Aston Villa

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Aston Villa FC uit Engeland. De volgende wedstrijd die door de competitieplanner op het speelschema van Aston Villa FC is geplaatst, wordt bovenaan weergegeven.

Met de laatste tien Aston Villa FC uitslagen is het voor jou niet langer een vraag hoe de vorm van het team in elkaar steekt. Verkeert de ploeg in de bovenste regionen, of bungelt de club uit Birmingham in het rechterrijtje? In de stand is Aston Villa FC gemarkeerd, waardoor je snel een antwoord hebt.

Het transfergeweld lijkt elke zomer grotere proporties aan te nemen. Om te weten te komen welke spelers er momenteel in de Aston Villa FC selectie spelen, pak je het overzicht er gewoon even bij.

Vindt jij de clubkleuren van Villa ook zo mooi? In de widget met de actuele tenues van dit seizoen, krijg je de mogelijkheid om een Aston Villa FC shirt te kopen. De tweede widget die wordt getoond bevat Aston Villa FC nieuws vanuit een voetbalwedden-insteek. Uit deze artikelen haal je informatie die je helpt bij het maken van een analyse voor weddenschappen.

Heb jij je altijd afgevraagd op welke kanalen je Premier League wedstrijden kunt kijken en wat dit kost? Lees dan snel verder, want in de alinea waarin je hierop een duidelijk antwoord krijgt komt ook de mogelijkheid tot een Aston Villa FC live stream aan bod.

Voorspel de eerstvolgende wedstrijd die op het programma staat

Het Aston Villa FC programma bevat jaarlijks in ieder geval competitiewedstrijden en affiches uit de EFL Cup en de FA Cup. Je ziet direct welk team de volgende tegenstander is, of het duel wordt gespeeld in het Aston Villa FC stadion en op welke datum en aanvangstijdstip er gevoetbald wordt.

Om het extra spannend te maken, kun je een voorspelling doen. Nadat je een uitkomst hebt aangeklikt, treed het unieke wisdom of the crowd in werking. Daarmee zie je gemiddelde percentages van de verwachting van overige bezoekers.

De kennis die je daarmee opdoet, kun je gebruiken om geld mee te winnen. Je hoeft niet op zoek naar de best betalende quotering, deze zie je namelijk al staan. Laat die kans niet liggen en plaats die weddenschap.

Wil jij het complete speelschema van alle clubs in de competitie zien? Dit kun je vinden op de Premier League pagina. Ook toekomstige speelrondes zijn natuurlijk te raadplegen.

De laatste tien Aston Villa FC uitslagen uit alle competities

Elke Aston Villa FC uitslag is er een voor de geschiedenisboeken. Je ziet in dit geval de eindstanden van de laatste tien gespeelde wedstrijden. Aston Villa FC uitslagen vertellen je waardevolle informatie zoals:

  • De tegenstander per duel
  • Het aantal behaalde punten
  • Doelsaldo

Voetbal Vandaag geeft je de snelste live uitslagen zonder vertraging

Een live score is uiteraard veelzeggend over het wedstrijdverloop en daarom moet deze altijd actueel zijn. Op de homepage van Voetbal Vandaag zie jij meteen welke duels er momenteel bezig zijn en wat de tussenstanden zijn.

Door de handen ineen te slaan met bedrijven die de snelste data leveren, worden uitslagen live bijgewerkt als er een doelpunt valt. Voor wedstrijdspecificaties klik je op de live score.

Bekijk cijfers van individuele spelers uit de Aston Villa FC selectie

Cijfers spreken boekdelen en daarom krijg je in het venster met huidige Aston Villa FC spelers per individueel teamlid te zien hoe er dit seizoen wordt gepresteerd. Leeftijden, gespeelde wedstrijden, gescoorde goals, gegeven assists en gepakte kaarten: Het staat er allemaal.

Met deze statistieken over de Aston Villa FC selectie bij de hand, sta je een stuk zelfverzekerder in je schoenen tijdens het analyseren. Heb jij nog geen idee welke bet je gaat inzetten? De weddenschappenpagina kan je daarbij helpen. Hier vind je uitleg over verschillende bets.

Bekijk en bestel het nieuwe Aston Villa FC shirt

Elk jaar opnieuw is het ontwerp van de nieuwe wedstrijdshirts een verrassing. Na de presentatie vanuit de club, worden de afbeeldingen van de tenues hier gedeeld. Bijgaand kun je meteen een bestelling plaatsen.

