ACF Fiorentina

ACF Fiorentina is een voetbalclub uit Florence in Italië en speelt haar thuiswedstrijden in Stadio Artemio Franchi. Op deze pagina vind je onder meer de eerstkomende wedstrijd binnen het ACF Fiorentina programma, de laatste tien uitslagen en de stand van ACF Fiorentina in de Serie A.

Een blik op de ACF Fiorentina selectie laat je zien welke spelers er dit seizoen onder contract staan bij het Italiaanse team. Als toevoeging daarop, worden er specifieke statistieken getoond van onder meer het aantal gescoorde goals en de hoeveelheid gegeven assists.

Wat je eveneens op deze pagina aantreft, is de nieuwste collectie wedstrijdshirts. Je ziet het ACF Fiorentina shirt dat in thuiswedstrijden wordt gedragen, waarbij ook het uitshirt natuurlijk niet mag ontbreken. Onder de tenues, vind je een sectie met clubnieuws. In deze categorie staan artikelen met inhoud vanuit een betting perspectief. De verstrekte informatie kun je enorm goed gebruiken bij voetbalwedden.

Wil jij wedden en tegelijkertijd gratis naar live topwedstrijden uit de Serie A kijken? Voetbal Vandaag heeft hier de perfecte oplossing voor. Lees snel verder om erachter te komen waar en wanneer je een legale ACF Fiorentina live stream kunt bezichtigen, zonder dat je daar ook maar een rooie cent voor hoeft te betalen.

Maak winst met een voorspelling op de volgende wedstrijd van de club

Het ACF Fiorentina programma barst jaarlijks van de topaffiches. Niet alleen in de Serie A kruist men de degens met grote en iets minder bekende clubs, ook de Coppa Italia en de UEFA Europa League zijn behoorlijke trekpleisters voor rasechte liefhebbers. Je ziet dus meteen in welke competitie er wordt gespeeld, in welk stadion, op welke datum en op welk tijdstip.

Om het spanningsveld iets te vergroten, kun jij elke bezoeker van Voetbal Vandaag laten weten welke ploeg jij denkt dat de wedstrijd gaat winnen. Elke unieke voorspelling van elke bezoeker wordt opgeslagen in ‘wisdom of the crowd’. Zodra jij jouw prognose aanklikt, klapt het venster open en zie je aan de hand van percentages welke uitkomst overige fans verwachten.

Dit een typische win-win situatie. Met die kennis in je achterhoofd, kun je namelijk winst gaan maken met voetbalwedden op ACF Fiorentina. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is het kiezen van een inzet en het plaatsen van een weddenschap.

Werp een blik op de laatste tien ACF Fiorentina uitslagen

Het schema waarin de laatste tien ACF Fiorentina uitslagen op datum staan gesorteerd, kan betrekking hebben op duels die zijn gespeeld binnen meerdere competities. Dit zie je eenvoudig terug, wanneer een tegenstander tussenstaat welke niet uit Italië afkomstig is. ACF Fiorentina uitslagen vertellen je echter nog veel meer informatie:

  • Tegen welke teams is er gespeeld

  • Hoeveel punten zijn er behaald

  • Wat is het doelsaldo (voor – tegen)

 

Als je benieuwd bent naar uitslagen van een volledige competitieronde, ga dan naar de Serie A pagina. Hier vind je tevens het programma van deze week en de huidige stand van ACF Fiorentina en de overige clubs.

Live uitslagen zijn bij Voetbal Vandaag altijd actueel

Er bestaan veel websites en live score apps die claimen de snelste ACF Fiorentina live uitslagen aan te bieden, om over de snelheid van Teletekst 818 maar te zwijgen.

In de optiek van Voetbal Vandaag zijn uitslagen live, wanneer de score synchroon loopt met het wedstrijdverloop. Daarom vind je op de homepage altijd de juiste live uitslagen, die zonder vertraging worden bijgewerkt zodra er een doelpunt is gescoord.

Deze statistieken wil jij weten van de ACF Fiorentina selectie

Binnen het overzicht met de ACF Fiorentina selectie, zie je welke spelers dit seizoen onderdeel uitmaken van het team dat gegarandeerd actief is in de competities Serie A en de Coppa Italia.

Naast de spelers worden vijf kolommen met statistieken weergegeven. Dit gaat om de huidige leeftijd, het aantal gespeelde wedstrijden, de hoeveelheden gescoorde doelpunten en gegeven assists en de aantallen verzamelde gele en rode kaarten. Middels deze cijfers zie jij meteen welke teamleden van ACF Fiorentina cijfermatig een goed seizoen kunnen overleggen en bij wie het wat minder loopt.

De spelers die ontbreken tijdens het volgende duel vanwege een blessure of schorsing, zijn voorzien van een speciale melding.

