Austin FC

Austin FC is een Amerikaanse voetbalclub uit de gelijknamige stad Austin in de staat Texas. Op deze pagina vind je alle informatie over de club uit Austin vanuit een betting perspectief. Je ziet de eerstvolgende wedstrijd op het Austin FC programma, de laatste tien Austin FC uitslagen en de stand van Austin FC in de MLS.

Kun jij Austin FC spelers opnoemen die deel uitmaken van de Austin FC selectie? Met een snelle blik op het overzicht gaat er geen teamlid onopgemerkt aan je voorbij. Bij elk individueel selectielid vind je waardevolle statistieken die je goed kunt gebruiken bij voetbalwedden.

Voor het laatste nieuws over de club vanuit een insteek van voetbalwedden, neem je het overzicht met Austin FC nieuws er eenvoudig bij. In een andere widget vind je het nieuwe Austin FC shirt van dit seizoen. Als je wil bijdragen aan het laten stijgen van de populariteit van het Amerikaanse voetbal, plaats je een bestelling.

Wedstrijden uit de Amerikaanse MLS en de US Open Cup zijn in Nederland live op televisie te zien. Verderop deze pagina vind je gedetailleerde informatie over uitzendrechten en hoe jij ervoor zorgt dat je Austin FC wedstrijden live kunt kijken. Heb jij je altijd afgevraagd waar je een gratis legale Austin FC live stream kunt vinden? Lees dan snel verder.

Voorspel de volgende wedstrijd binnen het Austin FC programma

Bovenaan deze pagina staat de eerstvolgende wedstrijd van de club aangegeven. Je ziet in welke competitie er wordt gespeeld. Dit kan de Major League Soccer zijn, maar net zo goed de US Open Cup of de CONCACAF Champions League.

Ook zie je of de wedstrijd wordt afgewerkt in het Q2 Stadium in Austin of elders. De klok telt ondertussen af naar de datum en het aanvangstijdstip. Heb jij het vermoeden dat Austin FC de wedstrijd gaat winnen, of ‘gok’ je op een ander resultaat? Vul interactief jouw voorspelling van het duel in.

Direct nadat je een van de drie opties hebt aangeklikt, treed het unieke ‘wisdom of the crowd’ principe in werking. De kennis van de massa komt tot uitdrukking in een drietal percentages, die staan voor de verwachtingen van overige bezoekers.

Ondertussen doet Voetbal Vandaag op de achtergrond onderzoek naar het hoogste bedrag dat jouw voorspelling oplevert bij bookmakers. Dat resulteert in de weergave van een odd, inclusief de betting site waarop je deze quotering kunt verzilveren met het plaatsen van een weddenschap.

De laatste tien Austin FC uitslagen overzichtelijk in beeld

Aan de uitslagen van Austin FC zie je tegen welke clubs er is gespeeld en welke eindstanden er genoteerd staan. Het overzicht toont uitslagen op basis van chronologische volgorde, waarbij de meest recente uitslag als bovenaan staat vermeld. Voor specifieke wedstrijdinformatie klik je op een uitslag.

Voetbal Vandaag is onderscheidend op het gebied van live uitslagen

Wat betekent het woord ‘live’ bij uitslagen volgens jou? In de optiek van Voetbal Vandaag zijn uitslagen live wanneer het gaat om actuele tussenstand. Een live score die wordt doorgegeven met vertraging heeft feitelijk weinig met de definitie live te maken. Eerlijk gezegd is dat weinig serieus te nemen.

Bij Voetbal Vandaag vind je wel live uitslagen die gelijklopen met de gebeurtenissen op de velden. Keurt de VAR een doelpunt goed, dan wordt de live score automatisch geupdate. Daardoor loop je niet langer achter de feiten aan en ben je standaard op de hoogte van de juiste scores.

Waarom je statistieken van de Austin FC selectie kunt gebruiken bij betting

Door het overzicht van de Austin FC selectie erbij te nemen, zie jij welke spelers onderdeel uitmaken van het eerste elftal van de club. Daarbij staan de huidige leeftijden en gespeelde wedstrijden tijdens dit seizoen vermeld.

Je vindt binnen dit kader eveneens betting statistieken die je kunt gebruiken voor voetbalwedden. Dit zijn de hoeveelheden gescoorde doelpunten, gegeven assists en verzamelde gele en rode kaarten. Er zijn veel verschillende single weddenschappen mogelijk. Je kunt echter ook een acca plaatsen, waarmee je meerdere bets combineert en de totale odd omhoog duwt.

Hier bekijk en bestel je jouw favoriete shirt van dit seizoen

De huiskleuren van de formatie uit Austin zijn groen-zwart. De club uit Texas presenteert voor aanvang van elk seizoen de splinternieuwe wedstrijdcollectie, die op deze pagina getoond wordt.

Het Austin FC shirt dat wordt gedragen in het eigen Q2 Stadium en het uitshirt zijn beide te bestellen met een klik op de knop ‘bestelling plaatsen’.

