. Op deze pagina jij in welke shirts de club dit seizoen speelt en kun je jouw exemplaar direct in huis halen.

Wist jij dat je via Voetbal Vandaag gebruik kunt maken van een exclusieve aanbieding op rechtstreeks topvoetbal uit de beste competities? Daarmee kijk je alle wedstrijden van FC Bologna live op televisie en ben je niet langer afhankelijk van een zenderbaas. Verderop deze pagina lees je bovendien alles over gratis livestreams.

Met het laatste nieuws over FC Bologna vanuit betting perspectief, ben jij op de hoogte van alle belangrijke informatie rondom de club. Statistieken en cijfers kun je natuurlijk extreem goed gebruiken tijdens het analyseren van het team. Jouw aankomende weddenschappen zijn daarmee een stuk beter voorbereid dan wanneer je het nieuws zou missen.

Hoe je geld wint met het programma van Bologna FC

Het jaarlijkse programma van Bologna FC bevat wedstrijden uit de Serie A en de Coppa Italia. Bij de volgende wedstrijd staat aangegeven in welke competitie, in welk stadion, op welke datum en op welk tijdstip er wordt gespeeld. Bovendien kun je jouw stem laten meetellen door een voorspelling in te geven.

Je klikt op een overwinning voor FC Bologna, of kiest een van de andere twee opties. Daarmee klap je het venster open, waar percentages worden weergegeven onder de drie mogelijke uitkomsten. Dit wordt wisdom of the crowd genoemd, ofwel de kennis van de massa. Deze unieke tool verzamelt alle voorspellingen van bezoekers en laat met percentages zien hoeveel procent een bepaald resultaat verwacht.

Met deze kennis heb je een mooie troef achter de hand, om jouw voorspelling om te zetten in een winstgevende weddenschap. Voetbal Vandaag vergelijkt bookmakers en geeft je de hoogste odd in het scherm. Het enige wat jou nog weerhoud van geld winnen aan Bologna FC, is het kiezen van je inzet en het daadwerkelijk plaatsen van de bet.

Kijk nog eens terug naar de laatste tien Bologna FC uitslagen

In het schema met daarin de laatste tien uitslagen van Bologna FC, staan alle behaalde resultaten uit de afgelopen tien wedstrijden. Je leest eraan af in welke vorm de club verkeert, maar heb daarmee ook meteen informatie over de tegenstanders en het doelsaldo. De sortering vindt plaats op basis van de datum, waarbij het oudste resultaat onderaan staat.

Heb je niet genoeg aan uitslagen van Bologna FC en wil je meer weten over de nationale competitie? Op de Serie A pagina vind je altijd het actuele programma, alle uitslagen en natuurlijk de stand van Bologna FC en andere competitieteams.

Check welke spelers dit seizoen uitblinken in de Bologna FC selectie

Het gedetailleerde overzicht van de Bologna FC selectie, laat zien welke spelers er dit seizoen onderdeel uitmaken van het eerste team. Bij elk selectielid zie je allereerst zijn huidige leeftijd, gevolgd door het aantal gespeelde wedstrijden dit seizoen. Er zijn echter nog drie veelzeggende statistieken:

  • Het aantal gescoorde doelpunten

  • Het aantal gegeven assists

  • De hoeveelheden gele en rode kaarten

Deze player specials geven je een optimaal handvat voor bepaalde weddenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de Player to be Booked en Anytime Goal Scorer bets. Inzetten op dit type weddenschappen leveren vaak enorm lekkere odds op. Wil jij meer informatie over wat er zoal mogelijk is op betting-gebied en wil je de meest complete uitleg van het gehele internet? Gebruik dan de voetbalweddenschappen-pagina als jouw ultieme encyclopedie.

