Beerschot

Welkom op de clubpagina van K. Beerschot V.A., ook bekend als de Kielse ratten, de mannekes, de purple white army en de beren. Alles wat ook maar een vleugje paars met wit bevat, vind je terug op deze pagina. Lees hoe de ratten de ploeg van ’t stad worden, ontdek de live score en dompel je onder in het programma en de geschiedenis van deze fiere club met haar grote en fanatieke supportersschare.

Kom alles te weten over Beerschot en nog veel meer. Bekijk het programma voor de datum en het uur van de volgende wedstrijd of ga na hoe de Ratten tijdens de afgelopen wedstrijden presteerden. Zet je TV of laptop al klaar zodat je Beerschot live op TV of via de livestream kunt bekijken. Blijf op de hoogte van de selectie en laat analyses en statistieken van iedere speler en iedere wedstrijd je leiden naar een geslaagde bet op deze prachtige club.

Eens een rat, altijd een rat! En dat toon je niet alleen door je stem schor te zingen op de tribunes, maar ook door altijd en overal de clubkleuren te dragen. In de webshop vind je de allernieuwste paars-witte tenues, T-shirts en outfits om de ploeg door dik en dun te steunen.

Je ontdekt tot slot de ziel van de club dankzij een kort overzicht van de geschiedenis en enkele leuke en interessante feiten en weetjes. Ook de derby om de titel ‘de ploeg van ’t stad’ mag niet ontbreken.

Dit seizoen komt Beerschot uit in de Jupiler Pro League.

Uitslagen en programma van K. Beerschot V.A

De spanning loopt waarschijnlijk hoog op als de volgende wedstrijd van Beerschot in zicht is. Wanneer de mannekes hun volgende wedstrijd spelen, kan je nu zelf ontdekken in het programma en schema van de club op Voetbal Vandaag. Kom te weten waar ze spelen, wanneer ze spelen en waar je alles live kunt zien. Naast de wedstrijden uit de competitie kan je Beerschot ook aan het werk zien in de beker en Europees.

Belangrijk om een goede bet te plaatsen, is een kijkje nemen naar de resultaten van de afgelopen wedstrijden. Het verloop en de uitslagen vertellen je wat je van de volgende wedstrijd van Beerschot mag verwachten.

Toch niet zeker of je voor een overwinning of een verlies gaat, dan kan je nog de hulp inroepen van de wisdom of the crowd. Een unieke feature waarbij het grote publiek een belangrijke rol speelt. Hoe ziet de rest van de supporters de uitslag van de volgende wedstrijd van Beerschot? Bekijk alle cijfertjes en neem dan de beste keuze.

Afgelopen wedstrijden en live uitslagen van Beerschot

Beerschot is een van die ploegen die je gewoon live aan het werk wilt zien, of het nu live op TV, in het stadion of via de livestream is. Met de live score zit je voor elke actie van de ratten goed en kan je bovendien ook nog de uitslagen van andere wedstrijden in het oog houden. Werp zeker ook eens een blik op wat de Ratten de afgelopen 10 wedstrijden hebben gepresteerd. Via enkele handige kleurcodes krijg je meteen een idee van de vorm van de ploeg en kan je zelf op zoek gaan naar trends.

Live score en elke actie van Beerschot

Ben jij ook zo fanatiek als Beerschot weer aan de bak moet? Je wilt live zien hoe de Ratten de tegenstander van het kastje naar de muur spelen in hun volgende wedstrijd. Dankzij razendsnelle datatransfers en hoogtechnologische infrastructuur krijg je de wedstrijdupdates elke seconde op het scherm getoverd. De live score samen met de livestream of live op TV de wedstrijd volgen, evenaart het gevoel van in het stadion.

Spelersprofielen en spelersstatistieken van de selectie van K. Beerschot V.A

De spelers van K. Beerschot V.A. zijn het kloppende hart van deze Antwerpse ploeg. Met bloed, zweet en tranen gaat de selectie elke speeldag weer aan de slag om de drie punten thuis te houden. De uitslagen van de Mannekes zijn dan ook een weergave van hoe het met de selectie en de spelers individueel gesteld is. Zitten ze in de winning flow of is het al een tijdje geleden dat ze nog een overwinning uit de brand hebben gesleept? Wie gaf er de meeste assists en wie moet oppassen dat er geen schorsing aankomt? Elke speler kan individueel worden bekeken en geanalyseerd om de juiste bet op de volgende wedstrijd van Beerschot te kunnen plaatsen.

Een shirt, tenue of outfit van Beerschot

Zingen en je ploeg aanmoedigen is één ding, maar je club in de clubkleuren paars-wit aanmoedigen, geeft je toch dat tikkeltje extra en de selectie van Beerschot ook. Het moet echt kippenvel zijn om door een volledige tribune in paars met wit toegejuicht te worden. De nieuwste tenues en shirts van Beerschot vind je in de overzichtelijke webshop.

