Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo is een Italiaans voetbalteam dat actief is in de Italiaanse Serie A. Op deze pagina over de club vind je veelomvattende informatie over onder meer de volgende wedstrijd die op het programma van Atalanta Bergamo staat, de laatste tien uitslagen van Atalanta Bergamo en natuurlijk de stand van Atalanta Bergamo in de reguliere competitie.

Wat eveneens aan bod komt, is een schema van de Atalanta Bergamo selectie. Hier komen niet alleen de spelersnamen terug, maar vind je ook specifieke statistieken over bijvoorbeeld het aantal gespeelde wedstrijden en gescoorde doelpunten.

De widget aan de rechterzijde van deze pagina laat je het shirt van Atalanta Bergamo zien waarmee er wordt gespeeld in het Atalanta Bergamo stadion Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Het tenue dat om de schouders van spelers hangt in uitduels, wordt uiteraard ook afgebeeld.

Ook in een widget terug te vinden is nieuws over Atalanta Bergamo vanuit een voetbalwedden-insteek. Daarmee ben je net als bookmakers als eerst op de hoogte van gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op de wedstrijd met betrekking tot spelers, of rondom het team.

Heb jij eigenlijk al toegang tot wedstrijden van Atalanta Bergamo live op televisie of via een livestream? Als dat niet zo is en je wilt graag weten welke competities je naast de Serie A nog meer kunt kijken en waarom bezoekers van Voetbal Vandaag dit kunnen doen tegen het tarief van een vriendenprijsje, lees dan snel verder.

Gebruik je zesde zintuig en verdien geld aan het Atalanta Bergamo programma

De club is tegenwoordig een bekende naam in de Serie A en doet het ook in Europa vaak verdienstelijk. Aan de volgende wedstrijd die op het programma van Atalanta Bergamo staat, kun je afleiden in welke competitie er wordt gespeeld. Dit kan naast de reguliere competitie dus ook de Coppa Italia zijn of een Europees toernooi.

Nu weet je precies in welk stadion, op welke datum en hoe laat er wordt gevoetbald. De volgende stap is het invullen van jouw voorspelling. Maakt Atalanta Bergamo volgens jou kans om de wedstrijd winnend af te sluiten? Na het aanklikken van jouw prognose, krijg je te zien welk resultaat overige fans verwachten. Dit hulpmiddel wordt wisdom of the crowd genoemd.

Deze informatie leent zich perfect voor het plaatsen van een weddenschap. Stel dan 95% van honderden bezoekers denkt dat Atalanta Bergamo als winnaar uit de strijd komt, dan moet het raar lopen wil iedereen ernaast zetten. Voetbal Vandaag heeft ondertussen al voor je uitgezocht welke bookmaker het hoogst uitbetaalt. Je vult je inzet in, plaatst de bet en maakt knaken met het Atalanta Bergamo programma.

Wil jij bijvoorbeeld weten welke spelers er gescoord hebben bij een bepaalde wedstrijd? Klik dan op de live score. Je wordt doorgeleid naar de wedstrijdpagina, waar je nog veel meer informatie kunt vinden. De statistieken op een wedstrijdpagina zijn dusdanig compleet, dat kun je gegarandeerd nergens anders terugzien, of je moet verschillende websites tegelijkertijd openen.

Kijk op een andere manier naar Atalanta Bergamo uitslagen

Als je naar de laatste tien uitslagen van Atalanta Bergamo kijkt, wat valt je dan op? Veel mensen zullen in eerste instantie wijzen naar de winnaars van deze wedstrijden. Toch kun je hier nog twee essentiële punten uithalen, zoals de recente vorm van de ploeg en het doelsaldo.

De laatste tien eindstanden van ‘La Dea’ discrimineren niet op competitie. Sorteren gebeurt op rangschikking van datum.

Wie zijn dit seizoen de uitblinkers van de Atalanta Bergamo selectie

Het spelen van veel wedstrijden, vereist een goede spelersgroep waarmee gerouleerd kan worden. Binnen het overzicht met de Atalanta Bergamo selectie kun jij zien welke Atalanta Bergamo spelers er dit seizoen met kop en schouders bovenuit steken. Dit gebeurt aan de hand van statistieken.

Van links naar rechts, staan achter elke speler een vijftal kolommen met cijfers. Naast de huidige leeftijd en het aantal gespeelde wedstrijden zie je ook hoeveel doelpunten de speler in kwestie heeft gescoord, het aantal assists en het aantal verzamelde gele en rode kaarten.