Bekijk de nieuwe shirts van de club en bestel jouw exemplaar

Zoals bij elke club wordt het begin van een seizoen gekenmerkt door de presentatie van de fonkelnieuwe shirts. Shirtsponsor Macron doet jaarlijks zijn best om er weer wat moois van te maken en de uitkomsten hiervan zijn te bewonderen in de widget aan de rechterzijde van deze pagina.

De getoonde shirts zijn altijd actueel en worden meteen na bekendmaking vervangen. Wil jij zo’n prachtig Bologna FC shirt in je kast hebben hangen? Klik dan op de knop ‘bestelling plaatsen’.

Lees je compleet in over de Rossoblu met belangrijk clubnieuws

Binnen het kader met clubnieuws, vind je artikelen die zijn opgesteld vanuit een betting perspectief. Dat betekent inhoud die je kunt gebruiken om je analyse zo compleet mogelijk te maken. Het nieuws kan cijfers en statistieken over een bepaalde spelers of het team bevatten, maar kan bijvoorbeeld ook gaan over inkomende en/ of uitgaande transfers van Bologna FC 1909.

Vijf feiten over de Bologna Football Club 1909 SpA

  • ⚽ Stadio Renato Dall’Ara, waar Bologna FC 1909 haar thuiswedstrijden afwerkt, is vernoemd naar een oud-voorzitter van de club die die functie dertig jaar bekleedde. Het stadion bestaat al sinds de jaren twintig, maar krijgt pas in 1983 zijn huidige naam.

 

  • ⚽ Voor de oorlog is Bologna FC een topclub in Italië, die de scudetto maar liefst zes keer wint: 1924-1925, 1928-1929, 1935-1936, 1936-1937 en 1940-1941.

 

  • ⚽ Na de oorlog wordt het team slechts één keer Italiaans landskampioen, in 1964, als de club tot de subtop behoort. In de jaren tachtig en negentig degradeert de club een paar keer naar de Serie B, en zelfs naar de Serie C1.

 

  • ⚽ Sinds het seizoen 2015-2016 komt men onafgebroken uit op het hoogste niveau. Beste klassering in die periode: de 10de plaats.

 

  • ⚽ In het seizoen 2020-2021 staan er twee Nederlanders onder contract: verdediger Mitchell Dijks en middenvelder Jerdy Schouten.

Een korte samenvatting over de ontstaansgeschiedenis van de club

Bologna FC wordt in 1909 opgericht. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw beleeft de club hoogtijdagen en wordt zes keer landskampioen, dat van 1941 meegeteld. Tot de jaren tachtig is de club een middenmoter, met uitschieters naar onderen en naar boven. De grootste uitschieter naar boven is het enige naoorlogse kampioenschap, in 1964.

In 1983 volgt degradatie naar de Serie B, het jaar daarop zelfs naar de C1. In de daaropvolgende jaren degradeert en promoveert Bologna FC meer dan eens, vanaf 2016 speelt de ploeg weer in de Serie A, meestal in het rechterrijtje.

Dieptepunt in de clubgeschiedenis is het faillissement in 1993, waarna de club financieel en sportief terug bij af is. Mede dankzij de inbreng van sterspelers Roberto Baggio, die het seizoen 1997-1998 voor Bologna FC uitkomt, en Giuseppe Signori, die tussen 1998 en 2004 het rossoblu draagt, komt de club er in ieder geval sportief weer snel bovenop.

De Derby dell’Emilia met aartsrivaal Parma Calcio 1913

Bologna is de hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna, die haar naam te danken heeft aan de Via Emilia, sinds de Romeinse tijd de verbindingsweg tussen Piacenza en Rimini. Emilia-Romagna kent meerdere clubs die in de Serie A hebben gespeeld of nog spelen, maar met de Derby dell’Emilia worden toch vooral de wedstrijden tussen Parma en Bologna FC bedoeld, de twee grootste steden van de regio. Andere clubs uit de regio Emilia-Romagna: Reggiana (Reggio Emilia), Modena, Piacenza en SPAL Ferrara.