Beerschot aan het werk via livestream of live op TV

Een live score is een goede oplossing als het echt niet anders kan, maar de volgende wedstrijd van Beerschot bekijk je bij voorkeur via een livestream of live op TV. Live uitslagen vergezeld van beelden brengen je net iets meer dat gevoel van adrenaline, passie en spanning. Bekijk op welke kanalen je de Mannekes via een livestream of live op TV aan het werk kunt zien. Zo kan je zowel op televisie als op de laptop of de smartphone de paars-witte armada aanmoedigen en naar de overwinning schreeuwen.

Nieuws en up-to-date informatie over Beerschot

Als een lopend vuurtje verspreidt het nieuws over Beerschot zich over het Internet en in de media. Je hoeft niets van deze nieuwtjes te missen dankzij het live nieuwsoverzicht. Alles netjes gebundeld zodat je continu op de hoogte blijft van wat er bij de Ratten gebeurt. Heeft Beerschot voor de volgende wedstrijden eindelijk een nieuwe topschutter in huis of is de huidige topschutter enkele maanden buiten strijd door een blessure? Van zodra er iets over Beerschot wordt gepubliceerd, weet jij het ook!

De geschiedenis van K. Beerschot V.A.

Het verhaal van K. Beerschot V.A start met het verhaal van Football Club Wilrijck, een club die in 1921 werd opgericht en die in 2013 besloot haar identiteit en stamnummer opzij te schuiven en het failliete Beerschot AC in haar verhaal op te nemen. Tot 2013 was FC Wilrijck, later wordt de naam veranderd naar KFCO Wilrijk, een ploeg die hoofdzakelijk in de lagere nationale reeksen speelt. Op enkele seizoenen in Tweede Klasse na in de jaren 30 van de vorige eeuw vertoeft de club in Derde Klasse, Vierde Klasse en de provinciale reeksen.

In 2013 dan schiet KFCO Wilrijk de failliete eersteklasser Beerschot AC te hulp en gaat de club verder als KFCO Beerschot Wilrijk. Omdat heel wat van de Beerschotsupporters nu voor KFCO Beerschot Wilrijk gaan supporteren, vinden de wedstrijden in het Olympische stadion plaats.

Dit is de start van een snelle opmars richting Eerste Klasse. KFCO Beerschot Wilrijk behaalt maar liefst 4 seizoenen op rij de kampioenstitel en stijgt zo van 1ste provinciale naar Eerste Klasse B; de Tweede Klasse in België. Het eerste seizoen in Eerste Klasse B spelen ze al de finale voor promotie naar Eerste Klasse A, maar wordt er verloren tegen Cercle Brugge.

In 2018 wordt het oude stamnummer van Beerschot AC, het nummer 13, gekocht en verandert de ploeg haar naam naar Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen.
In het seizoen 2019/2020 weet K Beerschot V.A. zich opnieuw te plaatsen voor de promotiefinale naar Eerste Klasse. Deze keer weet de club de promotie wel te behalen door een zege tegen OH Leuven. Sindsdien speelt de club in de Eerste Klasse van het Belgische voetbal.

5 feiten over K. Beerschot V.A

  • Het Olympische Stadion van K. Beerschot V.A. wordt ook wel ’t Kiel genoemd; een verwijzing naar de wijk waarin het stadion is gevestigd. Op deze plek vonden de Olympische Spelen van 1920 te Antwerpen plaats.

 

  • Het voormalige Beerschot VAC behaalde maar liefst 7 landstitels en 2 Belgische bekers, maar moest in 1999 in vereffening gaan en hield dan op met bestaan.

 

  • Beerschot behaalde vanaf seizoen 2013/2014 maar liefst 4 promoties op een rij tot het in Eerste Klasse B belandde.

 

  • De duurste uitgaande transfer van de club is momenteel deze van Tarek Tissoudali (750.000 €) naar KAA Gent.

 

  • De Oostenrijker Raphael Holzhauser, speler van Beerschot, werd tweede in de uitslag van de gouden schoen 2020 (de trofee voor de beste speler van het afgelopen voetbalseizoen).

De ploeg van ’t Stad

Als er in België over derby’s wordt gesproken dan is de kans groot dat er meteen naar de derby tussen K. Beerschot V.A. en Royal Antwerp Football Club wordt verwezen. Dit is namelijk met voorsprong de meest fanatieke derby van het land. Er wordt gespeeld om de titel ‘de ploeg van ’t stad’. Voor beide Antwerpse ploegen is dit sowieso de match van het jaar.

Aan het begin van het voetbalseizoen gaan de supporters van het seizoen meteen op zoek naar de datums dat er tegen Antwerp word gespeeld en naarmate deze wedstrijden dichterbij komen, stijgt de spanning zienderogen. Iedereen kent immers wel iemand die voor de andere ploeg supportert, op het werk of in de familie, en een verlies krijg je dan nog maandenlang te horen. De ratten van ’t kiel tegen de honden van Deurne-Noord… een derby die bruist, bloeit, siddert en beeft zowel op het veld als naast het veld.