Kijk live naar de aansprekende MLS en het bekertoernooi US Open Cup

De club is jaarlijks actief in de competitie en natuurlijk in het bekertoernooi. In Nederland kun je live kijken naar de Eredivisie, maar ook naar wedstrijden uit de Major League Soccer en de US Open Cup.

Hiervoor betaal je maandelijks een laag bedrag. Via voetbal op tv selecteer je jouw tv aanbieder en kom je alles te weten over welke pakketten er bestaan en welke competities daarin zijn opgenomen. Live voetbal kijken op televisie is een ervaring op zich en wat is er lekkerder dan zelf de touwtjes in handen hebben?

Wij weten het goed gemaakt: Als jij besluit om een zenderpakket te activeren, staat daar een aanbod tegenover dat niet te weerstaan valt. Zie het als een soort welkomstbonus, die je ook bij een bookmaker krijgt. Activeren doe je simpel en snel via de banner van Voetbal Vandaag.

Kijk gratis naar voetbalstreams bij bookmakers die deze dienst aanbieden

Als je niet alleen de buis gekluisterd wilt leven, dan is een Austin FC live stream voor jou de perfecte oplossing. Bij een zenderpakket hoort automatisch toegang tot streams. Er bestaat echter een tweede mogelijkheid in de vorm van bookmakers, waarvan sommigen livestreams aanbieden.

Voor het kijken van een livestream hoef jij niets te betalen. Wat je wel dient te doen, is een account aanmaken. Dit proces kost hoogstens twee minuten van je tijd, waarna je kosteloos toegang hebt tot alle directe verbindingen die op het programma staan.

Gebruik het Austin FC nieuws in je voordeel tijdens voetbalwedden

De nieuwscategorie is toegevoegd met een belangrijke reden en dat heeft alles te maken met voetbalwedden. De informatie die jij hieruit haalt, draagt bij aan het analyseren van de club. Met de (statistische) informatie uit deze artikelen heb jij duidelijk een streepje op anderen.

Vijf interessante feiten over de club Austin FC

  • ⚽ Austin FC bestaat pas sinds 12 oktober 2018. De eerste wedstrijd speelt de club op 18 april 2021. Het bezoek aan Los Angeles FC gaat met 2-0 verloren.

 

  • ⚽ Om de doodeenvoudige reden dat de stad Austin geen club in de hoogste Amerikaanse divisie heeft, geeft de MLS toestemming voor directe toetreding tot de Western Conference in de Major League Soccer.

 

  • ⚽ Austin FC wordt toegelaten tot de MLS, maar bij het begin van de competitie is de bouw van het Q2 stadium nog niet voltooid. De voetbalbond denkt mee en plant maar liefst acht uitwedstrijden achter elkaar in.

 

  • ⚽ Wie denkt dat Austin FC niet ambitieus is, gokt verkeerd. De record overwinning is een eclatante 4-1 zege op Portland Timbers, tijdens het derde thuisduel in de geschiedenis.

 

  • ⚽ Een Nederlandse (oud) speler met een contract bij Austin FC is oud speler van Ajax Danny Hoesen.

Een samenvattende greep uit de korte clubgeschiedenis

Voetbal in Texas is geen onverdeeld succes gebleken, al komt hier voornamelijk pech bij kijken. De Austin Aztex FC werden opgericht in 2008, maar verhuisden in 2010 naar Orlando.

In 2011 volgt de geboorte van Austin Aztex (zonder FC). Alles gaat goed, de club speelt in de USL PDL en promoveert in 2015 zelfs naar de USL. Totdat een tornado roet in het eten gooit en het stadion overstroomt. Tot aan 2017 is de club vervolgens inactief, waarop wordt besloten de stekker eruit te trekken.

Club nummer drie in negen jaar heet Austin Bold FC. Opgericht in 2017 komt het uit op het tweede niveau, de USL Championship. Een jaar later in 2018 wordt Austin FC dus opgericht, dat meteen deelneemt aan de Major League Soccer. Thuiswedstrijden worden sinds 20 juni 2021 gespeeld in het Q2 Stadium.

Wie zijn eigenlijk de sportieve rivalen van Austin FC?

Het is lastig om rivalen te benoemen voor een club die pas sinds midden 2021 debuteert in het voetbal. Rivaliteit is iets dat groeit met de jaren. Gelukkig biedt de MLS als veelzijdige organisatie uitkomst.

Naar het contracteren van spelers en het voor hun rekening nemen van salarissen (boven het salarisplafond) van zogeheten designated players, beschikt de MLS over nog een kwaliteit: Het aanwijzen van een rivaal.

In een statement (echt waar) heeft de organisatie besloten Columbus Crew uit de staat Ohio aan te wijzen als ‘potentiële’ rivaal van Austin FC. Niet bekend is hoe ver fans inmiddels zijn met het oefenen van anti-liederen.