Check het nieuwe ACF Fiorentina shirt dat dit seizoen wordt gedragen

Voorafgaand aan een nieuwe voetbaljaargang, maakt de club de splinternieuwe wedstrijdshirts bekend. Deze tenues worden op nationaal niveau en in Europees verband gedragen. Het thuis- en uitshirt dat in de widget worden afgebeeld, zijn meteen te bestellen via de bijgevoegde knop.

Gebruik het laatste ACF Fiorentina nieuws over de club in je voordeel

De categorie waarin het nieuws over de club aan bod komt, geeft je waardevolle informatie die je absoluut niet over het hoofd mag zien als je gaat voetbalwedden. Het maken van een grondige analyse is namelijk een kritiek onderdeel om op lange termijn winst te kunnen maken.

Wat je never nooit gaat vinden tussen het nieuws, zijn artikelen over de nieuwe tattoo van een ACF Fiorentina icoon. Wat je daarentegen wel kunt tegenkomen, is informatie over het aantal doelpunten waarbij hetzelfde icoon betrokken is tijdens het lopende voetbalseizoen. Open alvast het bovenste artikel om meteen je clubkennis te vergroten.

Vijf noemenswaardige feiten over de ploeg uit Florence

  • ⚽ Stadio Artemio Franchi, dateert uit 1931, toen Mussolini in Italië aan de macht was. Architect Pier Luigi Nervi zorgde ervoor dat de plattegrond van het gebouw de vorm van een D kreeg, wat stond voor Duce, de titel die Mussolini voerde.

 

  • ⚽ Het laatste seizoen dat de club niet in de Serie A uitkwam, was 2003-2004. De beste klassering sindsdien is de vierde plaats.

 

  • ⚽ De Florentijnse ploeg wordt La Viola genoemd, naar de kleur van de shirtjes.

 

  • ⚽ De speler met de meeste wedstrijden voor de club op zijn naam, is de sierlijke middenvelder Giancarlo Antognoni, 73-voudig international. De speler met de meeste doelpunten voor Fiorentina, is de Argentijnse spits Gabriel Batistuta, die tussen 1991 en 2000 203 treffers laat aantekenen.

 

  • ⚽ In het seizoen 1960-1960 wint Fiorentina de eerste editie van de Europacup voor Bekerwinnaars, de Europacup II, door in de finale (over twee wedstrijden) het Schotse Rangers te verslaan.

Een samenvattende blik op de clubgeschiedenis

Als oprichtingsjaar van AC Fiorentina staat 1926 te boek, wanneer twee verenigingen uit de stad gaan samenwerken: Libertas en CS Firenze. Het seizoen 1955-1956 wordt de ploeg uit Florence voor de eerste keer in haar bestaan Italiaans landskampioen. Het jaar erop weet de ploeg zelfs de finale van de Europacup I te halen, die wordt verloren van Real Madrid.

Ook in de jaren zestig behaalt ACF Fiorentina de nodige successen (de Coppa Italia in 1965-1966 en opnieuw een landskampioenschap in 1968-1969), maar dan zijn de hoogtijdagen van ACF Fiorentina voorbij.

In 2001 komt de club financieel in zwaar weer terecht. Voorzitter en filmproducent Vittorio Cecchi Gori steekt flink wat geld in de club, maar in 2002 wordt toch het faillissement uitgesproken. Waarna onder de naam Florentia Viola een herstart wordt gemaakt – de rechten op de naam Fiorentina zijn verkocht. Vanaf 2003-2004 mag de oude naam weer worden gebruikt, zij het met een extra F: ACF Fiorentina. Waarbij de F verwijst naar Florentia Viola.

In 2006 dreigt reglementaire degradatie vanwege het grote omkoopschandaal dat de Italiaanse voetbalwereld in grote beroering brengt, maar het gevaar wordt afgewend. Sinds die tijd is de ploeg een geduchte subtopper, zonder dat het de club vooralsnog is gelukt een ware bedreiging te vormen voor de grote clubs uit het noorden.

De derby dell’Appennino tegen Bologna FC 1909

De Derby dell’Appennino, genoemd naar het Apennijnen-gebergte dat zich van noord tot zuid over het Italiaanse schiereiland uitstrekt, is het onderlinge duel tussen ACF Fiorentina en Bologna, de hoofdsteden van de regio’s Toscane en Emilia-Romagna.

Verder is er nog de Derby van de Guelfi & Ghibellini, ofwel ACF Fiorentina-Siena, een naam die teruggaat op de politieke twist tussen de groeperingen van de Welfen en de Ghibellijnen, die in de middeleeuwen Florence en Siena tot vijanden maakte. En verder kunnen alle onderlinge wedstrijden tussen ACF Fiorentina en de andere Toscaanse clubs – Empoli, Livorno, Pisa, Lucchese, Pistoiese – als Toscaanse derby’s worden aangeduid.