Check de nieuwe shirts die je gelijk kunt bestellen

Toegegeven, Atalanta Bergamo heeft een zeer fraai logo dat nóg mooier tot uitdrukking komt in combinatie met de clubkleuren op de shirts. Je vind op deze pagina altijd de tenues waarmee men dit seizoen de club vertegenwoordigt. Bestellen doe je uiteraard via de bijgevoegde ‘plaats bestelling’ knop.

Bekijk voordat je een weddenschap plaatst altijd het laatste nieuws

Het overzicht met nieuws over de club geeft je informatie over Atalanta Bergamo spelers, of over de gehele selectie vanuit een betting perspectief. Met andere woorden vind je hier enkel content welke je helpt bij het analyseren van de club. Dit kan gaan over statistieken en cijfers, maar kan ook algemeen van aard zijn. Lees dus voordat je een bet op de club uit de regio Lombardije plaatst, altijd het nieuws door.

Vijf onuitwisbare feiten over Gli Orobici

 

  • ⚽ Atalanta Bergamo (officieel Atalanta Bergamasca Calcio) speelt sinds 2012 onafgebroken in de Serie A. Daarbij is de club steeds dichter bij de top van het Italiaanse voetbal gekropen: in 2019, 2020 en 2021 eindigt de ploeg als derde in de eindrangschikking van de Serie A.

 

  • ⚽ Bij het begin van het seizoen 2020-2021 staan er drie Nederlanders onder contract bij Atalanta Bergamo: Hans Hateboer en Marten de Roon, beiden international, en aanvaller Sam Lammers. Duits international Robin Gosens heeft een Nederlandse vader en behalve de Duitse ook de Nederlandse nationaliteit.

 

  • ⚽ Het huidige minicontingent van Nederlanders bij Atalanta wordt, in de jaren tachtig, voorafgegaan door international Jan Peters, die via NEC en AZ’67 bij Genoa terechtkomt, waarna hij wordt overgenomen door Atalanta. Peters brengt het in één seizoen (1985-1986) bij de ploeg uit Bergamo tot acht wedstrijden, waarin hij één keer scoort.

 

  • ⚽ Atalanta Bergamo kwalificeert zich drie keer voor de Champions League: 2019-2020, 2020-2021 en 2021-2022. In de CL-editie 2020-2021 zit Atalanta in dezelfde poule als Ajax. De Italianen eindigen als tweede, de Amsterdammers als derde.

 

  • ⚽ In de achtste finale van de CL-editie 2020-2021 wordt Atalanta uitgeschakeld door Real Madrid.

Een korte samenvatting van de rijke clubhistorie

Atalanta Bergamo wordt op 17 oktober 1907 opgericht als Società Bergamasca di Ginnastica e Sports Atletici Atalanta. Die naam verwijst naar een figuur uit de Griekse mythologie, een koningsdochter die na haar geboorte door haar vader in de bergen wordt achtergelaten. In hetzelfde jaar begint de club een voetbalafdeling. Die gaat in 1920 samen met Bergamasca, het begin van de huidige club.

Na vele jaren in de Serie B promoveert Atalanta Bergamo in het seizoen 1936-1937 naar het hoogste niveau, maar het jaar daarop is de club weer terug in de Serie B. De hele jaren zestig speelt de club vervolgens in de Serie A, in de jaren zeventig en tachtig promoveert en degradeert Atalanta Bergamo diverse keren. Vanaf de jaren negentig komt Atalanta Bergamo de meeste jaargangen uit in de Serie A, met een paar korte tussenpozen in de Serie B.

En vanaf 2021 is de club uit het Noord-Italiaanse Bergamo ononderbroken actief in de Serie A, waarbij ze zich steeds meer als topclub onderscheidt, zoals de drie derde plaatsen op rij in de eindrangschikking laten zien. Een belangrijke rol in die gestage opgang van de Bergamasken heeft trainer Gian Piero Gasperini, die al sinds 2016 aan de club verbonden is. Op 10 september 2019 betoont Bergamo haar dankbaarheid jegens de wondercoach door hem het ereburgerschap van de stad te verlenen.

900 jaar oorlog tussen Brescia en Bergamo

Brescia en Bergamo, beide in Lombardije, liggen maar pakweg vijftig kilometer van elkaar. En dus bestaat er, naar goed Italiaans gebruik, een flinke rivaliteit tussen de twee buursteden. De Derby van Lombardije, Atalanta-Brescia, heeft in de loop der jaren dan ook de nodige verhitte taferelen te zien gegeven. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar treffen, is in het seizoen 2019-2020. Atalanta Bergamo wint beide keren met royale cijfers: 0-3 uit en 6-2 in het eigen Gewiss-stadion.