Bepaal vanaf nu zelf voor welke topwedstrijden je gaat zitten

Engels voetbal is wereldwijd enorm populair en Nederland vormt daarbij geen uitzondering. Om alle Aston Villa FC wedstrijden live op televisie te kijken, heb je een speciaal zenderpakket nodig. Dit is het Ziggo Sport Totaal pakket, dat de uitzendrechten van de Premier League in handen heeft.

Een maandabonnement is laag geprijsd en kan geactiveerd worden via de voetbal op tv pagina. Je selecteer je tv provider en klikt op de banner van Voetbal Vandaag. Als je tenminste gebruik wilt maken van een exclusieve aanbieding.

Voor wat betreft livestreams is het allang niet meer zo dat je overal op internet hoeft te zoeken naar een illegale uitzending. Met Ziggo Sport Totaal heb je namelijk recht op gratis streams via de gelijknamige applicatie.

Mensen die wel van een gokje wagen houden, kunnen een Aston Villa FC live stream gratis en voor niets kijken via het portaal van een bookmaker. Je vind er op deze pagina alvast een aantal. Voor meer betting sites, ga je naar de livestream pagina.

Alleen hier vind je Aston Villa FC nieuws vanuit een betting perspectief

Als jij nieuws wilt dat er echt toe doet en waar je voordeel uit kunt halen bij weddenschappen, dan is de widget met clubgerelateerde artikelen onmisbaar voor jou.

Er staan dus geen onderwerpen tussen die niet relevant zijn voor voetbalwedden. Wat je wél tegenkomt, is statistische informatie over individuele spelers en/of de gehele selectie.

Vijf belangrijke feiten over Aston Villa FC uit Birmingham

  • ⚽ Aston Villa FC is in 1886 de eerste club ter wereld die betaalt voor de diensten van een trainer. Nog een mooie statistiek, is dat het tevens de primeur heeft van de eerste donkere doelpuntenmaker in de Football League. Die eer valt te beurt aan Willy Clarke in 1901.

 

  • ⚽ In het seizoen 1981/1982 wint de club de Europa Cup I, de voorloper van de UEFA Champions League. Tijdens de finale in de Rotterdamse Kuip verslaan de Villans het Duitse Bayern München met 1-0. Ook toenmalige Charity Shield wordt dat jaar gewonnen ten faveure van Tottenham Hotspur.

 

  • ⚽ De 7-1 zege tegen Wimbledon FC op 11 februari 1995 staat geregistreerd als grootste winst sinds de oprichting van de Premier League per het seizoen 1992/1993.

 

  • ⚽ Op 23 december 2012 gaat het helemaal mis op bezoek bij Chelsea FC. Voor het oog van 41.363 toeschouwers zegeviert de thuisploeg met een monsterscore van 8-0.

 

  • ⚽ In 2015 incasseert de club het hoogste transferbedrag uit de historie, als Liverpool FC 46,50 miljoen euro overheeft voor spits Christian Benteke. Het hoogste bedrag dat ooit wordt uitgegeven, is 38,40 miljoen euro voor Emiliano Buendia van Norwich City in 2021.

Een samenvatting van de Aston Villa FC clubhistorie

De geschiedenis van de club vangt aan in het jaar 1874. De eerste hoofdprijs dateert uit 1894, wanneer het landskampioenschap in de Football League wordt gewonnen.

Wie een blik werpt op de eindklasseringen sinds 1947, merkt op dat de club tussen 1967 en 1975 een donkere periode kent qua sportieve prestaties. Villa komt gedurende die periode uit in de Second en de Third Division.

Prijzen worden er in de lange historie voldoende gewonnen, al dateert het laatste tastbare zilverwerk uit 1996. Dat seizoen wordt de League Cup gewonnen. In de finale wordt Leeds United met 3-0 verslagen.

Villa Park, dat eigenlijk  Aston Lower Grounds heeft, is sinds 1897 de thuisbasis van de club. Renovaties en nieuwbouw hebben gedurende de jaren gezorgd voor een complex met top faciliteiten. Er is plaats voor 42.640 supporters.

The Second City Derby is het decor van de strijd met Birmingham City

Met twee ploegen uit Birmingham, kun je er donder op zeggen dat er een felle onderlinge strijd wordt uitgevochten. De naam ‘The Second City Derby’ is een verwijzing naar de tweede grootste stad (na Londen) van het Verenigd Koninkrijk. Het eerste historische treffen tussenbeide dateert van 27 september 1879.

Zoals bij vrijwel elke voetbalclub het geval is, kent ook Aston Villa FC meerdere rivalen. Volgens de supporters zijn dit: