Royal Sporting Club Anderlecht

Welkom op de clubpagina van Royal Sporting Club Anderlecht, bij de hondstrouwe supporters ook bekend als paars-wit, mauve-blanc of de sporting. Hier vind je alles wat je over RSCA wilt weten. Van het programma over een overzicht van alle huidige spelers tot de wedstrijden en de stand.

In real-time kan je Anderlecht op de voet volgen en live de uitslagen bekijken. Voor de echte fans bestaat zelfs de mogelijkheid om op zoek te gaan naar trends en zo tot in de puntjes de uitslagen van je favoriete club te voorspellen. Is er gescoord? Wordt er iemand vervangen? Pakt een Anderlecht-verdediger de eerste gele kaart? Elke fase kan je live net zoals op TV of via een livestream van dichtbij meemaken.

De clubkleuren van RSC Anderlecht, paars en wit, zijn heilig. Steun betuigen aan de Brusselse club doe je dan ook liefst in het shirt of een tenue van je ploeg. Via een paar muisklikken krijg je een overzicht van de meeste recente tenues en shirts van Anderlecht.

Om het paars-witte plaatje helemaal compleet te maken, vind je onderaan nog wat nuttige informatie en interessante weetjes over deze Brusselse club.

Voorspel nu zelf de winnaar van de volgende wedstrijd van RSC Anderlecht

Moeten de mauve-witte troepen van Anderlecht de komende dagen het veld op, dan kan je dit in het programma terugvinden. Niet alleen vind je hier de afgelopen en toekomstige wedstrijden uit de reguliere Jupiler Pro League competitie, maar ook eventuele croky cup bekerwedstrijden of Europese wedstrijden. Dit allemaal live met last-minute updates.

Kijk wanneer Anderlecht een volgende keer moet spelen zodat je zeker tijdig voor het scherm van jouw laptop, TV of livestream zit om alle wedstrijden van op de eerste rij te volgen. Interessant is ook dat je beroep kunt doen op alle uitslagen van de vorige duels van RSCA. Je ontdekt op deze manier zelf of Anderlecht momenteel hoge toppen scheert of alles uit de kast moet halen om het hoofd boven water te houden.

‘Wisdom of the crowd’ wordt ongetwijfeld jouw favoriete buddy in voetbal betting. Voorspel winst, verlies of een gelijkspel van Anderlecht door de mening van anderen te raadplegen. Dankzij de Wisdom of the Crowd feature zie je wat anderen van de wedstrijden van RSCA verwachten. Een belangrijke feature om uitslagen beter te voorspellen.

De combinatie van de huidige stand, de uitslagen uit het verleden, het programma en de mening van anderen zorgen ervoor dat je gewapend met de nodige informatie de juiste keuze maakt. Je ziet ook meteen welke winst je kunt halen met jouw inleg.

Live uitslagen en wedstrijden van Anderlecht raadplegen

Niets zo spannend dan live de uitslagen en de stand van mauve-wit volgen! Een handig overzicht toont je niet alleen de live stand van de huidige wedstrijd, maar ook van de afgelopen 10 wedstrijden. Winst, verlies of een gelijkspel… via handige kleurencodes detecteer je snel de vorm van het moment en kan je beter de uitslagen van Anderlecht voorspellen.

Live updates en uitslagen

Je wordt helemaal meegezogen in de voetbalactie op Voetbal Vandaag dankzij de live updates die in real-time elke seconde worden aangepast. Wanneer Anderlecht met de perfecte volley op voorsprong komt, zal je dit als eerste weten. Snel, flitsend en ondersteund door de modernste technologieën hoef je geen seconde van de actie te missen. Net zoals op TV of via de livestream, bereiken de meest recente uitslagen en standen jou vliegensvlug.

Lees alles over de spelers en de selectie van Anderlecht

Team work makes the dream work… een quote die door vele clubs en hun supporters hoog in het vaandel wordt gedragen. Geen wonder dat je op de hoogte wilt zijn van de huidige vorm van de selectie en ook de transfers op de voet wilt volgen. Het team is namelijk belangrijker dan het individu maar het zijn wel de individuen die het team vormen. Blessures, gele kaarten, schorsingen en nog veel meer kan je terugvinden, zodat van iedere speler en zo ook van ieder team een gepast profiel kan worden opgemaakt. De juiste bet maken, doe je door jouw team met behulp van live statistieken van top tot teen te analyseren.

De meest recente shirts en tenues van Anderlecht

Als echte supporter van Anderlecht wil je ook toegang hebben tot de meest recente shirts en tenues van sporting. Klik onderaan de pagina door en je belandt meteen in de fanshop van je favoriete team. De meest recente shirts en tenues, van zowel de thuis- als uitwedstrijden, liggen op een paar muisklikken binnen handbereik. Steun RSCA als een echte supporter en hul je in de kleuren van paars-wit.

Volg Anderlecht via livestream of op TV

Zit jij ook aan de beeldbuis gekluisterd als Anderlecht moet spelen? Of het op TV, via livestream of live online is, je blijft altijd op de hoogte van waar je paars-wit live kunt volgen. Het programma van de komende wedstrijden valt online te raadplegen alsook waar je precies terechtkunt om alles live te volgen.

Ook als je even niet via livestream of op TV kunt kijken, kan je toch nog elke actie en de uitslagen live volgen. Real-time vanop je laptop, tablet of smartphone word je op deze manier in elke beweging, elke goal en elke flitsende actie ondergedompeld.

Het laatste nieuws over RSC Anderlecht

Wat er binnen een club gebeurt, bepaalt ook de uitslagen en de weddenschappen die je gaat plaatsen. Het laatste nieuws over RSC Anderlecht mag dan ook niet ontbreken. Valt het sluitstuk van je verdediging last-minute met een blessure uit of gaat de trainer van paars-wit andere oorden opzoeken, dan kan je dit allemaal lezen in het nieuwsoverzicht van Anderlecht.

5 Interessante feiten over RSC Anderlecht

  • ⚽ Anderlecht kende de afgelopen jaren heel wat financiële malaise. Ondernemer Marck Coucke probeerde Anderlecht een helpende hand te bieden, maar het is uiteindelijk onder leiding van nieuwe voorzitter Wouter Vandenhaute dat de club stap voor stap uit de afgrond klimt.

 

  • ⚽ Omdat er maar weinig financiële middelen zijn, doet de club momenteel vooral beroep op haar talentvolle jongeren en ervaren huurlingen. Het moet wel gezegd dat Anderlecht wereldwijd wordt geroemd om haar jeugdacademie.

 

  • ⚽ Anderlecht staat momenteel aan de leiding als het om de meeste landstitels gaat. In totaal eindigde de Brusselse club maar liefst 34 maal bovenaan het klassement.

 

  • ⚽ De laatste jaren verkocht RSCA enkele spelers voor een mooi bedrag. In het seizoen 2017/2018 verkaste Youri Tielemans bijvoorbeeld voor +/- €26 miljoen naar Monaco. 2 jaar later was het de beurt aan Jérémy Doku om voor hetzelfde bedrag naar Stade Rennes te verhuizen.

 

  • ⚽ RSCA speelt sinds 1935 onafgebroken in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal.

RSC Anderlecht en haar rijke geschiedenis

Anderlecht kent haar ontstaan op 27 mei 1908 nadat enkele sportfanaten beslissen om een sportclub op te richten binnen de gemeente Anderlecht; Sporting Club Anderlecht is geboren. 25 jaar later wordt daar nog de koninklijke titel ‘Royal’ aan toegevoegd en ontstaat de naam RSCA (Royal Sporting Club Anderlecht) die vandaag de dag nog steeds als de officiële naam van paars-wit door het leven gaat.

In 1917 verhuist de club naar de terreinen aan het Meirpark, later Astridpark, die tegenwoordig nog steeds de heilige grond van Sporting vormen. 4 jaar later, in 1921, is het de eerste maal tijd voor een groot paars-wit feest nadat de club naar de hoogste Belgische voetbalafdeling promoveert.

De jaren nadien zijn moeilijk voor Anderlecht met heel wat degradaties en promoties tot in de jaren 40 topscorer Jef Mermans wordt aangetrokken. Het resulteert in de eerste landstitel voor de club in 1947. In de jaren 50 en 60 voegt Anderlecht daar nog verschillende titels aan toe.

De jaren 70 en 80 verwerft RSCA vervolgens ook naam en faam binnen Europa met onder meer het behalen van de beker in de UEFA Cup Winners’ Cup in 1976 tegen West Ham en in de Europacup tegen Austria Wien in 1978. In 1983 wordt daar nog de laatste Europese beker, de UEFA-Cup, aan toegevoegd.

De jaren 90 en 2000 behaalt Anderlecht nog verschillende landstitels. Na enkele moeilijkere jaren is de club volop bezig om haar plaats aan de Belgische top weer in te nemen.

De Brusselse derby

In het verleden telde Brussel enkele derby’s die het vernoemen waard zijn. Met RWDM, Union en Anderlecht speelden er op een bepaald moment zelfs 3 Brusselse ploegen in de hoogste Belgische klasse. Op financieel vlak verging het Union en RWDM echter niet zo goed waardoor er lange tijd geen sprake meer is geweest van een echte Brusselse derby. Met hulp van miljardair Tony Bloom is Union Saint Gilles echter weer opgeklommen naar de Jupiler Pro League waardoor er weer een echte Brusselse derby tussen Anderlecht en Union zal plaatsvinden.

Aangezien Union door de supporters van Anderlecht als het kleine broertje wordt gezien, staan de wedstrijden tegen Club Brugge en Standard Luik net iets meer met stip op de kalender aangekruist. Tegen Standard gaat het er vaak vurig en passioneel aan toe terwijl de wedstrijd tegen Club Brugge gerust de klassieker der Belgische voetbalklassiekers mag genoemd worden.