Clubnaam: Club Atlético de Madrid
Adres: Paseo Virgen del Puerto 67, 28005 Madrid
Stadion: Wanda Metropolitano
Telefoonnummer: +34 91 3664707
Facebook: @AtleticodeMadrid
Instagram: @atleticodemadrid
Twitter:@Atleti

La Liga

Atlético de Madrid

Atlético Madrid (ook wel Atlético of Atléti) is de tweede club uit Madrid en de derde club uit Spanje als je kijkt naar de successen. Op deze website vind je het programma van Atlético Madrid en dus ook de eerstvolgende wedstrijd. Daarnaast zie je de stand die Atlético Madrid inneemt op de ranglijst.

Voor jouw weddenschap is het van belang dat je zoveel mogelijk informatie krijgt. Daarom vind je hier de laatste tien uitslagen van Atlético Madrid. Deze uitslagen worden altijd live bijgewerkt. Ook kun je de wedstrijden van Atlético Madrid rechtstreeks volgen via de live score.

Om goed in te kunnen springen op je weddenschap is het ook praktisch als je Atlético Madrid op tv of via een livestream kunt volgen. Op deze website krijg je hierover ook alle informatie en vergeet niet om naar de interessante aanbiedingen te kijken voor nog meer voetbalzenders. Om je collectie voetbalshirts aan te vullen, heb je hier ook de mogelijkheid om het tenue van Atlético Madrid aan te schaffen.

De voltallige selectie van Atlético Madrid vind je hier met alle wedstrijdstatistieken. Hierdoor kun je je nog beter voorbereiden op je weddenschap. Dat doe je trouwens ook door het clubnieuws van Atlético Madrid te lezen en hier lees je alleen het nieuws vanuit weddenschap perspectief.

Wie is de volgende tegenstander?

In het programma van Atlético Madrid zie je een aantal belangrijke punten:

De volgende tegenstander
De locatie waar gespeeld wordt
In welke competitie de wedstrijd plaatsvindt
De begintijd en datum van de wedstrijd

De bedoeling is dat jij nu gaat voorspellen wat de uitslag wordt van de volgende wedstrijd van Atlético Madrid.

Als je jouw keuze aanklikt, zie je direct hoe andere voorspellers hierover denken. Gebruik deze informatie, want het blijkt dat ‘the wisdom of the crowd’ een hele goede raadgever kan zijn. Door te kijken naar ‘de wijsheid van de massa’ kun je echt geld verdienen.

Over geld verdienen gesproken: Voetbal Vandaag checkt alle bookmakers voor de beste quotering. Hierdoor weet je dus dat er geen enkele andere bettingsite meer uitkeert bij winst. Dus zorg ervoor dat je erbij bent en plaats je inzet.

De laatste tien uitslagen van Atlético Madrid als leidraad

Om te zien in welke vorm een team verkeert, is het erg handig om de uitslagen door te spitten. Daarom geeft Voetbal Vandaag jou de tien laatste uitslagen van ‘Los Rojiblancos’ (de roodwitten). Je kunt nu zelf ontdekken of de ploeg een stijgende lijn te pakken heeft, dat het wat minder gaat of juist heel constant presteert.

Daarnaast haal je nog meer waardevolle informatie uit de laatste tien uitslagen, zoals:

 • Het aantal doelpunten voor en tegen
 • De competitie (La Liga, Copa del Rey, Europees)
 • De tegenstander (topclub, middenmoter, degradatiekandidaat)
 • Het aantal punten dat behaald is

Analyseer alle uitslagen, trek je conclusie en plaats je voorspelling voor de volgende wedstrijd van Atlético Madrid.

De snelste live score krijg je bij Voetbal Vandaag

Op veel voetbalwebsites kun je de live score van Atlético Madrid volgen. Probleem is vaak dat de tussenstanden erg traag worden doorgegeven. Als je je weddenschap wilt volgen, is dat niet heel erg tof, want eigenlijk ben je altijd te laat.

Bij Voetbal Vandaag lopen de gebeurtenissen op het veld altijd gelijk met het doorgeven van de live score. Hier hoef je dus nooit lang te wachten op een tussenstand. Je kunt de wedstrijden van Atlético Madrid via onze site eenvoudig volgen. Ga hiervoor naar: voetbalvandaag.nl/live. Zo kun je direct inspringen op de ontwikkelingen in het stadion en zie jij welke kant je weddenschap opgaat.

Gebruik de statistieken van selectie van Atlético Madrid

De selectie van Atlético Madrid vind je op deze pagina. Deze kun je uitstekend gebruiken als je een weddenschap aan het voorbereiden vindt. Er zijn namelijk veel statistieken aan de selectie toegevoegd, zoals:

 • Leeftijd van spelers
 • Aantal doelpunten
 • Aantal assists
 • Ontvangen gele en rode kaarten
 • Aantal gespeelde wedstrijden

Uit deze gegevens kun jij veel informatie halen voor jouw weddenschap. Als je bijvoorbeeld wilt inzetten op een speler die mogelijk een gele kaart pakt dan hoef je alleen maar even bij de statistieken te kijken. Vergis je niet, deze zogenaamde ‘player specials’ kunnen je veel geld opleveren.

Ook lees je hier welke spelers geschorst of geblesseerd zijn. Je kunt dan zelf afleiden welk team de trainer waarschijnlijk op gaat stellen de volgende wedstrijd.

Koop het nieuwste shirt van ‘Los Colchoneros’

In het Spaans is Colchon een matras. Vroeger waren de matrassen in Spanje meestal uitgevoerd in rood-witte strepen, precies als de clubkleuren van Atlético zijn. Vandaar de bijnaam “Los Colchoneros”. Als liefhebber van Spaans voetbal wil jij vast ook rondlopen in dit rood-witte tenue.

Via Voetbal Vandaag kun je gemakkelijk het tenue van Atlético Madrid bestellen. Als je in de widget op de ‘bestel nu’ knop drukt, kom je vanzelf op de website van een officieel verkoopkanaal van deze club. Ook het uitshirt van Atlético Madrid of het alternatieve tenue is hieraan te schaffen. Alvast veel succes met je aankoop.

Kijk alle wedstrijden van Atlético Madrid op tv of via een livestream

Het is natuurlijk heerlijk om alle wedstrijden van Atléti live te volgen. Dat kan als je over het zenderpakket Ziggo Sport beschikt. Hier worden alle wedstrijden van La Liga uitgezonden. De website ‘voetbal op tv’ geeft hele duidelijke informatie over hoe je aan zo’n zenderpakket komt.

Als je toch al op die pagina bent, kijk dan direct ook even naar een aantal andere interessante aanbiedingen die Voetbal Vandaag voor je heeft. Je hoeft hiervoor alleen maar op de banner te klikken. Zo voeg jij nog meer mooie voetbalzenders toe aan je pakket.

Natuurlijk kun je Atlético Madrid via een livestream ook heel goed volgen, maar dan moet je wel een stream hebben van goede kwaliteit. Op deze pagina zie je precies welke bookmakers een uitstekende livestream aanbieden. Zo kun je je weddenschap op een prima manier bijhouden.

Maak je voorspelling sterker met het nieuws over Atlético Madrid

Over Atlético Madrid is veel nieuws te vertellen en daarom lees je dat rechts onderaan deze pagina. Voor je weddenschap kun je namelijk handig gebruik maken van allerlei nieuwsfeitjes. Lees je bijvoorbeeld dat de clubtopscorer in topvorm is dan kun je best inzetten op hem als exacte doelpuntenmaker.

Je leest bij Voetbal Vandaag daarom alleen het nieuws dat interessant is voor weddenschappen. Natuurlijk is het leuk om te lezen dat de keeper een nieuwe vriendin heeft, maar weddenschappen win je er niet mee. Neem alvast eens een kijkje bij de nieuwsberichten of er nu al actualiteiten zijn die jij kunt gebruiken voor je volgende inzet.

Vijf voetbalfeitjes over Atlético Madrid

 • ⚽ Atlético is een bijzonder succesvolle club in Spanje. Het wint onder meer: elf keer La Liga, tien keer de Spaanse beker Copa del Rey en twee keer de Spaanse Supercup.

 

 • ⚽ Ook in Europa presteert Atléti bijzonder goed. Drie keer wordt de Europa League gewonnen, een keer de UEFA Supercup en een keer de wereldbeker voor clubteams.

 

 • ⚽ De Franse spits Antoine Griezmann verhuist in 2019 voor 120 miljoen euro naar FC Barcelona. Dit is nog steeds de grootste uitgaande transfer van Atlético Madrid.

 

 • ⚽ De duurste aankoop van Atlético luistert naar de naam João Félix. In 2019 komt de Portugees voor bijna 128 miljoen euro over van Benfica.

 

 • ⚽ Drie haalt Atlético de Champions League finale: in 1974, 2014 en 2016. Alle keren gaat de eindstrijd verloren. Dit is de enige prijs die nog ontbreekt in de prijzenkast van de club.

Een korte geschiedenis van Los Rojiblancas

Atlético Madrid wordt in 1903 opgericht als een dochterclub van Athletic Bilbao. In 1920 wordt Atlético een zelfstandige club en behaalt zowel in 1940 als 1941 het landskampioenschap. In de jaren zestig en zeventig beleeft de club onder voorzitter Vicente Calderón een zeer succesvolle periode. Diverse landkampioenschappen, Spaanse en Europese bekers worden gewonnen.

Een zeer roerige periode volgt in de jaren tachtig onder de zakenman Jesús Gil y Gil. Onder zijn voorzitterschap gaat de club van het ene schandaal naar het andere en vliegen de trainers bij bosjes de laan uit. In 2000 volgt er zelfs degradatie naar de Segunda Division. Na twee jaar keert de club weer terug.

Pas vanaf 2005 komen de successen weer enigszins terug. In 2012 wint de ploeg voor de tweede keer in drie jaar de Europa League en in 2014 wordt de tiende landstitel gevierd. Ook in 2018 wordt de Europa League nogmaals gewonnen en in 2021 is er het elfde landskampioenschap.

Rivaliteit met Real Madrid

De rivaliteit tussen de beide Madrileense clubs is al van oudsher aanwezig. Het is niet alleen de strijd tussen de twee voetbalploegen, maar ook die tussen de elite (Real) en de werkende klasse (Atlético). Daarnaast wordt Real Madrid beschouwd als de club van de gevestigde orde en Atlético als de rebellen.

De rivaliteit komt ook doordat Real Madrid een van de succesvolste clubs ter wereld is, terwijl Atlético toch iets minder presteert. Daarom staan de stadsderby’s bol van rivaliteit en willen beide ploegen hoe dan ook de beste van de hoofdstad zijn. Al is het maar voor een jaar.